Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kompresory

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 15 z 179 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 179
  • Odpovědět s citací

Re: Kompresory

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 31 bře 2008, 14:00

tripino píše:a neda sa, tym tu spominanym kompresorom, upravit sanie a mohol komp pouzit ako vyvevu na tvorbu vakua?
prave riesim odlievanie a vakuum a ma napadla myslienka kupit si rovno nejaku komplexnu vecicku pre pracu so vzduchom. neviete o niecom takom?

Presne na to lednicak pouzivam. Chce to ale zkontrolovat, jakeho podtlaku dosahne. Nektere starsi kompy jsou dost vybehane a podtlak je prilis nizky.
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 31 bře 2008, 14:04

Macc píše:Ahoj všici. Snad jsem se trefil do topicu. Mám kompresot Fengda 189. Používám ho cca asi 3 měsíce. Času málo tak jede jen o víkendu, a panáček mě začal propouštět vodu z přetlakové nádoby. Skrz hadici do pistole, ta samozřejmě začně prskat během stříkání krásnou rezavou vodu. Dole pod závitem je výpusť, X krát jsem zkoušel vypustit vodu tímto ventilem ale nic to není platný. Jediný co platí je ucpat prstem hlavní ventyl, nechat natlakovat a pustit ale i tak je to naprd práce. Navíc si nejsem jistej tím jestli tímto způsobem nelikviduju kompresor :?: Nevíte někdo poradit co stím ????

To je docela divny. Mam stejny komp, ale problem s kondenzatem zadny. A v te bance u regulace tlaku se ti nic nesrazi???
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Macc » 31 bře 2008, 20:46

JJ sráží. Jsou v něm kapky vody. Povětšinou ale minimum, spíš že je ta baňka orosená. Ale ikdyž vpodstatě výpustí dole se nějaké vody zbavím tak i přez to jí tam zůstane dost na to aby to prskalo docela slušně. :(
Macc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 01 dub 2008, 08:17

Macc píše:JJ sráží. Jsou v něm kapky vody. Povětšinou ale minimum, spíš že je ta baňka orosená. Ale ikdyž vpodstatě výpustí dole se nějaké vody zbavím tak i přez to jí tam zůstane dost na to aby to prskalo docela slušně. :(

Neco podobneho se mi delo, kdyz jsem delal v chladne a vlhci mistnosti. Vzduch se stlacenim v kompu ohreje a nabere vic vlhkosti. Ta pak kondenzuje na vsech chladnych castech. Hlavne v kovovem tele pistole a to nezachyti zadny filtr. V podstate nezbyva nez pridat na teplote mistnosti a nebo mezi komp a pistol zaradit chladic vzduchu, kde se zase ochladi na teplotu mistnosti a zbavi se vlhkosti. Pouzival jsem kus 1" ocelove roury nacpane kovovymi dratenkami a cele to bylo omotane mokrym hadrem (to jen pri delsim pouziti). Jednou za cas jsem to odpojil a vylil kondenzat.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Macc » 01 dub 2008, 11:48

Díky. Je fakt že kompresor jede v místnosti kde je vlhkosti dost, je to starej barák. Mno uvidíme. Zkusím přitopit :)
Macc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tripino » 03 dub 2008, 15:27

Ondra: a jak si testoval podtlak? nejaky budik do vyprazdneneho priestoru?
ake vakuum asi dokaze spravit chladnickovy komp?
no a mozem ho nechat tahat vzduch kolko sa mi zachce? je na to lednicak stavany?
tripino

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Choper » 14 dub 2008, 18:40

Ahoj modeláři ,tak mi konečně dorazil kompresor. Myslím si že za tuto cenu je to super nabídka. U automatického provozu se trošku rozcházejí informace.
V návodu píší že automatický provoz je možný v rozmezí tlaku 2,8-4 bar což není pravda automatika funguje už kolem 0,2bar a kompresor normálně vypíná při pomalém přidávání tlaku opět sepne a při dosažení určitého tlaku opět vypne atd........... skvělé je že si na manometru nastavíte pracovní tlak a můžete stříkat o sto šest.Je poměrně tichý a to mě na něm udivilo. Chcete li znát můj názor příznivá cena pěkný vzhled minimální údržba jednoduchost. Vřele doporučuji.

Je to tento tip: FENGDA AS-186 a zde je odkaz .

http://www.rootra.com/item.php?zbozi_id ... 3-litr-min
Choper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 14 dub 2008, 19:30

To Choper: chápeme Tvoje nadšenie a radosť z nového kompresoru, nech s ním budeš spokojný. P.S.: Tento typ sa tu preberal už najmenej 20 krát ...
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kohinnek » 16 dub 2008, 10:34

Zdarec, pořídil jsem si komp. AS186, ale nedali k tomu ani čárku česky... :evil: Dá se někde stáhnout český návod?? A nebo esli ho někdo má a mohl ho naskenovat, tak mu budu [-o< [-o< [-o< ...
Honza "kohi" Kohout
kohinnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maro94 » 16 dub 2008, 10:55

U Mata Jursu na http://www.modelshop.sk je navod na komp...

kohinnek píše:Zdarec, pořídil jsem si komp. AS186, ale nedali k tomu ani čárku česky... :evil: Dá se někde stáhnout český návod?? A nebo esli ho někdo má a mohl ho naskenovat, tak mu budu [-o< [-o< [-o< ...

maro94

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 16 dub 2008, 11:33

kohinnek píše:Zdarec, pořídil jsem si komp. AS186, ale nedali k tomu ani čárku česky... :evil: Dá se někde stáhnout český návod?? A nebo esli ho někdo má a mohl ho naskenovat, tak mu budu [-o< [-o< [-o< ...

Ked nevadi slovencina : http://www.modelshop.sk/index_main.php?cont=4&id=68
:-D :-D :-D
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kohinnek » 16 dub 2008, 12:43

Díky, slovenština nevadí... :D :D :D
Honza "kohi" Kohout
kohinnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod imodeller » 20 čer 2008, 08:27

Máte někdo nějaké zkušenosti s kompresorem Fengda AS 176?
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Nebo radši vzít AS 18? Díky
imodeller

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Argonaut » 20 čer 2008, 13:46

Musím říci, že mě také Fengda Mini Kompresor AS 176 enormně zajímá:) Koukal jsem se na něj na http://www.rk-tech.cz, kde ještě mají pistole. Chtěl bych nějakou dvojčinnou v ceně kolem 1500? Mohl by mi někdo doporučit vhodnou kombinaci? S kompresorem a pistolí začínám. Díky.
Stát, který se zdráhá živit vlastní armádu, bude brzy živit cizí!
Argonaut

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomulinek » 29 čer 2008, 09:33

Fórum jsem po částech pročetl prakticky celé a zjišťuji, že Fengda by pro mě, jako začínajícího "airbrushera", měla v pohodě stačit. A to i s ohledem na hlučnost (53 dB by se v kuchyni mělo snést) a hlavně cenu. Jediné, co opravdu řeším, je nutnost vzdušníku, či ne. Vzhledem k hluku (nutnost stálého běhu při stříkání) mě trochu přivádí k připlacení si za něj, na druhé straně jsem objevil typ Fengda AS 18 A (s krytem) (http://www.rk-tech.cz/shop/index.php?d=1&id=2572), který je na doma jak dělaný i svou nenápadností.

:?: Máte někdo dlouhodobou zkušenost s provozováním některé Fengdy BEZ vzdušníku a s několikametrovou hadicí, která by příp. rázy měla utlumit? :arrow:
rozděláno: Dragon – Tiger I (1:72) ad.

Wings of War Miniatures – zažijte souboje leteckých es z 1. sv. války doma na stole. Více na českých fanstránkách na http://wingsofwar.webnode.cz
tomulinek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 15 z 179 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 179

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna