Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SU-27P Flanker (Revell/Hasegawa 1:72)

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: SU-27P Flanker (Revell/Hasegawa 1:72)

Příspěvekod kelev » 30 led 2008, 19:08

krasnej model nadhernyho stroje...moc moc moc hezky =D> =D> =D> =D> =D> =D>
kelev

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jendam1 » 30 led 2008, 23:13

Teda Pavle smekám, takto realisticky ztvárněný povrch to je ;-I, myslel jsem si že tupování je již zapomenuto, ale jak je vidět kdo umí, ten umí. Možná jen ty výstuní trysky mohly být udělány nějakou leštitelnou barvou 8-)

PS. Patina: někde jsem četl, že sedmadvacítky se nevejdou do zodolněných krytů používaných v letectvech bývalého východního bloku, letadla jsou tak vystavena rozmarům počasí téměř nepřetržitě, zda to platí i pro ukrajinské letectvo nevím [-(
MiG-21F F-5A L-39ZA Ha-200B Al-Kahira MiG-21MF 1/48
jendam1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 31 led 2008, 17:40

Pozerám, že táto téma skoro po dvoch rokoch ožila :-D . Ďakujem ešte raz za reakcie... Môžem napísať, že model je aj v súčasnosti v perfektnom stave ako nový, na čestnom mieste vo vytrínke. Akurát pred cca. rokom som uvažoval o výmene radomu za nový od QB, ale nakoniec som sa zdržal v duchu zásady - ruky preč od postaveného modelu. Je to pre mňa prelomový model, keďže bol môj posledný nestriekaný , takže si ho chcem uchovať v nezmenenej podobe :wink:

jendam1 píše:Teda Pavle smekám, takto realisticky ztvárněný povrch to je ;-I, myslel jsem si že tupování je již zapomenuto, ale jak je vidět kdo umí, ten umí. Možná jen ty výstuní trysky mohly být udělány nějakou leštitelnou barvou 8-)

PS. Patina: někde jsem četl, že sedmadvacítky se nevejdou do zodolněných krytů používaných v letectvech bývalého východního bloku, letadla jsou tak vystavena rozmarům počasí téměř nepřetržitě, zda to platí i pro ukrajinské letectvo nevím [-(

Jendam, ďakujem za reakciu. Už dva roky netupujem, ale táto technológia mi dlho vyhovovala. Proste nezniesli sme smrad v byte zo striekania syntetík a pri tupovaní to nebolo také kritické. Keď sa trh zasýtil dostatkom kvalitných akryliek, tak som sa vrátil k striekaniu bez smradu =D> .Tie trysky by som určite teraz urobil úplne inač. Tento model bol dokončený na prelome rokov 2004-2005, teda aj kopu iných vecí by som riešil úplne iným spôsobom...
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj ondrus » 31 led 2008, 23:51

Bola by to velka skoda vrtat sa z novym spicom od QB do tak nadherneho modelu
juraj ondrus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Neva_07 » 01 úno 2008, 10:50

Tka to je presne vono..., to je vono!!! Jednoducho nenachádzam slov! Nádhera! Ako dlho si to robil?

Mám "Susku" od Hellera s kamo "Ruskych vítazov". Model som si kúpil este niekedy v strede '90-iatich rokov, no je to tak pekny srtoj, ze jednoducho som sa bál do toho aj pustit. Krabicka je dokonca doplnená dielcami z bieleho kovu, a vobec som nevedel ako s nimi narábat, a bola by to skoda pokazit. Tka sa na to zatial len dívam: :) . Uz mám dokonca tolko kadejakych arsíkov na "Susku" (Begemot, zralok 08 od ani neviem akého vyrobcu...), ze by som mohol postavit pomalicky cely pluk a stále by mi zostali nejaké tie dekály... :D .

Tak a este raz: GRATULUJEM!!!
Neva_07

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj ondrus » 01 úno 2008, 22:08

Ahoj neva ta camo ruskych vytazov bola uz v krabici a aky mas suchoj lebo heller som vydel zatial len dvojmiesny :D
juraj ondrus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Sůva » 03 úno 2008, 13:59

Máš tam taky něco, co se ti nepovedlo? Standard "Pavol Vilinsky", záruka kvality!
Platí to i v tomto případě.
=D> =D> =D>
Jan Sůva

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 03 úno 2008, 17:40

Neva_07 píše:Tka to je presne vono..., to je vono!!! Jednoducho nenachádzam slov! Nádhera! Ako dlho si to robil?

Mám "Susku" od Hellera s kamo "Ruskych vítazov". Model som si kúpil este niekedy v strede '90-iatich rokov, no je to tak pekny srtoj, ze jednoducho som sa bál do toho aj pustit. Krabicka je dokonca doplnená dielcami z bieleho kovu, a vobec som nevedel ako s nimi narábat, a bola by to skoda pokazit. Tka sa na to zatial len dívam: :) . Uz mám dokonca tolko kadejakych arsíkov na "Susku" (Begemot, zralok 08 od ani neviem akého vyrobcu...), ze by som mohol postavit pomalicky cely pluk a stále by mi zostali nejaké tie dekály... :D .

Tak a este raz: GRATULUJEM!!!

Ďakujem Neva!!! Čas, že koľko strávim nad konkrétnym modelom, si presne zapisujem. To je taká profesionálna deformácia, keď človek roky pracuje v projektoch pod hrozbou termínov a budgetov :lol:. U tohoto modelu mám:

začiatok: 26.12.2004
koniec: 10.4.2005
čistý čas: 104 hod
No technokrát sa nezatají :grin: :grin: :grin:.

Aj tento model má podvozkové nohy z bieleho kovu, ktoré som si vymenil z Hasegawa stavebnice...Teda ešte jednú stavebnicu suky mám odloženú, ešte nejaké dekále a krásne plechy od Edika musím dokúpiť. Ešte uvidíme, čo nám pripraví Trumpeter v tejto mierke. Myslím, že sa nemusíš obávať a pustí sa do toho :wink:. Ďalší suchoj, to by bola paráda...

Jan Sůva píše:Máš tam taky něco, co se ti nepovedlo? Standard "Pavol Vilinsky", záruka kvality!
Platí to i v tomto případě.

Honzo ďakujem, teraz sa trocha červenám! Mám pocit, že sa mi viac nedarí ako darí v modeloch... Ale obyčajne, na net hodím iba to, čo si myslím, že sa mi podarilo =D> .

Keďže tento chlievik po skoro dvoch rokoch reinkarnoval, tak som urobil zopár aktuálnych fotiek na záver :-D.
Přílohy
14-Flanker.jpg
15-Flanker.jpg
16-Flanker.jpg
17-Flanker.jpg
18-Flanker.jpg
Malá nostalgia na záver. To najlepšie z mojej éry štetcovania. Samá syntetika, Agamy, občas Humbrolky...
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj ondrus » 03 úno 2008, 18:47

Ako som uz pisal Pali tvoj Sukhoj je podla mna najlepsi aky som kedy mal moznost vidiet a ta 29vina je Božskáááááááá prekrasna skoda ze mala taky smutny osud zabil sa vnej znameho otec na Slovenskym rajom :( tie tvoje maju len jednu chibu a to ze neparkuju u mna doma vo vytrinke :grin: :grin: :grin:
juraj ondrus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 04 úno 2008, 06:50

Fakt nádhera =D> =D> :P =D> =D>
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Neva_07 » 04 úno 2008, 10:44

juraj ondrus píše:Ahoj neva ta camo ruskych vytazov bola uz v krabici a aky mas suchoj lebo heller som vydel zatial len dvojmiesny :D

To Juraj: Pekne ta zdravím Juraj!
Áno, más pravdu, tá nádhera zabalená od Hellera je spárka! Este si pamatám aj cenu: stálo ma to vtedy 700,-Sk (samozrejme doma som priznal len polovicku :D )
A ked vás tu tak mám, mozete mi poradit od akého vyrobcu by som mohol zohnat sólo Susku. Samozrejme viem, ze vsetky majú svoje pro-a-proti. No ale blbá otázka, ved takyto Revel by sa mi hodil. Nemá to ziadné zákernosti vsak? (myslím pod tym napr,: o 1cm kratsí, atd....)
Neva_07

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Recoil » 04 úno 2008, 20:01

..znova musím len zložiť poklonu .Veľmi podarené ,neuveriteľné že je to tupované.
BADGER ANTHEM 155 0.3 0.75 BADGER 100 LG 0.26 0.77 BADGER RENEGADE VELOCITY 0.21 0.33 BADGER SOTAR 20/20-2F 0.2 IWATA CM-C Plus0.18
IWATA HP-AH 0.2 PAASCHE RAPTOR 0.2 0.25 0.38 0.66
PAASCHE TALON TG-3AS 0.2 0.25 0.38 0.66TAF3 (1.00)

FICO KLOBÁSY!
Recoil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filda » 04 úno 2008, 20:35

To je tupovaný? :o Jako pro mě je to jeden z nejlepších modelů tady na fóru! =D> =D> =D> Gratuluju :celeb:
Filip ,,Filda'' Šlajer
Ať žije štětečková galaxie!
Filda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj ondrus » 04 úno 2008, 21:09

Neva_07 píše:
juraj ondrus píše:Ahoj neva ta camo ruskych vytazov bola uz v krabici a aky mas suchoj lebo heller som vydel zatial len dvojmiesny :D

To Juraj: Pekne ta zdravím Juraj!
Áno, más pravdu, tá nádhera zabalená od Hellera je spárka! Este si pamatám aj cenu: stálo ma to vtedy 700,-Sk (samozrejme doma som priznal len polovicku :D )
A ked vás tu tak mám, mozete mi poradit od akého vyrobcu by som mohol zohnat sólo Susku. Samozrejme viem, ze vsetky majú svoje pro-a-proti. No ale blbá otázka, ved takyto Revel by sa mi hodil. Nemá to ziadné zákernosti vsak? (myslím pod tym napr,: o 1cm kratsí, atd....)

Ahoj Neva ja by som ti poradil len skusit pockat na novu Trumpetu ak bude takej kvality ako aj jej doterajsie vytvory tak sa mame na co tesit alebo ak zozenies Hasegavu ale ta je teda riadne draha Revell by bol absolutne suprove riesenie lebo je to gava zo super decakmi a priblizne ako pisal Pali tretinovu cenu tak uvidis ja mam doma Italeri ale aj Airfix obidva modely sa mi celkom pacia ale na Airfixe sa utmelis k smrti a italeri ma pozitivne rytie ale inac uz sa tesim na Trumpetu uvidime co to bude ale Ak zozeniem toho Revella tak budem mat doma uz riadnu zbierku Sukhojova su27bude u mna petrit medzi neopozerane tipy lietadiel maj sa zatial pekne :-D PS mohol by si dat dake foto tej helerackej sparky vylisky a dekaly
juraj ondrus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Neva_07 » 05 úno 2008, 18:32

To Juraj Ondrus.
Zdravím Ta!
Je to samozrejmé, ze ti to nafotím, ale najkor to bude tak budúci tyzden, pretoze to mám u rodicov na Slovensku, no a ja byvam v Budapesti...
Budem sa ti snazit nafotit co najlepsie. Dekály to má na "Ruské vítazi", na nejakú radovú spárku od neznámeho pluku a asi to je vsetko. Od Begemota som si uz nakúpil neskutocné mnozstvo dekálov, ale asi si urobím "Vítaza". Kde ti mám potom nahodit tie fotky? Sem?
No maj sa!!
OFF
Ako je v nádhernej Bysrici? Na Bystricu mám len a len pekné spomienky!!
ON
Neva_07

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel