Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Spitfire Mk.VII- fotografie

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Spitfire Mk.VII- fotografie

Příspěvekod Srnous » 08 kvě 2008, 13:33

Zdravím všechny a mám prosbu, nikde se mi nepodařilo sehnat fotografii tohoto výškového spitfira :( . A proto budu velmi vděčný za každý materiál, který by se objevil. Předem díky za pomoc.
Přílohy
SpitVII.JPG
Srnous

• Odpovědět s citací

Re: Spitfire Mk.VII- fotografie

Příspěvekod pavel_rezabek » 10 kvě 2008, 12:54

Kdesi jsem schrastil nějaká fota MK VII ale je jich jako šafránu... tenhle konkrétní stroj mezi nimi není :( Co stavíš?
Přílohy
CMR-178-Spitfire-F_HF_VII.jpg
1.jpg
27a.jpg
F%20Mk%20VII%20131%20sqdn%20NX_L.jpg
web-2.jpg
pavel_rezabek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Srnous » 10 kvě 2008, 17:48

To: pavel_rezabek
Děkuji moc za fotografie, velmi mi pomůžou ve stavbě [-o< . Stavím stroj Petera Malama Brotherse, který je na obrázku , včera jsem zjistil, že měl přetlakovou kabinu a já už vyřízl dvířka k otevření kokpitu #-o Takže jdu vesele znovu lepit a tmelit, ještě jednou díky.
Srnous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel_rezabek » 10 kvě 2008, 19:38

Nedávno jsem tu VII dokončil, tady jsme ty odlišnosti řešili
:shock: viewtopic.php?f=57&t=20363&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Co je to za stavebnici? 1:72 nebo 1:48 ICM ?
pavel_rezabek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Srnous » 10 kvě 2008, 22:41

Právě z tvého příspěvku jsem se o tom dozvěděl, mimochodem výborná stavba a ještě famóznější spitfire =D> . Já se snažím vysochat sedmičku od ICM, ale bude to ještě hodně práce...tedy s těmi dvířky :grin: (můj druhý model stříkaný pistolí).
Srnous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 10 kvě 2008, 23:37

Taky jsem pár fotek našel. Ta naše sedma by stála za úvahu.
Přílohy
Spitfire VII.1.jpg
Spitfire Mk.VII.2.jpg
Spitfire VII.3.jpg
Spitfire VII.4.jpg
Spitfire VII.5.jpg
Spitfire VII.6.jpg
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 10 kvě 2008, 23:39

Tenhle letovej záběr, to sem nemůžu nedat. :shock:
Přílohy
077.jpg
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 11 kvě 2008, 09:24

Jardo, ta VII DU-G byla sedlána sice piloty 312, ale byla vypsána ve stavu Skaebrae Flightu, který měl souhrou náhod taky kódy DU
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Srnous » 11 kvě 2008, 10:21

To: Jarda Rankl
Díky za foto (ta sedma za letu je k sežrání) :P , o tom českém spitu budu přemýšlet, kamo vypadá zajímavě :shock:
Srnous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel_rezabek » 11 kvě 2008, 10:29

Srnous píše:Právě z tvého příspěvku jsem se o tom dozvěděl, mimochodem výborná stavba a ještě famóznější spitfire =D> . Já se snažím vysochat sedmičku od ICM, ale bude to ještě hodně práce...tedy s těmi dvířky :grin: (můj druhý model stříkaný pistolí).

Díky za pochvalu, také držím palce. :D
Nyslím zě s dvířky to není zase tak velký problém ale pozor rozdíl je ve tvaru kabiny za sedačkou pilota na tvém obrázku je to špatně znázorněno, porovnej schválně s bokorysem od CMK: NXOL.
Také záleží jestli ta tvá mašina měla kabinu nasazovací nebo posuvnou!
Takhle vypadala ta nasazovací: myslím že část plexi za sedačkou byla stejná.... :P
Přílohy
2294061805_8ce12306bb.jpg
P1010850.jpg
pavel_rezabek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kvaker » 11 kvě 2008, 11:05

Otevírací okénko ve štítku přetlakové kabiny mi moc nesedi, na dobových fotografiích vidět není
kvaker

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 11 kvě 2008, 14:59

to Kvaker : Ta sedma z muzea v USA je totožná s tím Spitem na tom letovém záběru. Jen díky tomu, že byla dodána do USA ke zkouškám, přežila dodneška. To okýnko bude originál.
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pajas » 11 kvě 2008, 16:35

Co se týče toho vyklápěcího okénka,záleží na tom jaký typ kabiny je na letadle použit.Už to zde kdosi napsal,jsou dva typy,první kde prostřední díl je řekněme na pevno a druhy kde je prostřední díl v provedení posuvný.Ta druhá možnost je modernější a dá se říci používana do dnešního dne,těsnost je zajištěna dodatečným utěsněním posuvného dílu,například nafouknutí pryžových těsnících manžet,ta první ta se používala nejdříve,jaksi vše teprve začínalo a toto provedení se jevilo jako optimální.Spočívalo v tom že střední díl překrytu se nasazoval na zemi po usazení pilota do kabiny na pevno.Pilot se ho samozřejmě mohl zbavit,odhodit ho , k tomu mu pomáhal takový pružící mechanizmus,který musel po nasazení a zajištění kabiny mechanik natáhnot a pilot v případě potřeby po zatažení za páku ho uvedl v činnost a pomocí něho překryt odhodil.Pro ulehčení života pilota,pro snadnější ventilaci kabiny na zemi a asi i pro umožnění komunikace s pozemním personálem v případě takovéto kabiny instalovali to výklopné okénko.Fotky toho mechanizmu a i rozdílu těchto překrytů jsou známé,mám je jen jaksi nemám možnost je sem dát.
Pajas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel_rezabek » 11 kvě 2008, 17:52

Pajas píše:Co se týče toho vyklápěcího okénka,záleží na tom jaký typ kabiny je na letadle použit.Už to zde kdosi napsal,jsou dva typy,první kde prostřední díl je řekněme na pevno a druhy kde je prostřední díl v provedení posuvný.Ta druhá možnost je modernější a dá se říci používana do dnešního dne,těsnost je zajištěna dodatečným utěsněním posuvného dílu,například nafouknutí pryžových těsnících manžet,ta první ta se používala nejdříve,jaksi vše teprve začínalo a toto provedení se jevilo jako optimální.Spočívalo v tom že střední díl překrytu se nasazoval na zemi po usazení pilota do kabiny na pevno.Pilot se ho samozřejmě mohl zbavit,odhodit ho , k tomu mu pomáhal takový pružící mechanizmus,který musel po nasazení a zajištění kabiny mechanik natáhnot a pilot v případě potřeby po zatažení za páku ho uvedl v činnost a pomocí něho překryt odhodil.Pro ulehčení života pilota,pro snadnější ventilaci kabiny na zemi a asi i pro umožnění komunikace s pozemním personálem v případě takovéto kabiny instalovali to výklopné okénko.Fotky toho mechanizmu a i rozdílu těchto překrytů jsou známé,mám je jen jaksi nemám možnost je sem dát.

Hmm to co píšeš zní naprosto logicky a hoduje se stím co jsem na dané téma vykoumal já :arrow:
pavel_rezabek

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse