Jan Bajza píše:Petr Klaus píše:Mohl by mi prosím někdo vysvětlit co je to pay pal a jak se přes něj platí vůbec to nechápu a nikdy sem o tom neslyšel
je to účet, který si založíte a tak platíte nebo peníze přijímáte. Pokud platíte, musíte si na něj převést prostředky z běžného účtu, pokud přijímáte tak je pak následně zase převedete na svůj běžný účet. Ale pozor! První měsíc provozu jste limitován stropem 2500 kč. Navíc když přijímáte peníze jsou tam poplatky 5 a více %, navíc kurz USD vůči CZK není nejlepší.
S těmi prostředky na učtě pro placení, to není pravda....
Na Paypalu si založíš účet, a podmínkou se platební karta, kterou můžeš platit přes internet /já mám normální Visu ze spořitelny/. Fígl je v tom, že číslo karty nedáváš volně na net každému prodejci, ale dáš ho jen Paypalu. Když pak platíš nějaký zboží, klikněš na platbu přes Paypal pokud to podporuje, to tě tě přesměruje do Paypalu, tam zadáš svoje jméno a heslo a potvrdíš jen platbu, to je vše. Žádný peníze tam nemáš. Paypal si to hned strhne z tvé karty. Paypal tě nic nestojí, a platíš jen částku která je určená prodejcem. Platí se jen jak psal kolega výše za příjmání plateb, ale tebe myslí spíš zajímá placení, jako většinu lidí