Ahoj, nevím jestli se tady tyto fotky už objevily, ale absolutně nevím co je na nich za stroj, ví někdo více?
Zamex píše:Ked sa na to lepsie pozriete tak zjavne sa jedna o dizajn Heinkelu, velmi pribuzne modelu He 280. V prilohe je ako to vidim ja.
Tomáš Adam píše:Jsem velice skeptický k tomu, že by to bylo reálné. Tváří se to, že by motor(y) měly být za pilotní kabinou, pod kabinou příďový podvozek...chtěl bych vidět, kudy by vedla hnací hřídel od motorů k vrtuli? Skrz šachtu podvozku těžko, skrz kabinu ještě hůř. Podle mne je to ze dřeva a je to falešný cíl pro hloubkaře.
A vůbec... ta vrtule mi na první pohled připomíná atrapu, se kterou v Amééérice vezli první prototyp P-59 na letiště.
jaja00 píše:Tomáš Adam píše:Jsem velice skeptický k tomu, že by to bylo reálné. Tváří se to, že by motor(y) měly být za pilotní kabinou, pod kabinou příďový podvozek...chtěl bych vidět, kudy by vedla hnací hřídel od motorů k vrtuli? Skrz šachtu podvozku těžko, skrz kabinu ještě hůř. Podle mne je to ze dřeva a je to falešný cíl pro hloubkaře.
A vůbec... ta vrtule mi na první pohled připomíná atrapu, se kterou v Amééérice vezli první prototyp P-59 na letiště.
jak to vést jednoduše jako u P-39 pod pilotní kabinou hřídel kterou přez ozuby nebo žemenicí před palubkou přeneseš do osi vtrule kde je zase hřídel
sir Alron píše:Pravdu díš, trochu to připomíná Uhu... Jenže ! Na jednomotorák je to trochu moc velké. K čemu by nacistům byla takováhle veliká jednomotorová kráva, na pístový pohon ? Pfeil byl také velký a pístový ovšem dvoumotorový. Buď je to prototyp něčeho dávno zapomenutého (otázka zní čeho) nebo je to maketa... Každopádně nezdá se vám divné že se z ničeho nic objeví fotka velkého německého jednomístného jednomotoráku a nikdo netuší voc go ? Jak to že na tuhle věc nikdo nevzpomíná ? Jak to že není vedena v žádném seznamu ? Záhada ! (Nakonec se zjistí že si někdo z mod. veřejnosti vystřelil a to na fotce je dovedně nafocený a vyretušovaný model. Ať je to tak či onak-vzhledem k bohaté skladbě typů LW na konci války a rychlému nástupu düsenjägerů neměla tahle příšera šanci na uplatnění. K boji proti bombardérům se to moc nehodí díky velikosti a jednomotorové koncepci, bitevník s jedním motorem-hloupost, průzkumník - proč když bylo k dispozici Arado Blitz a na univerzální stíhačku je to moc veliké a de facto i zastaralé. Pokud tedy ten motor nebyl turbomotor nebo to nemělo v prdýlce pomocnou prskavku... (raketový motor).
Uživatelé procházející toto fórum: Semo82 a 24 návštevníků