Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Galerie modelů
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Posádka Sd.Kfz 251

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Posádka Sd.Kfz 251

Příspěvekod jäger » 10 bře 2008, 14:48

Dlouho jsem přemýšlel, jestli sem mám fotky vůbec dávat, protože to je moje první pořádná zkušenost s figurkama a teda není to žádná sranda a nakonec jsem se rozhodl, že to sem dám, protože potřebuju poradit co jsem kde udělal špatně, co kde vylepšit atd. Asi bude hodně kritiky hlavně na odstín uniforem, ale po dlouhým studování uniforem a míchání barev nakonec vzniklo tohle a celkem mě to uspokojilo.
Figurky jsou od Zvezdy a mají patřit k Sd.kfz.251 ausf.B, ale díky mé nezkušenosti, že jsem figurky dělal až po dodělání hakla zjistil, že figurky se dovnitř absolutně nevlezou a nesedí. Jen velitel...
Tankista je ze staré Academky patřící k tanku Tiger I
Vše 1/35
Přijmu veškerou kritiku a rady na zlepšení..
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
jäger

• Odpovědět s citací

Re: Posádka Sd.Kfz 251

Příspěvekod Bobanski » 10 bře 2008, 16:25

No ona chyba ani nemusi byt v tobe. Ja uz stavel figurky do hakla od Dragonu i Tamiye a nikdy nepasovaly. Ridic Tamky byl moc vysoky, u Dragonu se mu zase nevesly nohy ani volant. A co se tyce posadky do hakla od dragonu, tak se nevejdou ani stojici figury. Bez rezani a uprav se to asi neobejde.
Samozrejme musis nejprve udelat hakla a az pak figurky, ale ridice musis davat vyjimecne driv, abys ho napasoval.

Barvy uniforem mas dobre, akorat dustojnik ji mam moc modrou (takove mely jen uniformy luftwaffe, co vim). Chtelo by to na nej klasickou sedou, maximalne kapnout malinko modre.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jäger » 11 bře 2008, 07:50

To jo, řidičovi bych taky musel uřezat nohy a ruce aby se tam vešel a stojící figurky by musely stát za sebou v zástupu a každej by čučel někam jinam a navíc by nesměli být ověšeni výstrojí, jako lopatka atd. abych je tam narval a je škoda že se to stává i u Dragona. Čekal jsem že to musí mít líp řešený jak Zvezda, ale asi ne jak říkáš.
Odstín důstojníka jsem dělal podle krabičky, nevím co je to za jednotku, když mají světle zelený nárameníky a proto jsem to udělal podle návodu a né jako klasickej odstín důstojníka Wehrmachtu...Asi to má Zvezda popletený a dala důstojníka od Luftwafe a pěšáky od Gebirgsjäger, nebo tak nějak...
jäger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kowler » 21 dub 2008, 10:57

na uniformy emeckých dôstojníkov pasuje pekne farba "modelmaster 1764" (mam len toto numero) ale prevodníkom lahko zistíš značku skú používaš
inak celkom dobrá pomôcka nemecké uniformy a doplnky je táto sajta:
http://images.google.sk/imgres?imgurl=h ... k%26sa%3DG
pls pozrite a ohodnotťe čo vylepšiť atd...
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=80&t=21890
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=123&p=382504#p382504
kowler

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie modelů