Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

FAUN SLT-56 Franziska (můj první model na modelforu)

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: FAUN SLT-56 Franziska (můj první model na modelforu)

Příspěvekod Duch » 04 kvě 2008, 20:28

Ta rakvička tam vůbec neschází. :o Jinak to asi je dobrý,když to ostatní tady chválej. =D> =D> [-(
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Re: FAUN SLT-56 Fransizka (můj první model na modelforu)

Příspěvekod Honza Skalka » 04 kvě 2008, 20:50

Všem díky za ohlasy,jsem rád,že se to asi opravdu povedlo :D

Honza Kopecký píše:Klobouk dolů nad tímhle veledílem [-o< .

Obdivuju že si u toho vydržel a dobojoval. Navíc se mi výsledek více než líbí! parádní práce. moc se teším až ho někde uvidím naživo. =D>

Díky Honzo,pokud dorazíš do Brna,tak ho určitě uvidíš.

Stanislav Hynek píše:Tak to je paráda =D> =D> =D> ,zřejmě dobrej odíl [-o< .Vezmeš ho do Plzně? Standa

Stando děkuju,do Plzně asi nepojedu,ale na letošní E-Day asi poputuje.

driver Růža píše:Na tu podložku by se kus toho parkoviště vešel.... :wink: :twisted:
Uvažuj o tom.... :lol:

Jirko,já chci tu podložku překopat. Tohle je "prozatímní" musím se překonat a začít zase stavět,pak přijde na řadu i podložka

Martin Glogar píše:Honzo, super, vždyť to sám víš :D jen propříště...letadla rulez :lol:
malý dotaz? to nemáš doma tak velký modrý nebo černý papír, aby to bylo jednobarevné pozadí? :lol: :lol: ne, vážně, že se to hrozně blbě vcelku fotí jsem poznal dneska, je to moc dlouhé a úzké :-D

Díky Martine,ale já nemám na focení ani malý papír,natož tak "plachtu" :D . Mimochodem co to je letadlo? Někde jsem to už slyšel,ale furt si nemůžu uvědomit,jak to vypadá :D

foxbat píše:Stavbu jsem sledoval a je to paráda!!! :P

Jen k tomu traileru - zdá se mě že máš na něm vytočená kola nebo ti ty zadní jen ulítly?? K te celé sestavě, nevim to jistě, ale pokud je tahač v zatáčce, musí být i trailer. Takto to asi být v reálu nemohlo ne? Nedokážu si představit jak by natočili tahač a návěs zůstal v rovině. :wink:

Tak nějak nevím co máš na mysli,protože na podvalníku jsou kola na každé nápravě jinak vytočené,tzn. že kola každé nápravy svírají s podélnou osou podvalníku jiný úhel (poslední náprava má kola vytočená nejvíc).
První dvě nápravy říditelné nejsou. Co se týče polohy tahač vs. podvalník,tak neber podložku jako "cestu" kde je podvalník v ose podložky. Pak by jsi měl poznat,že se vytáčí jak tahač,tak podvalník.
Hotovo:
CzAF Mi-24V 0815 1:35
F-4E Phantom II 1:32
F-16CJ Block52 1:32
MiG-21MF 1:32 Bechyně 9. slp #9712
MiG-23MF 1:32 #7183 České Budějovice 1993
Honza Skalka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 04 kvě 2008, 21:37

Čago belo Honzo...můj klubovej kamaráde!!!! Gratuluji ke skoro dokončení, sledoval jsem Tě jak tady, tak na všech našich setkáních a už bylo načase :grin: . Dokázals nám všem, že umíš, takže teď Ti nebude nic bránit, abys vzal do ruky nějaké letadlo, třeba Tanderbolta, kterej se lepí sám a své umění tak dokázal na něčem jiném. A ještě ke všemu budeme mít patlák!!!!!!
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milcek » 04 kvě 2008, 21:49

No je to super model a super provedení. Hlavně postup stavby je pro mnohé velmi inspirující! Jediné, co mě mrzí, že sis na trailer vybral Luchse. Myslím, že takový Leopard 2A6 v zimní traktátové kamufláži by byl mňamkový. Ale takovýchto nápadů bylo u stavby víc a možná aj lepších!
Milan Šupálek "Milcek"
Litina? Náhrada za dubové dřevo. Škoda, že s ní nejde topit.
Milcek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StaniModelar » 05 kvě 2008, 04:02

Co nato povedat.Je to tazko rodene dieta.Ale ten vysledok stoji zato.Ked uz sem nieco na MF strelis tak to uz je supa :P
Ty si presne ten typ na zdlhave a komplikovane stavby.U teba by som rad videl nieco take ako Karl von Banhof :idea:
Moje modelky na FB :)

https://www.facebook.com/groups/858245070947955/
StaniModelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 05 kvě 2008, 08:57

Batyskaf píše:Díky Martine,ale já nemám na focení ani malý papír,natož tak "plachtu" :D . Mimochodem co to je letadlo? Někde jsem to už slyšel,ale furt si nemůžu uvědomit,jak to vypadá :D

wono to má náladu robit si ještě prdel...wono je mu už asi úplně dobře :lol: :lol: :lol:
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otisaq » 05 kvě 2008, 13:48

Hooodne povedene 8-) Ale hlavne mas muj obdiv za to, ze jsi vydrzel u jednoho modelu vice nez pul roku a na nic jineho nesahnout :o
Rozestavěno:

Dokončeno:
Otisaq

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Skalka » 05 kvě 2008, 15:03

Děkuju všem za další ohlasy [-o< [-o< [-o<

Miloš Völkl píše:Čago belo Honzo...můj klubovej kamaráde!!!! Gratuluji ke skoro dokončení, sledoval jsem Tě jak tady, tak na všech našich setkáních a už bylo načase :grin: . Dokázals nám všem, že umíš, takže teď Ti nebude nic bránit, abys vzal do ruky nějaké letadlo, třeba Tanderbolta, kterej se lepí sám a své umění tak dokázal na něčem jiném. A ještě ke všemu budeme mít patlák!!!!!!

Díky Miloši,určitě něco postavím,ale asi to bude roura :tongue: :D
Milcek píše:No je to super model a super provedení. Hlavně postup stavby je pro mnohé velmi inspirující! Jediné, co mě mrzí, že sis na trailer vybral Luchse. Myslím, že takový Leopard 2A6 v zimní traktátové kamufláži by byl mňamkový. Ale takovýchto nápadů bylo u stavby víc a možná aj lepších!

No,minulý pátek jsem postavil Luchse na podvalník,a taky začínám pochybovat... Že by další "kotrmelec" :grin: ?
Martin Glogar píše:
Batyskaf píše:Díky Martine,ale já nemám na focení ani malý papír,natož tak "plachtu" :D . Mimochodem co to je letadlo? Někde jsem to už slyšel,ale furt si nemůžu uvědomit,jak to vypadá :D

wono to má náladu robit si ještě prdel...wono je mu už asi úplně dobře :lol: :lol: :lol:

A to píše ten,co zapíjí pivo pivem :grin:

stani22 píše:Co nato povedat.Je to tazko rodene dieta.Ale ten vysledok stoji zato.Ked uz sem nieco na MF strelis tak to uz je supa :P
Ty si presne ten typ na zdlhave a komplikovane stavby.U teba by som rad videl nieco take ako Karl von Banhof :idea:

Máš pravdu,byl to porod.Ale ze začátku se jevil jako "bez komplikací". A s tím Kárlem by to asi nešlo,takovým věcem se hodlám vyhýbat hoooooodně dlouho!

Pavel Š píše:Hanýsku máš to pěkné :-D
Díky Pavle,ale pohled na tebe v sobotu před zavíračkou byl hezčí :grin:
Hotovo:
Honza Skalka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 05 kvě 2008, 16:09

Batyskaf píše:A to píše ten,co zapíjí pivo pivem :grin:

Když mu to chutná, tož co má dělat :lol: :lol: :lol:

Batyskaf píše:Díky Pavle,ale pohled na tebe v sobotu před zavíračkou byl hezčí :grin:

Tys něco ještě viděl nerozostřeně? co já vím, tak vysledovat např. na co je které tlačítko na foťáku byl docela problém :grin: :grin: :grin:
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod foxbat » 05 kvě 2008, 17:14

Batyskaf píše:
foxbat píše:Stavbu jsem sledoval a je to paráda!!! :P

Jen k tomu traileru - zdá se mě že máš na něm vytočená kola nebo ti ty zadní jen ulítly?? K te celé sestavě, nevim to jistě, ale pokud je tahač v zatáčce, musí být i trailer. Takto to asi být v reálu nemohlo ne? Nedokážu si představit jak by natočili tahač a návěs zůstal v rovině. :wink:

Tak nějak nevím co máš na mysli,protože na podvalníku jsou kola na každé nápravě jinak vytočené,tzn. že kola každé nápravy svírají s podélnou osou podvalníku jiný úhel (poslední náprava má kola vytočená nejvíc).
První dvě nápravy říditelné nejsou. Co se týče polohy tahač vs. podvalník,tak neber podložku jako "cestu" kde je podvalník v ose podložky. Pak by jsi měl poznat,že se vytáčí jak tahač,tak podvalník.

No mě právě zmátl ten podval s vytočenýma kolama rovnoběžně s podložkou - nějak jsem si vsugeroval, že podložka je cesta... teď jak si to vysvětlil už je mě vše jasné! :)

Tak i tak to bude masakrální sestava. :P
Musel jsem to napsat!!!!

Zdeněk Pomajbík

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
foxbat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Skalka » 05 kvě 2008, 18:10

Martin Glogar píše:
Batyskaf píše:Díky Pavle,ale pohled na tebe v sobotu před zavíračkou byl hezčí :grin:

Tys něco ještě viděl nerozostřeně? co já vím, tak vysledovat např. na co je které tlačítko na foťáku byl docela problém :grin: :grin: :grin:

A to píše ten co po pátém pivu (sry. po sedmém :celeb: ) :grin: nastavil samospoušť co 30 sekund a divil se,že mu to furt samo fotí :grin: :grin: :grin:
Doufám,že se to nikde neobjeví! :grin:
Hotovo:
Honza Skalka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 05 kvě 2008, 18:16

Batyskaf píše:A to píše ten co po pátém pivu (sry. po sedmém :celeb: ) :grin: nastavil samospoušť co 30 sekund a divil se,že mu to furt samo fotí :grin: :grin: :grin:

To jsem nebyl já, to byl právě Pavel :D teda aspoň Víťa to říkal :grin: :grin: :grin:
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Skalka » 05 kvě 2008, 18:21

Martin Glogar píše:
Batyskaf píše:A to píše ten co po pátém pivu (sry. po sedmém :celeb: ) :grin: nastavil samospoušť co 30 sekund a divil se,že mu to furt samo fotí :grin: :grin: :grin:

To jsem nebyl já, to byl právě Pavel :D teda aspoň Víťa to říkal :grin: :grin: :grin:

Svádět to na chudáka Pavla,který toho vypil nejméně,to jo,že?Ale se mi zdá,že tam byl nějaký "Trpaslík" který zmateně mačkal tlačítka kolem displeje a divil se,že si furt fotí nohy :grin: :grin: :grin: .
Snad to tady nikdo nečte :grin: :grin: :grin:
Hotovo:
Honza Skalka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 05 kvě 2008, 18:25

Batyskaf píše:Svádět to na chudáka Pavla,který toho vypil nejméně,to jo,že?Ale se mi zdá,že tam byl nějaký "Trpaslík" který zmateně mačkal tlačítka kolem displeje a divil se,že si furt fotí nohy :grin: :grin: :grin: .
Snad to tady nikdo nečte :grin: :grin: :grin:

Já myslím, že čte :lol: já jsem měl fakt za to, že jsem zaslechl, že to nastavení ještě "zůstalo" po Pavlovi... :oops: jestli tomu tak nejni, tak se mu hroooozně moc omlouvám...sorry Pavlíku #-o
jinak myslím, že si asi nemáme co vyčítat :grin:
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karelka » 05 kvě 2008, 18:51

Tuhle práci jsem obdivoval už při stavbě . Pro mne to te jeden z nejlepších modelů co jsem kdy viděl =D> =D>
Karel Šindelka
KPM Kaznějov
Karelka

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky