Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

IL-2 Tank Hunter 1:72 Zvezda

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: IL-2 Tank Hunter 1:72 Zvezda

Příspěvekod sir Alron » 26 dub 2008, 10:00

Ve zkratce je to dokonale zmenšená čtvrtka ovšem se všemi nectnostmi toho modelu. Takže jedna verze má špatně uspořádané zbraně - prohozený kanón s kulometem, jinde jsou špatně vztlakové klapky či co... Ať je to jak je to já si beztak tenhle kit koupím. Akurejtí čtvrtka je i přes nectnosti pěkná,vypadá to jako šturm, Edicí svojí dvaasedminku už nedělají... Dneska máte k dispozici jen modely Zvezda a Směr. Jestli jsem to pochopil tak vyjdou všechny verze co byly ve čtvrtce i ve dvaasedmině.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gatling71 » 26 dub 2008, 17:20

...tak sem dám i můj třetí IL-2... Jedná se o jednu z prvních sérií, tzn. celokovový trup i křídla. Model je SMĚR 1/72, kamufláž- zelená + černá "štrejchnutá" opět zelenou což částečně imituje způsob nástřiku skutečných IL-2.
Bohužel mi na modelech scházejí rakety RS-82 a RS-132 neboť nejsou v přijatelné kvalitě k mání.
Přílohy
Kopie 002.jpg
Kopie - IMG_0961.jpg
Řecko je jiný svět a když tam jste s někým koho milujete, je ještě krásnější.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Gatling71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 26 dub 2008, 19:13

Pěkné.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Straffer » 29 dub 2008, 09:55

Gatlingu rad bych se te zeúptal, odkud mas rozlozeni kamuflaznich poli...ja si na pocatecni verzi tohto ptaka taky brousim zuby a na tuhle masinu, bilou 7, jsem nasel jenom jednou fotku... :cry:

Achtung, Jabos

Sdeleni TASS-u:
Dnes v skorych rannich hodinach zautocili cinske pohranicni jednotky na sovetsky mirumilovne orajici traktor. Ten palbu opetoval a po akci se bezpecne vratil na zakladnu.
Straffer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gatling71 » 29 dub 2008, 13:43

Je to už déle než dva roky co jsem stavěl IL-2. Mám za to že jsem vycházel původně jen z té jedné fotografie. Po otisknutí Předpisu VVS z roku 1943 (L+K 1989/11,12?) jsem nabyl dojmu že "Sovětské" kamufláže podléhaly jistým pravidlům již od počátku války a některé fotografie mne v tom utvrzují, takže jsem "zkombinoval" poznatky i z jiných fotek a kamuflážních schémat. Bohužel, někdy to zkrátka jinak nejde. :( Cose týče rozdělení barevných polí, speciálně u Rusů, nejprv si je překreslím na třípohledový plánek (nebo přibližný obrys) aby pak na modelu vzájemě navazovala. Takže tě nepotěším, kvalitní fotografii ze tří stran bohužel nemám! Jako podklady jsem použil již výše zmíněné publikace(mj. HPM 2000/8,9). Je mi líto že jsem asi příliš nepomohl. :oops:

Tak jo! Barevná camo levého boku je v HPM 2000/9. Je tam i barevné rozvržení horních ploch ale to se mi evidentně nezdálo reálné jelikož to mám jinak.

PS. Pokud děláš 1/72 tak mám ještě masky na tu bílou 7...

Přidal jsem nějaké fotky!
Přílohy
Kopie 13.jpg
HPM 2000/9
Kopie 11.jpg
Moje příprava na kamufláž u Rusů.
Řecko je jiný svět a když tam jste s někým koho milujete, je ještě krásnější.
Gatling71

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse