Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nové Dingo APV české armády

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Nové Dingo APV české armády

Příspěvekod klauz » 15 dub 2008, 07:22

http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=11032 armáda dostala nové obrněnce. dělá někdo model? já jsem nic nenašel.
klauz

• Odpovědět s citací

Re: Nové Dingo APV české armády

Příspěvekod Pavel Klouček » 15 dub 2008, 07:37

Dingo dělá Revell ve dvaasedmině, ale to je jednička.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Svihy » 15 dub 2008, 07:44

Konečně se koupilo něco pořádného! Mam v živé paměti jak se při odjezdu našich vojáků všude psalo, že lehká technika, kterou si vezou je optimální pro jejich činnost. Pak se začali pomalu opancéřovávat Land Rovery. Ovšem na váhu už nestačil moc motor. Ted se rychle pronajímají Humwee a kupují nové stroje, které jsou dokonalé a ochrání naše kluky. Ale že to Armádě trvalo.No spíš Armádě ne.Ta kdyby mohla, nakoupila by vše dříve a ve větším množství. Opět rozhodují politici a všelijaké bezpečnostní výbory. :evil: Osobně si vůbec nedovedu představit, jak tam naši fungovali s UAZy! Párkrát do roka je sedlám na Boleticích a po týdnu mam tohoto vozidla opravdu plné zuby!
Svihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 15 dub 2008, 07:53

Svihy píše:... Pak se začali pomalu opancéřovávat Land Rovery. Ovšem na váhu už nestačil moc motor.
... Osobně si vůbec nedovedu představit, jak tam naši fungovali s UAZy! Párkrát do roka je sedlám na Boleticích a po týdnu mam tohoto vozidla opravdu plné zuby!
Od kdy jsou Land Rovery u nás pancéřovány?
UAZy jsou podle hodnocení kluků z misí daleko lepší než Land Rovery. (mělo by se jednat o ty překopané nové)
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klauz » 15 dub 2008, 07:55

ještě tady: http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/14.04.2008/208411000100414-19:00-1-udalosti.html?index=126127 je reportáž čt, kdo neviděl...
klauz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mitte » 15 dub 2008, 08:14

A byl by někde popis rozdílů Dingo a Dingo 2? O tenhle stroj se dosud nezajímal a na googlu jsem zatím nic nenašel - dost mi to ztěžuje ten pes :-)
Hotovo 1/72 2025:
Leopard 2A4 (Trumpeteer - mizerný model!)

Hotovo 1/72 2024:
2x S-199 (Eduard), 9K72 / SS-1B SCUD-B (Revell), Blenheim IF (Airfix), CB-36 (Tamiya), LT-40 (Attack), LT-35 (FtF), OA-30, (FTF), CS-199 (Eduard), B-36 (Hasegawa), S-92 (Revell)
mitte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 15 dub 2008, 08:16

Mitte....nemuzu pomoct nevim to, ale u toho psa jsem se malem pos.al smichy... :grin: :grin:
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 15 dub 2008, 08:35

Dingo 1 Walk Around: http://www.primeportal.net/apc/ulrich_wrede/dingo_1/
Dingo 2 Walk Around: http://www.primeportal.net/apc/ulrich_wrede/dingo_2/
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Los » 15 dub 2008, 08:36

stači napsat ATF Dingo do googlu
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Štěpán Los

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Svihy » 15 dub 2008, 10:23

Pro chmela.
No od té doby, co byl na toto požadavek z misí. Hlavně šlo o spodní partie.
Nevím, kolik jsi toho najezdil s UAZem ve 30stupňových vedrech. Já dost. Je mi jasné, že kluci je maji venku trošku vylepšené, ale základ je stejný. Nejde jen o motor, převodovku a podobně. Jde třeba i o místo. Sedět na kterémkoliv sedadle s kompletní výstrojí a se zbraní je opravdu zážitek.
Svihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mitte » 15 dub 2008, 12:02

Fotek je poměrně dost, z těch ale při vší vůli nevyčtu drobnější odlišnosti v rozměrech - a rozdíly v podvozcích atd. A právě Dingo 1 a 2 se mají lišit v podvozku (každý pochází z jiného UNIMOGu, pokud můj zdroj nekecá) a v motoru a v čem dalších, to bych právě chtěl zjistit. No, snad se časem objeví něco víc na ty české. Třeba jestli je to základní nebo prodloužená verze. To zatím taky nepoznám a neodhadnu.
Nicméně díky díky za odkaz na walkaroundy, je to takové ucelenější, než to, co jsem vygůůglil já.
Hotovo 1/72 2025:
Leopard 2A4 (Trumpeteer - mizerný model!)

Hotovo 1/72 2024:
2x S-199 (Eduard), 9K72 / SS-1B SCUD-B (Revell), Blenheim IF (Airfix), CB-36 (Tamiya), LT-40 (Attack), LT-35 (FtF), OA-30, (FTF), CS-199 (Eduard), B-36 (Hasegawa), S-92 (Revell)
mitte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 15 dub 2008, 14:13

Auta vypadají dobře,asi i dobrá jsou.Pozadí nákupu bude zase jedna velká komedie :agrh: :agrh: :agrh: .Občas pan ing.Koller něco poodhalí v "Našem vojsku"(tím ho nechci pasovat na Vševěda Boha Jehovu)a je to hnus.Klasická státní zakázka. :cry:
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 15 dub 2008, 14:35

Chmell píše:Od kdy jsou Land Rovery u nás pancéřovány?

Pár takových aut postavila firma Svos z Přelouče (viz foto). Akorát že armáda si to nechala postavit s tím slabším motorem 300Tdi.
Existují i varianty s pancéřovou ochranou jenom spodku a to buď jako taková vanička pod kabinou (další foto - jeden díl je odmontovaný) nebo mají pancéřové desky pod podlahovými panely.

Chmell píše:UAZy jsou podle hodnocení kluků z misí daleko lepší než Land Rovery. (mělo by se jednat o ty překopané nové)

Nezáleží jenom na autě. Když přišly do Bosny první Land Rovery tak kluci nadávali, že mají horší průchodnost než UAZ. Ale důvod byl ten, že MO si ty auta objednalo se silničníma pneumatikama. Když do Bosny dorazila první várka terénních pneu, tak tyhle stížnosti ustaly.
A teď je to ještě horší, že kadý útvar si pneu nakupuje sám, takže v Šajkovaci jsem na LR napočítal asi pět značek (výrobců) pneu, o množství dezénů ani nemluvě. A ze všech LR v Šajkovaci jsem viděl jenom jedno jediné auto obuté tak, jak by odpovídalo terénu a ročnímu období (tehdy zima/jaro).
Jeden z řidičů v Kosovu se hájil tím, že terénní pneu má a stejně se LR ve sněhu zahrabe. A koukal jak puk, když jsem mu na těch pneu ukázal výrazný nápis SAND GRIP. :mrgreen:
Přílohy
IM001913.JPG
wPICT0164.JPG
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Svihy » 15 dub 2008, 15:22

Koukám, že máš také přesné informace. Nechtěl jsem to tu psát. Ohledně LR by ještě bylo dobré připomenout, že výběrové řízení na jejich dodání armádě vyhrála firma, která nikdy nic podobného nedělala a dodala civilní verze na zeleno nastříkané. Tedy bez military úpravy. To je dost podstatné. Kamarád má soukromě přímo military verzi a průchodivost je naprosto úžasná. Pancéřování byl také problém.Přidejte x kg na auto s nejslabším motorem z nabídky, které nemá zpevněný rám a podobně a co vám vyleze?
Svihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 15 dub 2008, 16:43

Musi se setrit at to stoji co to stoji...jak typicke pro ceskou armadu a hlavne politicke spicky teto bananove republiky a o vyberovych rizenich se radsi ani nezminuji... :roll:
Jan Pavlik

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse