Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

B-52G Italeri 1:72

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

B-52G Italeri 1:72

Příspěvekod Jakub Cikhart » 08 led 2008, 16:23

Zdravim,
takze, po procteni nekolika knizek, srovnani podkladu s modelem jsem zatim dospel k tomuto:
http://www.dstorm.eu/pages/loadout/b-52g_info_cz.html
Mam to i prelozeny do angliny a necham to zkontrolovat Plukovnikem Tomem Gajem, ktery na B-52 lital jako Navigator/Operator Elektronickych System (Nav/EWO) a jeste treba upravim dal.
Asi to bude beh na dlouhou trat.
Jinak k modelu: vypada to, ze se Italerka trosku pochlapila a asi upravila i formy, protoze 4 kusy trupu k sobe padnou dost dobre. O ostatnim je napsano na ty my strance.
Takze od vas se chce (pokud se vam teda bude chtit): kritika, co pridat, zmenit formulace vet atd atd, tak aby tomu bylo "co nejlip rozumet". Samozrejme uvitam jakykoliv doplnky, postrehy ze stavby kdo to stavel atd. Diky za vas cas. Jakub
Jakub Cikhart
webmaster - Desert Storm očima leteckého modeláře
http://www.dstorm.eu - prekonano 10 470 fotek !!!
Jakub Cikhart

• Odpovědět s citací

Re: B-52G Italeri 1:72

Příspěvekod sir Alron » 08 led 2008, 23:52

Tož super já to říkal už dávno když vyšlo H že se mi zdá že mají upravenou formu. Když tam přidáš i obrázky a nákresy co upravit tak to bude fajn. Obávám se že jinou B-52 nikdo hned tak nevydá a mě osobně se italeri líbí (mám zatím jen H, a měl jsem i původního ertla).

děkuji
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 09 led 2008, 11:38

Velmi dobra stranka.

Dakujem
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 09 led 2008, 11:42

Este fotky pre nazornost a bude to v pohode
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rolls » 19 dub 2008, 14:36

vhodnejsie tema som nenasiel preto sa opytam tu, dokoncil uz nikto B-52 1:72? jedna sa mi o pouzitu kamuflaz. ja mam B-52D od revellu a aj ked povodne som chcel pouzit kamuflaz co je v navode stavebnice, tak sa mi pozdava tato :
http://www.mpmshop.cz/main.asp?akt=2712
je to sice na B-52H ale si myslim ze sa bude hodit aj na moj model. otaka znie, kedze som asi dost slepy a neviem precitat akou farbou je to strieknute, ci vie niekto o aku farbu kamo ide. budem dakovat velmi pekne [-o<
Robim hlavne ruske lietadla v mierke 1:72 z amerikancov jedine B-52 a SR-71
rolls

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 19 dub 2008, 14:50

Bohužel ten odkaz vede bůhví proč na stránky Mpm shopu.
Nechápu proč chceš na B-52D dávat kamufláž určenou pro B-52H což je úplně jiné letadlo (jiný čumák, jiné motory, jiný ocas, jiný zadní střelecký palpost, jiné antény atd...)
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rolls » 19 dub 2008, 14:56

ups...vlozim sem teda obrazok. no ta kamuflaz sa mi pozdava a podla foto co som nasiel na nete sa zda, ze tato kamo bola najbeznejsia pre vsetky B-52. nestudoval som to nejako do najmensich detailov ale foto hadam napovie o aku kamo ide
180_EP72094.jpg

rolls

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 19 dub 2008, 17:21

Vzhledem k dataci do nedávné doby bych to fakt na stařičké "D" necpal... Vždyť tahle verze se dá udělat mj. i ve stříbrné barvě s obrovským znakem Strategic Air Command za kabinou... Najdi si nějakou pěknou camo na "D" vždyť jich bylo dost - mj. i se zraločími tlamami, stříbrné mašiny, různé experimentální stroje, vietnamské s černým spodkem atd. atd...
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rolls » 19 dub 2008, 17:23

no prave s tym ciernym spodkom je v navode, len sa mi zdalo ze hore uvedena kamo je prirodzenejsia, ale dam na tvoje slova :wink:
rolls

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 19 dub 2008, 17:30

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] nebo se koukni po dekálech - třeba narazíš na tuhle :)
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 19 dub 2008, 17:32

Pokud se ti opravdu tak líbí "H" není nic jednoduššího než si pořídit model od Italeri (ex-AMT) dělají jak "G" tak "H". U nás stojí asi 1300Kč.

Recenze na "H" http://kits.kitreview.com/italeri1262reviewme_1.htm
a na "G" i s obrázkem hotového modelu. http://www.ipmsusa2.org/Reviews/Kits/Ai ... 72_b52.htm

Poohlédni se třeba po dekálech s tou žraločí tlamou, nyní nejsem schopen najít obrázek ale "D" s ní vypadalo zatraceně úžasně... Co se kamufláže týče tak pro "D" je typická buď nekamuflovaná mašina - viz obrázek nebo právě z Vietnamu s černým spodkem. U posledníh "H" bych si dovolil typovat že hodně strojů bude v gunship gray tzn. šedivky. "G" budou mít naopak ještě tu camo co se líbila tobě :)

Ahoj
Naposledy upravil sir Alron dne 19 dub 2008, 17:41, celkově upraveno 1
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rolls » 19 dub 2008, 17:39

no pred par rokmi som si kupil D od revellu s tym, ze az budem mat cas tak to poskladam a predpokladal som, ze uz sa ten model nebude dat zohnat, teda vo vseobecnosti B-52 v mierke 1:72. keby som vedel ze bude aj kvalitnejsi tak som si mohol pockat, ale uz nic nenarobim aj ked je to maximalne nepresny model. co sa dekalov tyka, tak som nasiel tie co su na foto vyssie, uz som si ich objednal, nic ine na nasom trhu som nenasiel
rolls

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 19 dub 2008, 17:51

Kvalitnější - ono se na H a G nadává že Italeri-ex AMT Ertl mají nepřesné tvary čumáku, posazení křídla a tak... Osobně si myslím že to není až tak zlé na internetu se dají najít spousty fotek postavených letedel, i tady na fóru jsou návody na úpravy... Stavebnice B-52D od Revellu je pořád brána jako nejlepší Stratofortess v tomhle měřítku i když je už šíleně stará (tipuju že minimálně ten Vietnam pamatuje taky.) B-52G/H jsou někdy z počátku 90.let minulého století, před cca dvěma lety zpětně je vydala Italeri, předtím se hodně dlouho neprodávaly. Takže to není o tom že by to byly lepší stavebnice, prostě to jsou stavebnice modernějších verzí. Když už máš objednané dekály na "H" tak si kup Háčko od Italeri a máš vystaráno. Obávám se že novou přesnější B-52 hned tak někdo dělat nebude (možná někdy Číňani ale kdo ví...) Jinak konkrétně B-52D se opravdu opětovně už nedá sehnat... Před několika lety byla v reedici ale už se opět nevyrábí. Takže jsi v podstatě měl pravdu :)
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rolls » 19 dub 2008, 18:31

no ono tie dekaly som objednal len kvoli vetsiemu mnozstvu popisiek, povodna verzia sa mi zda dost chudobna na take velke lietadlo, ono este uvidim kolko ich vobec pouzijem, ale chcem mat pripadne vetsie moznosti aby bolo z coho vyberat. samozrejme sa nechystam pouzit typicke dekaly pre vyssie rady ako H a G, proste mi ide len o tie popisky na trupe a nic viac. ono pochybujem ze si kupim aj dalsie verziu B-52 lebo uz tato je dost velka a bude problem s uskladnenim :-D
rolls

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse