Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ Extra
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

09

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Extra 9

Příspěvekod gerlach » 07 čer 2008, 12:21

Nechápem, čo sa vám na článku "Neznáma historie československého letectva" nepáči. Mne sa celkom páčil.
Trčka neni vojak, Trčka je k...
gerlach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 07 čer 2008, 13:00

tenhle "historický" článek je prostě věc osobního názoru a postoje... :wink:
znám pár lidí kteří až uvidí mýho What if Lightinga tak mě nejspíš zabijou :grin: :grin: :grin:
osobně se mi tohle Extra líbí... :)
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Hotovo: Silbervogel (Takom 1/72)
Shelf of shame: 20+
Běžte radeji lepit...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gatling71 » 07 čer 2008, 17:06

Mám za to že Modelář EXTRA má být vydán pokud se zajímavé informace pomáhající modelářům v jejich koníčku nevejdou do sešitů vycházejících pravidelně každý měsíc. Řekl bych že EXTRA9 není ten případ! "What if" patří spíše sem na Fórum, SU-27 pak vypadá také jako výmysl. Poslední dobou slýchávám o upadající kvalitě Modeláře a právě EXTRA9 mne také přesvědčuje že už to není "ono". Jistě je to jen subjektivní pocit, stejně tak jako despekt nad stavbou tolika té třicetčtyřek jen proto aby na ně někdo "fláknul" kříže. Shrnuto: EXTRA9 je z větší části vaření z vody.

:( :( :(
Řecko je jiný svět a když tam jste s někým koho milujete, je ještě krásnější.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Gatling71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gralex » 07 čer 2008, 18:29

No me osobne jak uz sem psal vejs se na celym modelari nejvic libi Hlidka v poli trosek (mimochodem pokud nekdo nema rad scifi tak je ten clanek zajimavej uz jen pouzitim laku na vlasy pri patinovani), ale takovej clanek by klidne mohl bejt v normalnim modelari. Osobne se mi vic libilo kdyz byl celej sesit nak tematicky zalozenej jako bylo treba drevo, nebo plech.
Aleš "Gralex" Gregorek 23 let - ŠTĚTEČKOVÁ GALAXIE
gralex

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 08 čer 2008, 07:52

gralex píše: Osobne se mi vic libilo kdyz byl celej sesit nak tematicky zalozenej jako bylo treba drevo, nebo plech.

přesně řečeno, takhle to vypadá jen jako mezičíslo modeláře, takříkajíc 5,5
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 08 čer 2008, 09:45

gerlach píše:Nechápem, čo sa vám na článku "Neznáma historie československého letectva" nepáči. Mne sa celkom páčil.

Nelíbí se mi na něm to, že je celkově prezentován jako skutečnost což, může být pro někoho, kdo se v tematice nevyzná nebo se jen dívá na barevné bokorysy, zavádějící. Zde je prostor pro vznik fám a omylů, které se pak těžko a dlouho napravují. Stačí si vzpomenout na Wübkeho Fw-190D "Im Auftrage der Reichsbahn", či zbarvení čs. Jaku-17 apod. A to jsou omyly vzniklé neúmyslně jen chybnou interpretací výchozích informací. V časopise ve kterém se objevují články o historii by takový příspěvek měl být jasně (třeba v textu) označen jako "What If" a nebo vyjít ve speciálním "aprílovém" čísle plného takovýchto ptákovin.
Naposledy upravil Milan Holzapfel dne 08 čer 2008, 12:09, celkově upraveno 1
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 08 čer 2008, 09:49

Jistě je to jen subjektivní pocit, stejně tak jako despekt nad stavbou tolika té třicetčtyřek jen proto aby na ně někdo "fláknul" kříže.

tak to je vidět že si to nepochopil :roll:
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Walach » 08 čer 2008, 10:58

jiří ščučka píše:
Jistě je to jen subjektivní pocit, stejně tak jako despekt nad stavbou tolika té třicetčtyřek jen proto aby na ně někdo "fláknul" kříže.

tak to je vidět že si to nepochopil :roll:

Despekt, že někdo postavil 15 výborných modelů, ale neudělal je zelené, ale s křížema? :? :roll:
http://www.kpmopava.cz
Diletant back on tour.
Libor Walach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gerlach » 08 čer 2008, 13:10

novakow píše:tenhle "historický" článek je prostě věc osobního názoru a postoje... :wink:
znám pár lidí kteří až uvidí mýho What if Lightinga tak mě nejspíš zabijou :grin: :grin: :grin:
osobně se mi tohle Extra líbí... :)

Suhlasim s nowakowom. A toho Lightinga rád uvidím.
Trčka neni vojak, Trčka je k...
gerlach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 08 čer 2008, 22:02

nic proti nikomu, ale začínám mít mít pocit že se i zde začíná vyskytovat nepochopení a netolerance... doufal sem že to zůstane jen """výsadou""" nymbecu...
:-& :-& :-& :cry: :cry: :cry:

to že se někomu nelíbí "Utajená historie čs. letectva", to ddokážu pochopit, ale že se někomu nelíbí téčka... :roll: :roll: :roll:
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Hotovo: Silbervogel (Takom 1/72)
Shelf of shame: 20+
Běžte radeji lepit...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 09 čer 2008, 10:29

lidi za svý prachy chcou to co se jim líbí a to co je zajímá tudíž se není čemu divit že sou nespokojený. je to naprosto normální reakce
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bob 1 » 09 čer 2008, 12:51

Tento modelář není špatný.
Blesk je špatný
Pracuji na: Spad XIII 1/72; Zis6 + M-30; Zis-10; GMC 352 + návěs; NYC 4-6-4 Hudson; T-34/85...
Bob 1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 09 čer 2008, 13:29

jiří ščučka píše:lidi za svý prachy chcou to co se jim líbí a to co je zajímá tudíž se není čemu divit že sou nespokojený. je to naprosto normální reakce

Souhlas, ale pokud do toho dám peníze a nejsem spokojen, tak je to jen moje chyba. Měl jsem si rozmyslet, za co ty prachy dávám, já je třeba nedal, a kdyby to udělalo více čtenářů a výtisky by se neprodaly, pak by možná "Jezevčík" pochopil, že tudy cesta nevede.
Jo, extra sešit si asi koupím, pokud tam třeba bude (a to na více stranách) pořádný článek na Tigra s všemi rozdíly variant. Ale toho se asi nedočkám :lol:
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 09 čer 2008, 14:45

Marder píše:
jiří ščučka píše:lidi za svý prachy chcou to co se jim líbí a to co je zajímá tudíž se není čemu divit že sou nespokojený. je to naprosto normální reakce

Souhlas, ale pokud do toho dám peníze a nejsem spokojen, tak je to jen moje chyba. Měl jsem si rozmyslet, za co ty prachy dávám, já je třeba nedal, a kdyby to udělalo více čtenářů a výtisky by se neprodaly, pak by možná "Jezevčík" pochopil, že tudy cesta nevede.
Jo, extra sešit si asi koupím, pokud tam třeba bude (a to na více stranách) pořádný článek na Tigra s všemi rozdíly variant. Ale toho se asi nedočkám :lol:

Problém je v tom, že spousta lidí si "Extra Modeláře" předplatí rok dopředu a ani netuší, co tam bude a tudíž pak již nemohou ovlivnit úspěšnost či neúspěšnost čísla na trhu tím, že ho koupí nebo ne. Já osobně budu velmi zvažovat, až přijde na lámání chleba, tj. až zase budu vypisovat složenku na předplatné, jestli se mi vyplatí sleva na předplatném a pak obdržet něco, co bych jinak asi vůbec nekoupil (a ušetřil pak třeba i víc, než je zvýhodnění předplatitelů ). Správně to vystihl Rosťa Axmann, toto není nějaký speciál či "Extra" číslo, je to jen Modelář 5 a 1/2, který se svým zaměřením od ostatních čísel prakticky liší jen vynecháním několika rubrik (Pavlač, "Sůl", Wokno, Jezevčíkův "konečník" a přehledy novinek několika firem). Víc se mi líbily původní "Speciály" zaměřené jen na jedno téma a mám je všechny, i když se vztahují i k tomu, co nedělám nebo si na to jednoduše netroufám (ale co kdyby, že :) )
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Šubr » 09 čer 2008, 15:28

jiří ščučka píše:no jak to říkám-každý to vidí jinak 8) já čekám na modík 6 bo na ten havoc a stalingrad se těším

ten Stalingrad je zde:
http://www.missing-lynx.com/gallery/dio ... ovd_1.html
Pavel Šubr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Extra