Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Italske letectvo 1939-45 ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fiat G.55 - 1:48, Special hobby - HOTOVO

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Fiat G.55 - 1:48, Special hobby

Příspěvekod Tvitek » 28 srp 2008, 09:34

Martin Glogar píše:
Tvitek píše:Díky...stejně jako u tebe....brzo začnu taky stavět Jaka-3 a tvoji stavbu použiju jako manuál =D>

jsme na tom úplně stejně, hned, jak dobouchám svého fiata :grin: (vidím, že jak je to docela oblíbená stavebnice) ... jakou kamo budeš dělat?

jo, a fiat vypadá super, už je skoro hotovo :-D zkusíš nakonec fading? myslím, že by to ještě hooodně oživil :D

Jak - 3 chci začít stavět do konce roku.....ale nejdříve postavím nějakou oddychovku...třeba Spitfire Mk. I od Tamiye 1 : 48. Jak - 3 mám dual combo, takže jedna kamufláž bude určitě od Normandie Němen a jedna nějaká ruská, tady ještě nejsem rozhodnutý....jaka 3 bych jako itala určitě nestavěl...to se nehodí :-D

S fadingem nemám vůbec žádnou zkušenost....to je jak se dělají ty olejové tečky různých barev a pak se roztupují do ztracena?...možná to vyzkouším. Zatím mám v plánu wash nějakou tmavě šedou syntetikou a jemné očouzení od výfuku a zbraní. Odření nebude žádné páč se jedná o novou experimentální kamufláž :)
Tvitek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 28 srp 2008, 10:02

Jestli odreniny na kov tak leda na spodku tam byla porad stejna barva , oslapane kridlo treba na tu zelenou co byla pod tim (pokud bys delal) jinak pouze coud od fuku a zbrani....
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 28 srp 2008, 11:35

to Tvitek: oddychovka je po tomhle třeba, co? :lol:

já budu Jaka 3 taky dělat francouzského, ale poválečného, s francouzskýma kokardama vypadá zajímavě :P a myslím, že je to i na oddychovou stavbu vhodný kandidát, i když synonymem pro oddych je tamka, to je jasný :)

přesně tak, fading jsou ty tečky, co se pak rozmývají, na letadle bych je rozmýval na křídle po směru letu a na trupu odshora dolů...že nemáš zkušenost nevadí, je to fakt celkemjednoduché a jednoduše se to dá i odstranit, jen je otázka, jak moc se stihla ta experimenální kamo vyšisovat a zasvinit, když to byla funglovka,to je taky pravda...každopádně obecně to letadlům k věrohodnosti hrozně pomůže si myslím...
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tvitek » 29 srp 2008, 14:55

Wash tmavě šedou syntetikou.......starou bílou molak a černou revel + ředidlo revel.....cca 95% ředidla + 5%
Přílohy
P1020815.JPG
Tvitek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tvitek » 29 srp 2008, 16:03

.......wash na horních plochách.
Přílohy
P1020816.JPG
Tvitek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tvitek » 02 zář 2008, 16:45

Fiat po celkovém washi...........se syntetickým washem na vícebarevnou kamufláž už nikdy více. Na Shusuj jsem syntetiku poprvé vyzkoušel a bylo to v pohodě, ale tam byla jednobarevná kamufláž...tady u fiata jsem si při stírání spár vyrobil spoustu problémů :evil: ...místy se mi setřela barva a dokonce jsem si i poškodil dekály...ale všechno jsem jakžtakž opravil....nadával jsem si, že jsem raději nepoužil vodovky nebo oleje...no poučení pro příště.
Přílohy
P1020831.JPG
P1020832.JPG
Tvitek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 02 zář 2008, 20:50

Neke...a co za syntetiky jsi použil? :shock: kombinace syntetiky tamiya ředěné ředidlem X-20 na Gunze C super clear laky mi nikdy nic neudělala...ono je třeba dávat pozor, i některé obvykle netečné kombinace můžou dělat problémy, mi nedávno ředidlo MiG for washes narušilo akrylový Tamiya lak, ale to jsem asi hodně tlačil...

ale tak popasovals ses s tím, ne? poznat to nejde, já si ničeho nevšim :)
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tvitek » 03 zář 2008, 05:34

Martin Glogar píše:Neke...a co za syntetiky jsi použil? :shock: kombinace syntetiky tamiya ředěné ředidlem X-20 na Gunze C super clear laky mi nikdy nic neudělala...ono je třeba dávat pozor, i některé obvykle netečné kombinace můžou dělat problémy, mi nedávno ředidlo MiG for washes narušilo akrylový Tamiya lak, ale to jsem asi hodně tlačil...

Použil jsem starou bílou molak a černou revel + ředidlo revel. Problém by mohl být v laku nebo v tom ředidle revell. První vrstva před dekálama je C gunze super clear (už mi došel a nevím jestli ho ještě vůbec seženu), ale ta druhá vrstva je pouze Gunze C lesklý lak...ted nevím číslo. Prostě pak jsem byl na infarkt...rozhraní barev se mi místy porušilo, takže jsem musel znova skoro všechny pole přemaskovat a poškozené místa přestříkat. Při maskování jsem si poškodil pravý horní křídlový dekál a pravý zadní identifikační štítek....naštěstí se mi všechno podařilo docela slušně opravit.....skoro to nejde poznat - s opravou jsem spokojený.
Ten obyčejný lesklý lak Gunze C...propříště....odolá olejovému washi??????

Ještě dotaz jaký finální lak na Itala? Matný nebo pololesklý?
Tvitek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 03 zář 2008, 06:07

Tvitek píše:
Martin Glogar píše:Neke...a co za syntetiky jsi použil? :shock: kombinace syntetiky tamiya ředěné ředidlem X-20 na Gunze C super clear laky mi nikdy nic neudělala...ono je třeba dávat pozor, i některé obvykle netečné kombinace můžou dělat problémy, mi nedávno ředidlo MiG for washes narušilo akrylový Tamiya lak, ale to jsem asi hodně tlačil...

Použil jsem starou bílou molak a černou revel + ředidlo revel. Problém by mohl být v laku nebo v tom ředidle revell. První vrstva před dekálama je C gunze super clear (už mi došel a nevím jestli ho ještě vůbec seženu), ale ta druhá vrstva je pouze Gunze C lesklý lak...ted nevím číslo. Prostě pak jsem byl na infarkt...rozhraní barev se mi místy porušilo, takže jsem musel znova skoro všechny pole přemaskovat a poškozené místa přestříkat. Při maskování jsem si poškodil pravý horní křídlový dekál a pravý zadní identifikační štítek....naštěstí se mi všechno podařilo docela slušně opravit.....skoro to nejde poznat - s opravou jsem spokojený.
Ten obyčejný lesklý lak Gunze C...propříště....odolá olejovému washi??????

Ještě dotaz jaký finální lak na Itala? Matný nebo pololesklý?

dej pololesk - je to "nova" masina 8-)
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 03 zář 2008, 09:43

to Tvitek: no, slušný adrenalin, ale hlavně, že to dobře dopadlo, poznat to nejde, vypadá to dobře =D> to je klasika,vždycky se něco po... asi to bude i tím ředidlem, nevím...jak říkám, Tamiya X-20 je šetrná, stejně tak MiG for washes, nic jiného už nepoužívám...
co se týče těch klasických Gunze C laků, to ti nepovím, já mám zatím Super clear a ty jsou nějaké tvrzené či co, ty vydrží...ty klasiky asi tak odolné nebudou, to je fakt, ani Tamiya laky tak odolné nejsou...no snad se budou dát u nás nadále Sper clear sehnat, já zatím nějakou zásobu mám, takže jsem je v poslední době kupovat nezkoušel
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tvitek » 06 zář 2008, 09:19

Centaur už chodí po svých......už zbývá jen dolepit pitotku, anténu, kabinu a přelakovat pololesklým lakem....a bude hotovo :) ....možná ještě nějaké kosmetické úpravy.
Přílohy
P1020833.JPG
Tvitek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 06 zář 2008, 11:52

Pěkné a neokoukané! Tvítku vydrž, klube se z toho opravdu pěkné éro. :D
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 06 zář 2008, 12:54

Paráda =D>
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 06 zář 2008, 13:05

Tak to doufám,že ho natom e-dayi uvidím =D>
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tvitek » 08 zář 2008, 05:07

Díky všem za podporu :)

To Kvákal : Na E-Day Fiata nepovezu....tenhle model je dobrý akorát do vitríny :lol: ...i když já jsem momentálně s výsledkem spokojený. Brzo sem vložím fotky hotového modelu.
Tvitek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby