Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lotus 99T, Tamka 1:20

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Lotus 99T, Tamka 1:20

Příspěvekod George9 » 18 úno 2008, 16:30

Jelikož už jen čekám, než na McL uschne další vrstva barvy, ale hlavně na to, až zas dostanu chuť pokračovat na letadlech (kolegové "aviatici" mi asi teď budou spílat... :grin: ), pustím se do dalšího monopostu. Bude to opět klasická krabička, určená pouze do vitríny, s vyjímkou dekálů. Stejně jako u McL bych tady prostě nesnes absenci "tabákového sponzora", a tak i tady jsem pořídil dekály TABU. Kapota bude opět napevno přilepená, takže motor a vše, co nebude vidět, vynechávám.
Přílohy
DSC00033.JPG
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Re: Lotus 99T, Tamka 1:20

Příspěvekod _master_ » 18 úno 2008, 18:11

Paráda :D ide ti to ako na bežiacom páse. A k dekálom od TabuDesign - môžem potvrdiť že sú perfektné aj čo sa týka spracovania voči realu.
_master_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 26 úno 2008, 17:28

Hotový je kokpit a odekálovaná karosérie. Teď se vrhnu na šasi...
Přílohy
DSC00001.JPG
DSC00002.JPG
DSC00003.JPG
DSC00004.JPG
DSC00005.JPG
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod _master_ » 28 úno 2008, 22:35

Tá žltá je nejaká zvláštna - akú farbu si použil? Mrkni sem, taká malá inšpirácia, niečo sa z toho dá použiť http://www.automotiveforums.com/vbullet ... p?t=759324
_master_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 29 úno 2008, 08:31

Master/Michalík Lubomír píše:Tá žltá je nejaká zvláštna - akú farbu si použil? Mrkni sem, taká malá inšpirácia, niečo sa z toho dá použiť http://www.automotiveforums.com/vbullet ... p?t=759324

Lubo, foťák v mobilu, navíc pod umělým osvětlením..., to je pak věrnost podání barev velmi špatná. No a jakou barvu jsem použil? Asi to bude nepochopitelný, ale žádnou :lol: :lol: Mě se ta barva plastu zdála dost věrohodná, tak jsem si řek, že to barvit nebudu. A abych nedával dekály na holej plast, tak jsem stříknul dvě vrstvy laku, a měl jsem "nabarveno" :grin: Nikde není třeba nic tmelit, ani na předním a zadním křídle, takže jsem v tom neviděl problém 8)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 29 úno 2008, 08:47

Zajímavej nápad :) Nějak mě hned trklo, jestli to není ponecháno bez barvy. Ale myslím, že je to docela viditelnej rozdíl, ten plast...pod tím lakem vypadá docela divně.
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 29 úno 2008, 09:39

Divnej je akorát ten odstín žlutý, jak ho prezentuje můj "fotomobil". Ve skutečnosti to má přesně barvu, jako na přiložený fotce. Až to bude hotový nechám si to nafotit od kolegy lepším foťákem a hlevně na denním světle, tak potom to sned bude vidět líp.
Přílohy
0083.jpg
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod _master_ » 29 úno 2008, 21:38

Hned sa mi to zdalo nejaké zvláštne.
_master_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 02 bře 2008, 21:15

pekny projekt!
a tak, ako sa mi to paci - rychlo, pohodovo a uzit si to. zavriem? nedam motor, bude to rychlejsie a menej problemov = viac zabavy :)

vitaj medzi "autickarmi" =;
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 03 bře 2008, 07:10

ron píše:pekny projekt!
a tak, ako sa mi to paci - rychlo, pohodovo a uzit si to. zavriem? nedam motor, bude to rychlejsie a menej problemov = viac zabavy :)

vitaj medzi "autickarmi" =;

Díky. Je to přesně jak řikáš, tímhle stylem mi model roste jako z vody, takže mě to strašně baví. Proseděl jsem u toho teď celej víkend, delal jsem na obou monopostech (McL i Lotus) současně, a nejspíš je oba budu mít tenhle tejden hotový. Takhle bych si to představoval.... :-D :-D
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dalin » 03 bře 2008, 12:50

George9 píše:Díky. Je to přesně jak řikáš, tímhle stylem mi model roste jako z vody, takže mě to strašně baví. Proseděl jsem u toho teď celej víkend, delal jsem na obou monopostech (McL i Lotus) současně, a nejspíš je oba budu mít tenhle tejden hotový. Takhle bych si to představoval.... :-D :-D

Pravda, taky si u aut casto zjednodusuju stavbu tim, ze motor "vynecham", prece jenom vetsinou ve vitrine bude auto s kapotazi v nasazenem stavu :-)
Nicmene, s tim vynechanim nastriku by me to asi nenapadlo, mozna bych priste prece jenom tu barvu na kapotaz dal, je to sice dost prace navic, ale vysledek je (na rozdil od motoru) zretelne videt na prvni pohled...
Dalin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 03 bře 2008, 13:45

No jasný, byl to takovej experiment, jak to bude vypadat. Ale ono to vypadá divně fakt jenom na těch fotkách, díky tomu mým "mobilfoťáku". Se podivej, jaký vyblitý barvy má na fotkách ten můj McLaren. Ve skutečnosti to vůbec špatně nevypadá. No jak jsem říkal, měl bych to mít tenhle tejden hotový, a pak to nafotím lepším foťákem, a ve dne.
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 10 bře 2008, 21:14

Pravda neviděl jsem to in natura, ale podle mých zkušeností je bez nátěru vždy vidět, že ten model je plastový a ani lak to nezachrání. Prostě z toho ten plast čiší. Zvlášť jestli tam budou (a asi budou) i části nastříkané barvou. Jsem zvědav na výsledek.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 10 bře 2008, 21:29

Milan Holzapfel píše:Pravda neviděl jsem to in natura, ale podle mých zkušeností je bez nátěru vždy vidět, že ten model je plastový a ani lak to nezachrání. Prostě z toho ten plast čiší. Zvlášť jestli tam budou (a asi budou) i části nastříkané barvou. Jsem zvědav na výsledek.

Pokud myslíš části karosérie, ta nic stříknutýho barvou tam není, veškerý žlutý díly jsou jen zalakovaný. Dneska jsem to dokončil, ale fotky udělám až o víkendu, respektive řeknu si kámošovi, ať mi to nafotí lepším foťákem.
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 11 bře 2008, 00:48

Ne, myslel jsem závěsy, podlahu šasi atd. Na fotky se těším.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno