Hlavně moderna a pak stroje před WW2. WW2 sou úžasný angláni. A hlavně mam radši kolečka než pásovce, ale ty taky kousnu. A taky cokoliv neobvyklýho...
Vladimír Bareš Rozdělaný: Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59
na všechny dvojí metr máte takhle to přeci nejde dál jedny mentalitou omlouváte druhý čeká kriminál _______________________________________________________________________________________________
Mně berou méně známý "příbuzní" Sherman,třeba australský Sentinel nebo Kanadský Ram 1 a 2,Kangaroo jinak samozřejmě většina němců(tigery 1a 2,Panthery,Jaghpanther,Mardery,stroje na podvozku Pz.38,luchs a starší Pz.2 a 3) a..........................Sovětský KV-1
P.S:Co udělat diskusi na téma "Která obrněná technika se vám NELÍBÍ ?"
Nejradši mám druhou světovou, první taky není špatná a z moderny můžu Abramsy a Merkavy. Z druhé války - Kingtiger Porsche turm (dle mě nejhezčí tank té doby)a kočičí série vůbec, z Amíků žeru Pershing (prostě dědek všech moderních US tanků) a z Rusů IS-2 a KV II a asi i T-34. Hodně se mi líbí smysluplné německé nesmysly Brumbär a Sturmtiger. Hodně zajímavou techniku měli i britové navíc na ni válčili naši-jedno se však Angličanům nedá upřít - zatímco letadla uměli krásné tak anglické tanky jsou tak ošklivé až jsou hezké - asi jako anglický bulldog. Tigera, Shermany jmenovat nebudu to se sluší samosebou Mimo kočkovitých šelem se mi snad líbí jen Panzer III,je takový symetrický. Jo a ještě STuG IV se saukopf...M-40 Big Shoot taky není zlý
Z kolové techniky všechny možné průzkumáky a samozřejmě teréňáčky, mezi nimiž vede Jeep Willys (opět - děda všech off roadů),úlet je druhoválečný Brouk(pouštní)a pěkné jsou i obojživelné příšerky lhostejno z jaké strany-všechny jsou cool a je to takové osvěžení...
Fascinují mě i obrkanóny - jako symbol Hitlerova velikášštví ale Doru doma fakt nemám.
..už jsem se zmiňoval o anglické kolové technice kvůlivá její ošklivé kráse,či krásné ošklivosti se spoustou krásných,důmyslných a především neuvěřitelně pitomých vychytávek..(např.: stolička pod pedálem plynu u Scammellu Pioneer,nebo vodou chlazený diferenciál u Sc.Explorera..šikmé sezení řidiče v Dingu..atd,atd..)..ale zapoměl jsem na italské kolové potvůrky..!! Například vojenské traktory Pavesi..šílený náklaďák Lancia 3RO..archaické Fiaty "Dovunque"..pancéřáky SPA-Viberti..nebo všechny možné verze "velkokolových" vozítek SPA-Fiat..prostě nevyčerpatelný zdroj nádherných obludek...