Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modely od Testors

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Modely od Testors

Příspěvekod 172flogger » 02 dub 2008, 09:43

Martin Jursa píše:
podla mna je totalne jedno, aky je ten Testors prebal. Hlavne je, aby bol model aspon trochu presny, ked uz nema takmer ziadne detaily.

Mne sa dostal do ruk model F2H Banshee 1/48 od US Testorsu a po prilozeni k rovnakemu modelu od Collect Aire bol Testors o celych 7 cm kratsi na dlzku!!!!! Je jasne, ze cely model je mensi a totalne mimo.

Ale to je právě blbost, že je to jedno. Ten model je 50 let starý a za cenu hračky. Vedle toho dáváte o 50 let mladší resinový limitovaný model s nejméně 20x , spíš 30x větší cenou. Tady se není čemu divit, že je ten starý je horší. Už v době vzniku byly modely brané hlavně jako hračky.
U Testorsu mě ale takový rozdíl velikosti překvapuje. U Revellu by mě nepřekvapil, ten dělal modely v různých měřítkách a hlavní ohled byla velikost krabičky.
http://modelingmadness.com/reviews/korean/mesnerf2h.htm
V recenzi píšou "The length and wingspan of the model scale out perfectly to published dimensions of the F2H-1, which was 14 inches shorter in the fuselage than the -2." Opravdu je mimo až tak moc a recenzent byl tolik mimo taky ?
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 02 dub 2008, 10:35

DISMEMBER Dissection píše:
Martin Jursa píše:
podla mna je totalne jedno, aky je ten Testors prebal. Hlavne je, aby bol model aspon trochu presny, ked uz nema takmer ziadne detaily.

Mne sa dostal do ruk model F2H Banshee 1/48 od US Testorsu a po prilozeni k rovnakemu modelu od Collect Aire bol Testors o celych 7 cm kratsi na dlzku!!!!! Je jasne, ze cely model je mensi a totalne mimo.

Ale to je právě blbost, že je to jedno. Ten model je 50 let starý a za cenu hračky. Vedle toho dáváte o 50 let mladší resinový limitovaný model s nejméně 20x , spíš 30x větší cenou. Tady se není čemu divit, že je ten starý je horší. Už v době vzniku byly modely brané hlavně jako hračky.
U Testorsu mě ale takový rozdíl velikosti překvapuje. U Revellu by mě nepřekvapil, ten dělal modely v různých měřítkách a hlavní ohled byla velikost krabičky.
http://modelingmadness.com/reviews/korean/mesnerf2h.htm
V recenzi píšou "The length and wingspan of the model scale out perfectly to published dimensions of the F2H-1, which was 14 inches shorter in the fuselage than the -2." Opravdu je mimo až tak moc a recenzent byl tolik mimo taky ?

Vecer to nafotim a ked je na krabici 1/48, tak by mal byt 1/48 a nie podla velkosti krabice, nie?

F2H-1 a F2H-2 boli rozmerovo takmer identicke, len F2H-2 mal o 36cm (co v mierke 1/48 nie je ani nahodou 7cm ) dlhsi trup kvoli vacsej nadrzi.

F2H-1 F2H-2
rozpatie....13,7m 13,7m
dlzka........12,2m 12,5m

FH-1 Phantom
rozpatie....12,4m
dlzka........11,8m

Ten model je akoby bol robeny podla rozmerov FH-1. Mozem to doma vecer porovnat, alebo FH-1 od Collect Aire mam doma postavenu.

v tej spominanej recenzii je toho ale viac:
The box says F2H-2. The instruction sheet says F2H-2. The decal sheet includes markings for a pair of F2H-2s. Bombs and rockets and wing tip tanks, which weren’t carried by the F2H-1 (with one exception, which we’ll get to in a minute), are included in the kit. Hell, it even has “F2H-2” molded in relief on the fin!

Lies, all lies! The length and wingspan of the model scale out perfectly to published dimensions of the F2H-1, which was 14 inches shorter in the fuselage than the -2. (Published wingspan of the -2 is longer than the -1, but this is accounted for by the non-removable tip tanks.) This is disappointing because the -1 Banshees saw only limited production and service, and NO use at all in the Korean War. Conversion to a -2 would be a semi-major undertaking. But then again, “conversion” to a good -1 would also be fairly major.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 02 dub 2008, 11:36

Jenže tohle je přesně o tom-Banshee existuje buď jako tahle stará vykopávka nebo drahý resiňák. Podobně je na tom i dejme tomu Skyknight... Tohle jsou zkrátka typy které jsou opomíjené a hned tak se jako stříkaná stavebnice neobjeví...
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Pražák » 02 dub 2008, 15:32

Sečteno a podtrženo podle mě platí to, co už tady někdo psal. Pokud model vyrábí i jiná firma není důvod kupovat Testors. Snad jen pokud seš limitovanej cenou. Ale stejně bych spíš hleděl na kvalitu než na kvantitu a místo tří modelů od Testors koupil jeden lepší. Z krabičky z toho hezkej model podle mě nepostavíš. Budeš muset přerývat a řezat a brousit a tmelit a dodělávat.....na mě toho prostě bylo moc. I když proti gustu....

K jednotlivým přebalům se vyjadřovat nebudu, protože o tom nemám ani páru. Moje zkušenost jsou tři modely od téhle firmy a opravdu mě neuspokojily.
Miroslav Pražák

Rozestavěno:

Foce-wulf FW-190 A4
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=41409
Messerschmit Bf-109 D
viewtopic.php?f=57&t=51311
Miroslav Pražák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod suchoj » 02 dub 2008, 16:10

neco pro masochisty : v Kosicich se objevili stavebnice Testors 1/72, pokud jsem si dobre vsimnul tak neco jako EasyBuilder. Cena lidova - 80 Sk. Videl jsem Zero, Spitfire, Mezek (krabicky, dovnitr se nedalo). Podle navodu to ma asi 10 dilu a bez podvozku :grin:
suchoj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 05 dub 2008, 12:38

porovnanie F2H-2 Testors / F2H-2 Collect Aire
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 05 dub 2008, 12:39

Porovnanie F2H-2 / FH-1 Phantom od Collect Aire
Přílohy
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 05 dub 2008, 14:12

nádrž je OK
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 05 dub 2008, 15:18

DISMEMBER Dissection píše:nádrž je OK

to je asi jedine, co pouzijem
:grin: :grin: :grin:
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 06 dub 2008, 21:07

já teda americké námořníky z padesátých let moc neznám, ale jestli to opravdu má být stejné letadlo, tak je tam "něco" špatně

ostatní modely od Hawk jsou sice na dnešní poměry hrozné, ale ne zas takto. Mimochodem právě mi z USA přišel balíček s Javelinem, časem ho sem nafotím.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jacque » 06 dub 2008, 21:25

Tak som si už názor o Testors vytvoril. Negatívny.
Tož ale Gawa robí SBDčko v 72? To je pre mňa novinka, s tým som sa nestretol, keby som vedel že to robí tak toto vlákno ani nezaložím ....samozrejme že by to bola určite lepšia voľba ako Testors, len ho zohnať.
Přílohy
105_AP31.jpg
Jacque

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mischio » 23 dub 2008, 21:34

A kua!!!! :cry: A tak jsem se na F2H od Testorsu těšil......to je tak vážně mimo mísu....no jestli platí že je dělaný jako FH-1.......že by konverze??? :shock:
https://zlejruda2.blogspot.com/
Mischio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 23 dub 2008, 21:58

Když už tu probíráte Testors, jak jsou na tom O-2 Skymaster a právě U-2 s přesností?O-2 jsem kdysi stavěl a nebyla to zrovna katastrofa (byť mi bylo cca 10-11 let)
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 24 dub 2008, 06:37

Raptor píše:Když už tu probíráte Testors, jak jsou na tom O-2 Skymaster a právě U-2 s přesností?O-2 jsem kdysi stavěl a nebyla to zrovna katastrofa (byť mi bylo cca 10-11 let)

U-2 mam doma v dvoch verziach a zda sa, ze je to OK, aj ked je pravda, ze Cutting Edge na to robilo niekolko doplnkovych a opravnych setov (mimochodom, nema niekto na predaj?).
O-2 mam tiez doma, ale o presnosti nic neviem, lebo som to neporovnaval. Ono vlastne nic ine ani nie je, tak ani nie je co riesit.
Obrázek
Martin Jursa

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse