Trošku som sa pohral s Fw-190A-3 v 1/48 od Tamiyakov a svojou fantáziou (našiel som len 3 foto, ale in color)...anténa by tentokrát mala byť v poriadku
Výběr kamufláže byl moc pěkný! Ale při delším prohlídnutí modelu se mi nelíbí hodně rozfoukaný přechody barev.Letoun je hodně obouchaný,to se mi líbí, ale vrtule je jak nová(asi ji právě měnili) a taky sem koukal na ty fleky co jsou ze spodu na pravém křídle.To nevím esli se to neudělalo při focení. Celkově to ale není špatný,myslím že kolegové kteří rozumí německým letadlům ti řeknou více.Raději bych to chtěl vidět naživo.
Esli,si ten fotbal nevybojuješ,tak seš mrtvej Homolka!! KPM Pardubice
Som rád, že sa kamo páči aj Vám. Prechody medzi farbami sú tak srieknuté schválne. Snažil som sa o značné opotrebenie stroja ( východný front je východný front )a aj tie fľaky na spodku krídel, ale sú aj zvrchu a na trupe, som robil akože po opravách a pretretí štetcom. Je to vidieť na niektorých foto a poznáme to aj na súčasných mašinách. Stále skúšam nové finty na opotrebenie ( nie som prívžencom nových módnych trendov "wash and go" a pod. ) a nie všetko sa podarí podľa mojích predstáv. Maturujem aj pri fotení a ešte som neprišiel na to pravé orechové... Na tú vrtuľu som však zabudol ako na smrť, díky za upozornenie Petrík. Otrepem ju ako sa patrí.
Páči sa mi, že hladáš nové formy stvárnenia reality na skutočných lietadlách. Pred časom som videl jednu mašinu, nie z II.sv.vojny, na ktorej bolo možné vidieť "opravy" povrchu. A okrem rôznych spôsobov nanášania farby na poškodený povrch to boli hlavne neoriginálne odtiene, niekedy od tých "origin" hodne vzdialené. Sám som sa pokúsil o niečo na práve dokončenej La-7, ale je to viac vlastná predstava, fotografiou to doložiť nemôžem. V bojových podmienkach isto nikto nemal čas nad nejakým originálom odtieňa moc maturovať a verím, že sa opravovalo tým, čo bolo dostupné. Tvoj "fokuš" sa mi páči a rovnako jeho olietanie.
To Mustang: Ja si nemyslím, že niekto používal cez vojnu "neoriginálne odtiene" skôr naopak, myslím si že iné k dispozícii nemali, len to čo vyprodukovala vojenská mašinéria a čo mali v predpise ( zvlásť u germáncov ). Ide mi skôr o to, že keď jednu farbu ( hoci aj z jednej piksle )nanesieš s odstupom času na to isté miesto, tak je odtieň farby iný a to nehovorím o rozdielnom spôsobe nanášania, výrobných sériach, fabrikách,......
Moc se mi to opotřebení líbí.Flekance po různých opravách,od nasáklý mastnoty,rozšmudlaný šmír ap.O tohle se taky snažím,možná někdy přeháním,ale každýmu se líbí něco jinýho.Mám rád,když je z toho modelu cítit benzín a spálený kordit.Je taky jasný,že čím víc se mašina opečovává,tím víc se odrbe od bagančat a víc se šudlá pucvolem namočenym v ledasčem...