Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ALPHA JET

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: ALPHA JET

Příspěvekod 172flogger » 14 dub 2008, 19:45

Salamander píše:Mam ten sami dojem, tyhle vylisky jsou urcite stejne jako v Revellu. Mam ten model uz nejakou dobu rozestaveny...

To je dost překvapení. Poprvé slyším, že Revell přebaluje Fujimi
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 22 kvě 2008, 21:40

ja jsem slíbíil, toto je opravdový HELLER (zatímco nový Heller je přebalený Airfix) z jejich vlastních forem. Na první pohled je jasný rukopis firmy, kulaté rámečky a matný povrch.

PICT0681.JPG

PICT0680.JPG

PICT0679.JPG

PICT0678.JPG

PICT0677.JPG

PICT0676.JPG

"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 16 lis 2008, 22:26

Zjistil jsem, že Revell dělal nejméně tři různé přebaly Alpha Jetu 1/72:
04105, 4105 a 4334
Nevíte, co se v jaké krabici skrývá ?
04105 a 4105 bude stejný model. Jen se čtyřmístným číslem bude z konce osmdesátých nebo začátku devadesátých let a s pětimístným novější vydání. Je to ta modrá krabička s barevnou výroční leštěnkou.
4334 je prý z roku 1984, starší šedá krabička by tomu odpovídala.

Nevíte tedy, co v jaké krabičce je ? Slyšel jsem o Fujimi nebo Helleru. Fujimi by odpovídalo, jestli má jemné negativní rytí.
Výlisky Heller se mi nezdá, protože z neznámého důvodu samotný Heller už je nebalí a do svojich krabiček dává místo toho jiné od Airfixu. Ale zas třeba Vampire už Revell od Helleru v devadesátých letech přebaloval. Mohl by to být i Matchbox, Revell jeho formy má a pro poslední černé Matchboxy lisoval.
Nebo má přímo svoje ještě formy ?
Nedaří se mi na netu najít preview nebo rozestavěné modely, které by mi v tom udělaly pořádek.
a0bd_1.jpg
04105, novější

80b2_1.jpg
4105, starší

f61e_1.jpg
starý 4434 rok 1984

.
172flogger

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse