Marek Mincbergr píše:Dobře, řeknu to takhle. Z všech zdrojů, které mám k dispozici pouze Petr Tesař ve svém článku "Všechno je jinak" uvádí, že část strojů D.I (včetně prototypů 390 a 391/16) bylo vyrobeno u OAW. Žádné jiné zdroje které mám k dispozici (ani ty, které pracují s primárními zdroji) toto neuvádějí. A to se jinak v tématu nimrají dost dopodrobna. Dále na fotkách mašin, které Petr uvádí jako vyrobené v OAW a kde není je vidět na směrovce za křízem logo berlínské fabriky. Z těch 16 (2 prototypy + 14 sériových) mašin mám na fotkách vidět směrovku 3 a logo Johanianstallské fabriky je na třech. Dost na to, aby to byla náhoda daná výměnou směrovky. Proto se odvažuji tvrdit, že v OAW nebyly vyráběny D.I. Ovšem mohu se mýlit (nemusím mít veškeré podklady) a pak se omlopuvám.
Pokud jde o chyby zbarvení, nemluvím o tom, čí jsou vina, ale že tam jsou. A pokud jde o toho, kdo zadává podklady, tak k němu pak kresby chodí na revizi. Spoluvinu nesou oba (kreslíř - že to blbě nakreslil a zadavatel že to neodhalil). Vím o čem mluvím, také občas pro některé časopisy a modelářské firmy dělám rekonstrukce a v jednom případě jsme dosáhli krásných šesti kol revizí...
..no,vypadá to,že podle toho,co Jsi napsal asi budeš mít pravdu..

..a ke kresleným kamuflážím..pokud vím,tak v začátcích HPM nijak moc kresby nekonzultovalo..(nevím jak teď)..a jindy zase i přes připomínky (když už ke konzultaci došlo..)se nedělo stejně nic..
..jinak Petr A.Tesař rád rekonstruuje kamufláže stylu "spadané listí"..když jsme psali o Bergách..dělal jsem rekonstrukce šestiúhelníkových kamufláží já a dosud si za nimi stojím..Peti si však neodpustil opravit mi třeba alespoň barvu jednoho šestiúhelníčku v každé kamufláži..

Přesto všechno,co jsem teď nabulel si myslím,že Petr zůstává alespoň na R-U éra docela kapacita..a cokoli prohlásí,beru docela vážně..