Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Liberatory Mk.V 311 Sq. RAF Coastal Command

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Liberatory Mk.V 311 Sq. RAF Coastal Command

Příspěvekod sir Alron » 17 dub 2008, 09:31

Jsem už z toho jelen takže pokud nechci stavět Liberátora s radarem typu Jumbo (nemaje konverzního setu od Pavly) majě někde zapomenutý radar od Academy do pozice spodní věže a vlastním pouze B-24D - tak musím shánět britskou věž ???? Pokud bych tedy chtěl liberátor přímo z krabice musím počkat na B-24J ? Richtig ???
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 17 dub 2008, 11:32

Ale to přece je jasné už několik desítek let, nevím čemu se divíš. :-D Nebo si postav (což u tebe nehrozí :grin: ) originál americkýho námořníka (z tzv. brazilské dodávky) na kterým naši lítali na Newfoundlandu. Info najdeš v Pajerově "Ve stínu slávy" a tady na foru se to taky probíralo.
Naposledy upravil Milan Holzapfel dne 17 dub 2008, 11:37, celkově upraveno 1
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 17 dub 2008, 11:36

Colonel_SK píše:@Jakub : plne chápem Jakub, že aj Revi musí z niečoho žiť a má byť hlavne našou snahou, aby sa udržalo pri živote ešte ďalších zopár rokov. Pokiaľ to bude ešte k zohaniu a je to nejaké posledné číslo, nejakých 100 Sk nehrá rolu a ďakujem za info. Bežím a hneď to kúpim. =D>

Na druhú stranu mi predsa len nedá povedať môj názor. Keď by sme sa takýmto prístupom riadili všade, tak takéto vlákno ani nemusíme zakladať. Všetky obrázky snímky, kresby a informácie sú použité z "nejakých" knižiek, časopisov, modelárskych podkladov ....atď. Tie tiež chcú z niečoho žiť a v takomto prípade by sme tu nemohli uverejniť absolútne nič.
Viem, je to dvojsečná zbraň. :wink:

Aj v mojom prípade som sa vďaka Vašich informácii dozvedel mnoho nového a aj údajov z knihy Miloslava Pajera " Nad moři a oceány" . Tento knižný titul zháňam už roky a neznamenalo to pre mňa to, že keď som sa dozvedel údaje použité v tejto skvelej knižke na diskusii tu, že už ju nepotrebujem a nechcem. Práve naopak. Vďaka BAZARU už jedna cestuje ku mne na Slovensko. Prepáčte za OT. [-o<

Pavel Türk jenom říkal, že si máte dát pozor na tu knihu od Pajera, protože jsou v knize nějaké faktické chyby. Jinak říkal, že to je takové základní dílo na naše Coastall Command Libouše, tedy ne celkově špatné, jenom je občas nějaký drobný kopanec ;-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Colonel_SK » 25 dub 2008, 16:05

Dakujem za upozornenie Jakub.
Knihu už mám doma a tak mám čo študovať. Pozrel som si stránky na http://www.revi.cz a samozrejme ma zaujímalo to posledné číslo. Tu je link : http://www.revi.cz/cz/revi/70.html

ale aj zaujímavý snímok uverejnený priamo na revi stránkach. Tak sa snáď nebudete hnevať, keď ten odkaz vycapím aj tu :
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Colonel_SK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 25 dub 2008, 20:52

Colonel_SK píše:Dakujem za upozornenie Jakub.
Knihu už mám doma a tak mám čo študovať. Pozrel som si stránky na http://www.revi.cz a samozrejme ma zaujímalo to posledné číslo. Tu je link : http://www.revi.cz/cz/revi/70.html

ale aj zaujímavý snímok uverejnený priamo na revi stránkach. Tak sa snáď nebudete hnevať, keď ten odkaz vycapím aj tu :

A eště když si to koupíš, tak bude i to písmo čitelný :lol: Schválně jsem to naskenoval takhle hnusně, aby to nalákalo ke koupi :-D Šimek je podle mě supr malíř, taky se mi to strašně líbí ;-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Colonel_SK » 26 dub 2008, 09:45

Neboj, už je číslo 69 a 70 objednané cez Magnetpress. ;-I
Colonel_SK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karlik » 16 úno 2009, 09:50

pár snad zajímavých fotek liberatorů 311. perutě :arrow:

a dotaz: jaký typ věže má letoun "N", přijde mi to jako věž BP, ale má jen pár kulometů ??????
Přílohy
DSC02969.jpg
DSC02967.jpg
DSC02966.jpg
DSC02965.jpg
karlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 16 úno 2009, 10:05

karlik píše:pár snad zajímavých fotek liberatorů 311. perutě :arrow:

a dotaz: jaký typ věže má letoun "N", přijde mi to jako věž BP, ale má jen pár kulometů ??????

je to Boultonka a viediet je len jeden par gulometov na jednej strane, tie na opacnej strane su schovane za vezou.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karlik » 16 úno 2009, 10:11

#-o sem blb #-o , to mě nedošlo :grin: a já v tom hledal záhadu, děkuji
tak snad někomu pomůžou
karlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Vrána » 06 lis 2010, 22:59

Zdravím pánové, nechci zakládat nový vlákno když se tu sešli odborníci, potřeboval bych vědět jak vypadal Liberator GR.Mk.V,BZ780, PP-O. Někde je uváděn bez volacích znaků PP. Amíci ho mají jako 42-40653/40697 Consolidated B-24D-85-CO Liberator. Byl to letoun W/Cdr Jindřicha Breicetla, který byl sestřelen německými stíhači nad Biskajským zálivem 21. 8. 1943. Byla to vlastně první bojová hlídka po přeškolení na Liberatory. Nevíte někdo jak to letadlo vypadalo? Kde mělo ten radar, ve střelišti nebo ve předu? K téhle variantě bych se přiklonil ale nemám to podložený.
Jarda "Havran" Vrána Model Klub Křenovice
po roce dokončeno:F4U-1A Corsair, Tamiya
na dlouho rozestavěno:Airacobra P-39 (AH636, s/n.206343)
Jarda Vrána

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 07 lis 2010, 11:14

Do července 1944 byl k označení letounu používána pouze identifikační písmena letounu (O) a seriového čísla. U typu GR.V buď v barvě Light Slate Grey nebo Dark Slate Grey. Předepsaná výška písmene byla 1372mm a předpis hovoří o tom, že mělo být umístěno vždy před kruhovým znakem C1 (ve směru letu) a to tak, že dolní okraj písmene ležel v úrovni spodního okraje trupového znaku.
Kód PP používala před 311. perutí nejprve 25. OTU a později 203.sqdn CC ve Středomoří.
Fotka si není. Jestli myslíš radar v podbradku (Dumbo) tak si nejsem jist, ale nevybavuju si, že by ho některý z letounů serie BZ nosil. Vím jen o serialech u 311. sqdn začínajících FL. Ale mohu se samozřejmě mýlit.
Naposledy upravil Milan Holzapfel dne 07 lis 2010, 13:47, celkově upraveno 1
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Vrána » 07 lis 2010, 13:19

Dík za vysvětlení toho značení. Takže s největší pravděpodobností letoun měl ten zatahovací radar v místě spodního střeliště. Není nikde fotka, třeba jiné mašiny, jak to vypadalo zatažený?
Jarda Vrána

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 07 lis 2010, 13:58

No byl to válec zakončený kupolí umístěný v místě spodního střeliště. Takže při zatažení koukala částečně ta polokulová část ven.
Mrkni sem: http://www.number59.com/new_59/liberator.html
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 07 lis 2010, 14:17

takychto otaznikov je zial velmi vela. Pre nas smrtelnikov asi aj nerozlustitelne.
Ja stale cakam na tu publikaciu, co ma vydat REVI, ale vyzera to, ze to tak skoro nebude, nakolko sa tusim rozhodli tu knihu rozkuskovat a uverejnovat po clankoch v regulernych cislach REVI.
Keby aspon dali vediet na kolko cisel to bude.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Vrána » 07 lis 2010, 16:12

Tak se v tom pořád hrabu a došel jsem na to,že Liberator GR.Mk.V, BZ780, "O" vypadalo asi jako "G" co je na aršíku od Revi. Abych se k tomu výsledku dostal tak musím koupit model B-24 D a opravný set od Pavly. Jestli je to jinak tak mě opravte. Ty rakety tam ale asi nebyli.
Přílohy
Liberator GR MkV_Revi.jpg
Jarda Vrána

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse