Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pro lamera od profíků

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Pro lamera od profíků

Příspěvekod kikin » 29 dub 2008, 13:45

M!CHAL píše:mig by šel což o to nic. ale nevim co je ten sandy tomi trochu uniká (ale vietnam je good, aleřek bych že víc ho využijou bojovkáři :D )

Douglas a-1j skyraider alias sandy.koukni na google tam je dosr fotek :)
Lukáš 'kikin' Deml
KPM Pardubice
http://matusek.cz/kpmpardubice/
kikin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Matušek » 29 dub 2008, 13:51

trosku bych to upresnil.
Sandy byl volaci znak skyraideru podporujicich zachrane vrtulniky. Nikoliv vsech, je to casta chyba.
David Matušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kikin » 29 dub 2008, 13:53

David Matušek píše:trosku bych to upresnil.
Sandy byl volaci znak skyraideru podporujicich zachrane vrtulniky. Nikoliv vsech, je to casta chyba.

aha...to sem nevedel #-o
Lukáš 'kikin' Deml
KPM Pardubice
kikin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gatling71 » 29 dub 2008, 14:21

Tamia dělá A-1 pokud vím ve 1/48. Ve dvaasedmdesátině je od Hasegawy, ale opět: vyšší cena...na první model letadla. Jinak stroj je to opravdu nádherný!!! Z kamufláží je taky velký výběr...celošedá VNAF,..tříbarevná "džunglová" USAF,..šedobílá USN,..stříbrná Francie...
Řecko je jiný svět a když tam jste s někým koho milujete, je ještě krásnější.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Gatling71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod M!CHAL » 29 dub 2008, 14:33

je to tohle??? http://www.airtoaircombat.com/images/a1_lg.jpg :?: :?: :?:
Michal Cemper ,nejnovější nejvyspělejší nejmodernější nejhezčí nejchytřejší nejmilejší nejzdatnější projekt marťanského projektu XXX

92% of teens have moved onto hip-hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature.
M!CHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aspon » 29 dub 2008, 15:58

Gawa prodává ale jen limitku AD-6 ne? http://www.modelbox.cz/product_info.php ... cts_id=513
na stole: F-14A Tomcat (VF-21 Freelancers), Hasegawa 1/72
hotovo: KA-6D Tanker Intruder (Italeri 1/72). P-51 Mustang (Academy 1/72), Saab J-35J Draken (Revell 1/72), F-14A Tomcat (Academy 1/72) - VF-101 'Grim Reapers'
F-14 Tomcat Forever....

Vít Šarata
Aspon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kikin » 29 dub 2008, 16:42

http://obchod.valka.cz/product_info.php ... 853f3e9eb5

a tady je moje stavba viewtopic.php?f=57&t=20096&st=0&sk=t&sd=a
Lukáš 'kikin' Deml
KPM Pardubice
kikin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 29 dub 2008, 20:19

Skyraider od Tamky je super stavebnice (obrovský vrtulový jednomotorák ověšený bombami a raketami)ale je drahý na první kit. (Jsem ho kdysi dělal, mám tu ještě wreck), Nevím proč to řešit - kup si druhoválečné HobbyBosse - mají je třeba v MPM anebo u Bílka,stavebně jsou více než jednoduché neboť jsou koncipované jako modely pro začátečníky, dělají jich docela dost a i značně neprofláklé typy (Morane 406 na které létali i naši ve Francii, He-162 Völksjäger, MiG-3 atd...)cenově jsou vůbec nejnižší... (cca 130Kč za kus.) Docela levné jsou i modely od Academy nebo Revellu (P-47D.FW-190A,Hurricane, Spitfire Mk.V, Me-262 Schwalbe,Bf-109G-10)vše se dá koupit do dvou stovek, Revelly bývají i v hypermarketech. Myslím ale že na začátek jsou opravdu nejlepší Hobbybossy. Rozhodně bych se vyhnul Koprům, Směr s výhradami (i když třeba Il-2 je pěkný).
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Walach » 29 dub 2008, 20:26

sir Alron píše: Myslím ale že na začátek jsou opravdu nejlepší Hobbybossy.

Kolik si jich skutečně držel v ruce a postavil? Ono by si pak možná zjistil, že to zase taková výhra není...
http://www.kpmopava.cz
Diletant back on tour.
Libor Walach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gatling71 » 30 dub 2008, 08:51

Tedy co se týká A-1 od Hasegawy tak Obchod.Valka nabízí minimálně tři verze (No.780, 804, 843(AD-6)), cena se blíží k šesti stovkám. Hasegawa tam má jen velmi málo výzbroje a i když se jedná o zajímavé kontejnery SUU-14 jejich stavební "rozvržení" je na "vrhnutí"! Jedná se o zcela nesmyslné dělení celku(výzbroj) čehož jsem si u Hasegawy všiml již dříve. Nicméně tato firma nabízí i zbraňové sety (Vietnam..až..současnost).

A co se týče HobbyBosse, koupil jsem si Bf-109F a nestačil se divit že lze udělat z jednoho kusu plastu celé křídlo nebo celý trup i s "kokpitem". Na první pohled to ovšem nevypadá špatně ale ještě jsem ho nestavěl.

Doporučuji pro první model letadla (1/72) buďto firmu Academy (např. P-47, F4U...) nebo některé stavebnice Hasegawy v cenové relaci okolo 200,- (jako jsou "Japončíci" Ki-84, J2M3, N1K2,..) případně novější (negativní rytí) modely Italeri a Revell.
Přílohy
IMG_0921.jpg
...a takhle zatím vypadají ty mé A-1
Řecko je jiný svět a když tam jste s někým koho milujete, je ještě krásnější.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Gatling71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod M!CHAL » 30 dub 2008, 13:07

hm ty Hobbyboss jsou pěkný typy. hhlavně ty spiti to je moje oblíbené letadlo po Zeru. kde by se dalo sehnat? :D a není to pro mě velké sousto???
Michal Cemper ,nejnovější nejvyspělejší nejmodernější nejhezčí nejchytřejší nejmilejší nejzdatnější projekt marťanského projektu XXX

92% of teens have moved onto hip-hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature.
M!CHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kikin » 30 dub 2008, 18:09

Gatling71 píše:Tedy co se týká A-1 od Hasegawy tak Obchod.Valka nabízí minimálně tři verze (No.780, 804, 843(AD-6)), cena se blíží k šesti stovkám. Hasegawa tam má jen velmi málo výzbroje a i když se jedná o zajímavé kontejnery SUU-14 jejich stavební "rozvržení" je na "vrhnutí"! Jedná se o zcela nesmyslné dělení celku(výzbroj) čehož jsem si u Hasegawy všiml již dříve. Nicméně tato firma nabízí i zbraňové sety (Vietnam..až..současnost).

A co se týče HobbyBosse, koupil jsem si Bf-109F a nestačil se divit že lze udělat z jednoho kusu plastu celé křídlo nebo celý trup i s "kokpitem". Na první pohled to ovšem nevypadá špatně ale ještě jsem ho nestavěl.

Doporučuji pro první model letadla (1/72) buďto firmu Academy (např. P-47, F4U...) nebo některé stavebnice Hasegawy v cenové relaci okolo 200,- (jako jsou "Japončíci" Ki-84, J2M3, N1K2,..) případně novější (negativní rytí) modely Italeri a Revell.

pekna zbyrka :-D

jinak p-47 muzu doporucit sam jich mam doma asi 7 od academky,gawy a tamky...ae tim zbyrka nekonci jeste par kousku pribyde :)

kikin. :)
Lukáš 'kikin' Deml
KPM Pardubice
kikin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kikin » 30 dub 2008, 18:11

M!CHAL píše:hm ty Hobbyboss jsou pěkný typy. hhlavně ty spiti to je moje oblíbené letadlo po Zeru. kde by se dalo sehnat? :D a není to pro mě velké sousto???

co ti muzu poradit tak hobbyboss nekupuj...to ratsi kup treba toho bolta od academky stoji 159kc a kdyz k tomu dokoupis treba plechy tak te to vyde na cca 250kc
Lukáš 'kikin' Deml
KPM Pardubice
kikin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kikin » 30 dub 2008, 18:13

tady neco prodavam viewtopic.php?f=16&t=19998 jestly se ti neco zaliby tak napis...kdyby neco tak ti poslu i foto.
Lukáš 'kikin' Deml
KPM Pardubice
kikin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod M!CHAL » 01 kvě 2008, 14:15

ne díky to je na mě moc velká cena na to že to bude moje první letadlo. možná že kdybys dal slevu na to letadlo Vega DL-1 Special/Y1C-12 "Metal.Fuselage MPM -290kc.uplne nova nerozbalena. tak bysme se dohodli :call: ;-I ale nad 200 nejdu :D takže asi nic z toho nebude. fakt sry ale radši si koupim za tu stovku barvy :o

M!CHAL

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse