Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

I-16 s lyžovým podvozkem

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: I-16 s lyžovým podvozkem

Příspěvekod Honza Kopecký » 14 kvě 2008, 21:16

vybrousit, přeleštit a fouknout znovu humbrolkou... vsadil bych se, že ti to způsobilo to ředidlo. naře´d to normal S6001 (nebo který je to na stříkání...)
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 15 kvě 2008, 18:37

Honza Kopecký píše:vybrousit, přeleštit a fouknout znovu humbrolkou... vsadil bych se, že ti to způsobilo to ředidlo. naře´d to normal S6001 (nebo který je to na stříkání...)

Honzo, kdybych měl tak šikovné ruce, jako někteří a dokázal bych opravit i znázornění plátna, tak bych to udělal. Dle mého názoru je to dost hluboko. Nevěřím si na opravu. Spíš vidím reálněji, že jsi zítra I-16 koupím a zkusím to znovu od základů. Přece jen Išák nestojí tolik, aby se koupě modelu nedala realizovat než se trápit s opravou.

3.IAP_Jacq píše:Takže sa to nedá opraviť? Purisol, vybrúsiť...? Sakra, to by bola škoda....

Byla by to škoda, teoreticky by šlo sehnat jiný vrak, kde se dají použít křídla a zkombinovat. Opravovat, ale fakt ne. S opravama se trápím, bere mi to radost z modelaření. Radši, jak jsem psal výše si koupím jinou a udělám to znova.

To ludovik:
Uvažoval jsem nad tou červenou a zase tak nelogické to není. Barevné schéma je datována do období bojů o Moskvu a např. Mig-3 létaly s červenýma křídlama, tak proč by nemohly I-16. Fotka mi tuhle teorii bohužel nepotvrzuje. Červená by mohla být sovětská polní zelená.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ludovik » 15 kvě 2008, 21:32

Uvažoval jsem nad tou červenou a zase tak nelogické to není. Barevné schéma je datována do období bojů o Moskvu a např. Mig-3 létaly s červenýma křídlama, tak proč by nemohly I-16. Fotka mi tuhle teorii bohužel nepotvrzuje. Červená by mohla být sovětská polní zelená.

No...ja se klonim k nazoru, ze u tech MiGu je to stejna chimera...precti si neco o tom tady http://mig3.sovietwarplanes.com/mig3/howred.html

Ne, ze bych chtel slepe prebirat nazor, ktery se nekde objevi na netu, ale

1) Massimo Tessitori (ktery spravuje vyse uvedene stranky) dle meho nazoru patri mezi ty serioznejsi vyzkumniky/historiky (svoje poznatky o MiGu 3 shrnul v moc pekne knizce, ktera vysla v edici "Mushroom Yellow Series")

2) Logika veli cokoli jineho, nez cervenou.....ze by Soveti chteli byt videt na dalku, aby se stali snadnym tercem???

Ale jak uz jsem naznacil, jak to bylo doopravdy uz dnes asi nezjistime a samozrejme - to ze to byla cervena - se vyloucit neda :-D
ludovik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdenoman » 16 kvě 2008, 08:04

ludovik píše:

No...ja se klonim k nazoru, ze u tech MiGu je to stejna chimera...precti si neco o tom tady http://mig3.sovietwarplanes.com/mig3/howred.html

Ne, ze bych chtel slepe prebirat nazor, ktery se nekde objevi na netu, ale

1) Massimo Tessitori (ktery spravuje vyse uvedene stranky) dle meho nazoru patri mezi ty serioznejsi vyzkumniky/historiky (svoje poznatky o MiGu 3 shrnul v moc pekne knizce, ktera vysla v edici "Mushroom Yellow Series")

2) Logika veli cokoli jineho, nez cervenou.....ze by Soveti chteli byt videt na dalku, aby se stali snadnym tercem???

Ale jak uz jsem naznacil, jak to bylo doopravdy uz dnes asi nezjistime a samozrejme - to ze to byla cervena - se vyloucit neda :-D

jj souhlasim! dlouhodobě se na toto tema polemizuje a například Pilawski se take podle analyzy sitosti barev z fotografií priklani k odstinu zelene...
I´m gonna be iron like lion of Zion!!Yahman, rasta brothers!
zdenoman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jacque » 16 kvě 2008, 16:38

To sú teda blbé špekulácie teda...machrovať a určovať kolorit s nejakým supr vymakaným programom čiernobielej fotky je primitívne, nikomu sa s tým nepodarilo určiť na 100% presný odtieň farby...
Michale, myslím že môžeš mať pokojne kľudné svedomie s tými červenými krídlami, síce na išaku neviem (videl som aj letnú kamo s červenými krídlami a smerovkou) ale za červené krídla Migu by som si dal koleno vŕtať. Boli ikonou vzdušnej obrany Moskvy VVS. Existuje mnoho dôkazou a mnoho špekulácii ich vyvrátenia...

Ludoviku prepáč, ale so všetkou úctou k tebe je tvoja veta...."ze by Soveti chteli byt videt na dalku, aby se stali snadnym tercem???"...veľmi trápna...fakt sorry
Jacque

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lepič obyčajný » 16 kvě 2008, 19:24

Chlapi nechcem vam do toho kecat ale pamatam sa, ze kdesi som cital, ze v zime naozaj natierali casti kridel na cerveno. Umoznovalo im to na snehu lahko najst havarovane a nudzovo pristane masiny. Pocas normalneho parkovania na stojanke cervene casti vraj zakryvali bielou latkou kvoli maskovaniu pri napadnuti zo vzduchu. Berte to ako prispevok do diskusie, ze cervene konce nemusia byt uplna blbost.
„Národ, ktorý zabudne na svoju minulosť, nemá budúcnosť.“ W. Churchill
Lepič obyčajný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ludovik » 16 kvě 2008, 21:24

3.IAP_Jacq píše:To sú teda blbé špekulácie teda...machrovať a určovať kolorit s nejakým supr vymakaným programom čiernobielej fotky je primitívne, nikomu sa s tým nepodarilo určiť na 100% presný odtieň farby...
Michale, myslím že môžeš mať pokojne kľudné svedomie s tými červenými krídlami, síce na išaku neviem (videl som aj letnú kamo s červenými krídlami a smerovkou) ale za červené krídla Migu by som si dal koleno vŕtať. Boli ikonou vzdušnej obrany Moskvy VVS. Existuje mnoho dôkazou a mnoho špekulácii ich vyvrátenia...

Ludoviku prepáč, ale so všetkou úctou k tebe je tvoja veta...."ze by Soveti chteli byt videt na dalku, aby se stali snadnym tercem???"...veľmi trápna...fakt sorry

Nac ta hystericka reakce?....Dovolil jsem si pouze trochu polemizovat a poukazat na to, ze ne vsichni v tom maji tak jasno, ze to byla cervena.....Kdyz tedy existuje mnoho dukazu, mohl by jsi uvest alespon jeden?.....Treba to, co pise Lepic obyc. jsem ja osobne nevedel, a je to uricte vecny a zajimavy prispevek do diskuze....ale silna slova typu "nechal bych si koleno vrtat"...no ja tedy nevim :?
ludovik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 16 kvě 2008, 22:42

Koukám, že s tou červenou nebo zelenou stejně nikdo z nás nepohne. Stránky pana Massima Tessitoriho znám. Patří k mým oblíbeným. Co se týká jeho práce na téma Mig-3, myslím, že lepší na netu nikdo asi nemá. Knížku jsem bohužel neměl v ruce a na netu jsme jí nikde nenašel. :( :(

Mrzí mě, že nejsou fotky. Pokud je na I-16 nějaká zimní fotka, tak je buďto v bílém, zeleném, nebo na zeleném podkladu ošoupaná bílá. Možná ještě nějaká jiná varianta fotky existuje, ale neznám ji. Pokud by někdo měl foto, byl bych rád.

Kluci neslovíčkařte a nebojujte. Dyť je to jen krásný koníček o krásných letadlech, figurkách, lodích a techniky.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jacque » 16 kvě 2008, 23:20

ludovik píše:
3.IAP_Jacq píše:To sú teda blbé špekulácie teda...machrovať a určovať kolorit s nejakým supr vymakaným programom čiernobielej fotky je primitívne, nikomu sa s tým nepodarilo určiť na 100% presný odtieň farby...

Nac ta hystericka reakce?....Dovolil jsem si pouze trochu polemizovat a poukazat na to, ze ne vsichni v tom maji tak jasno, ze to byla cervena.....Kdyz tedy existuje mnoho dukazu, mohl by jsi uvest alespon jeden?.....Treba to, co pise Lepic obyc. jsem ja osobne nevedel, a je to uricte vecny a zajimavy prispevek do diskuze....ale silna slova typu "nechal bych si koleno vrtat"...no ja tedy nevim :?

Hysterická reakce? Kdeže, ja sa na tom práveže zabávam :grin:
Jacque

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse