Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Figurky-dobrá volba ?

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Figurky-dobrá volba ?

Příspěvekod sir Alron » 03 bře 2008, 20:26

Neboť již od dob kterému se říká ranné mládí rád čmárám a kreslím rád bych si vyzkoušel nějakou tu figurku. Protože jsem nemrava... tak je nad slunce jasné že nechci dělat vojáka ale - co jiného než ženu ! Bohužel jak barvit tuhle specifickou sortu figurek(znáte to prádélko, punčošky, ladné záhyby těla...) se v Modeláři nepsalo. Tak se chci zeptat jestli by se mě tady někdo ujmul a trochu (víc) mi s tím poradil. Mám jakés takés představy jak a co asi dělat. Otázka je nakolik jsou vzdáleny od skutečnosti. Takže-kdo se toho ujme ? Nějaké figury více či méně hambatých sličných svlečen už v kitníku mám... Teď jen vybrat tu pravou.
Přílohy
výtah.jpg
Samozřejmě že už i jedna z Andreáckých pin upek si místo v kitníku své nalezla...
Secesní dáma.jpg
Měl bych například tuto krásnou secesní dámu od Pegasa. Nevím ale jestli je coby první figura zcela vhodná protože je docela velká a zcela nahá a já netuším zda je těžší či jednodušší malovat nahé či oblečené tělo.
Naposledy upravil sir Alron dne 01 dub 2008, 21:02, celkově upraveno 7
sir Alron

• Odpovědět s citací

Re: ALRON VS. FIGURKA ! (poradíte ?)

Příspěvekod Jarek S. » 03 bře 2008, 20:32

víš co ti poradím...dodělej si rozdělanyho Ambramse a Köninga....stejně ti to tu skonči jen u par plku jako obvykle..
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Re: ALRON VS. FIGURKA ! (poradíte ?)

Příspěvekod sir Alron » 03 bře 2008, 20:47

Abrams byl zrušen a co se kinga týče... Kdo si počká... Teď bych rád zkusil něco jiného, co se podobá trochu jednomu z mých hlavních koníčků jen ve 3D...

Bumtarata, tak Smrtku už nemám... Myslel jsem že jo,ale nemůžu ji najít.Buď je někde zašantročená nebo jsem ji už nemám, připadala mi trochu morbidní... Takže zbývá belle epoque a pin upka. Někde na cestě jsou i další pin upky,dorazí snad brzo.
Přílohy
pejsek.jpg
p.jpg
sir Alron

• Odpovědět s citací

Re: ŽENSKÉ (FIGURKY) poradíte ?

Příspěvekod sir Alron » 03 bře 2008, 22:25

Někdo tu chtěl vidět jak ty figurky vypadají tak jsem nafotil secesní dámu.

(omluvte černobilou kvalitu fotek, nějak se mi zbláznil irfan view...)
Přílohy
postavička.jpg
V sexy tričku postavičku měla mňam mňam, pardon-i bez trička ;) Lícování dílů je naprosto perfektní ! Nedivím se že Pegaso je považováno za jednu z nejlepších firem ! Stavba tedy bude záležitostí na pár minut, čistit snad ani není co.
hlavinka.jpg
Hlavička je opravdu krásně vymodelovaná - jako živá !
ije žije duch slávie 002.jpg
Krabička obsahuje všechny náležitosti - snad tedy nejde o padělek ;)
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 04 bře 2008, 17:10

Zbrusu nová pin upka od Andrey. Zde je jasně vidět problém který nechápu jak přesně namalovat - což platí i u dalších figur - je to napodobení průsvitnosti látky. Obličej, vlasy, apod. to mi jakž takž jasné je (koneckonců něco asi bude i ve speciálních barvičkách Andrea Miniatures-faces colors) ale jak znázornit látku přes kterou prosvítá tělo ?
Přílohy
výtah.jpg
povšimněte si dokonale znázorněné průhlednosti látky
look at below.jpg
PIN UP-06-04.jpg
PIN UP-06-03.jpg
Nádherně znázorněný přechod - košilka-nahé tělo-jak to ovšem namalovat ? Rozředěnou barvou ????
PIN UP-06-02.jpg
PIN UP-06-01.jpg
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 11 bře 2008, 11:31

Dnes mi přišla další pin upka. Poradil by mi tedy někdo s tím jak ji namalovat ? Prosííím prosím smutně koukám...
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 12 bře 2008, 21:16

Fakt mi nikdo neporadí ???
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 13 bře 2008, 23:06

Chápu to správně ? Nejdříve se nanese základovka. Pak se nanese základní pleťový odstín. Poté na ta místa která vystupují se udělá drybrush suchým štětcem namočeným v bílé nebo růžové.Hrany na rukou se zesvětlí podobně, přičemž hřbety prstů jsou zesvětlené více. Když chci namalovat ústa nejprve si udělám jemný obrys rtů hodně zředěnou černou a pak teprve nanesu červenou ? . Zuby stínuju čistě teoreticky - růžovou ? na bílou barvu třeba kalhotek nebo blůzek použiju světle modrou, rozředěnou až do vodova ? kdybych chtěl vystínovat dekolt tak použiju hooodně zředěnou růžovou nebo hoodně zředěnou hnědou v trojuhelníku mezi ňadry ? Stíny na blondýně udělám tak že do blond vlasů nanesu nejdřív žlutou (dělám li slámovou bloncku) a pak - oranžovou? Kdybych chtěl stínovat černou tak mám použít kobaltovou modř ?
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 13 bře 2008, 23:18

sorry, že se sem tak neurvale nacpu...ale shánim figurku klingonky...tedy válečnice klingonské říše...kdyby někdo věděl... :call:
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kure_melancholik » 13 bře 2008, 23:20

jestli chceš malovat radit tak se zkus přesunout do správného chlívečku :) Tady jseš více méně ztracený, hádám že sem moc lidí nechodí.
kure_melancholik

• Odpovědět s citací

Re: Figurky-dobrá volba ?

Příspěvekod sir Alron » 01 dub 2008, 21:08

Tak si říkám že možná by přece jen pin upky nebyly možná pro začátek to úplně pravé ořechové... Tak jsem si našel náhradu - Andrea vydala jako novinku pro tenhle měsíc Starého Frice neboli legendárního pruského krále Fridricha Velikého. Tohoto panovníka docela obdivuji, myslíte že by to byla dobrá figura pro začátek ? Příjde mi že na barvení by neměl být zdaleka tak složitý jako dívky, neboť má v podstatě dvoubarevnou uniformu... Jen mě trochu zarazila velikost - není to pro začátek trošku malá figurka byť velkého krále :) ?
http://www.andrea-miniatures.com/market ... talle=1324
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 01 dub 2008, 21:09

sir Alron píše:Tak si říkám že možná by přece jen pin upky nebyly možná pro začátek to úplně pravé ořechové... Tak jsem si našel náhradu - Andrea vydala jako novinku pro tenhle měsíc Starého Frice neboli legendárního pruského krále Fridricha Velikého. Tohoto panovníka docela obdivuji, myslíte že by to byla dobrá figura pro začátek ? Příjde mi že na barvení by neměl být zdaleka tak složitý jako dívky, neboť má v podstatě dvoubarevnou uniformu... Jen mě trochu zarazila velikost - není to pro začátek trošku malá figurka byť velkého krále :) ?

Mimochodem už mám skoro kompletní figurkářskou výbavičku :)
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 13 dub 2008, 09:52

sir Alron píše:
sir Alron píše:Tak si říkám že možná by přece jen pin upky nebyly možná pro začátek to úplně pravé ořechové... Tak jsem si našel náhradu - Andrea vydala jako novinku pro tenhle měsíc Starého Frice neboli legendárního pruského krále Fridricha Velikého. Tohoto panovníka docela obdivuji, myslíte že by to byla dobrá figura pro začátek ? Příjde mi že na barvení by neměl být zdaleka tak složitý jako dívky, neboť má v podstatě dvoubarevnou uniformu... Jen mě trochu zarazila velikost - není to pro začátek trošku malá figurka byť velkého krále :) ?

Mimochodem už mám skoro kompletní figurkářskou výbavičku :)

Asi tak pokud chceš malovat figurku tak si vyber s co nejmenší PLOCHOU KŮŽE ! a hod sem obrázek toho fridricha ten odkaz mně hodí na hlavní stranu
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 01 čer 2008, 17:06

Doma jsem našel tuhletu podivnou - ale nádherně opativanou a tím pádem modelářsky více než použitelnou věc - repliku hippokratovy stély z antického Řecka. Máte nějaký nápad jak ji využít modelářsky ? Já teda už jeden nápad mám ale kdyby někdo věděl o nějaké zajímavé antické figuře (nikoliv nezbytně bojovníkovi) co nejsnadnější na namalování ať dá avízo :)
Přílohy
obelisk.jpg
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 01 čer 2008, 17:35

a jak skončil ten tvuj kral fridrich ? kolik si prosimtě v životě postavil modelu ? podle toho co čtu tady na forum jenom meleš a nikdy si nic nedostavil do konce nebo se pletu ?
JK93

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse