Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Časopis-pozemní technika

Tištěné i elektronické.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Časopis-pozemní technika

Příspěvekod MartinKoralek » 11 pro 2007, 09:37

Mohli by jste prosím Vás doporučit nejlepší časopis týkající se převážně modelářství pozemní techniky?
Děkuji
MartinKoralek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 11 pro 2007, 12:49

Steel Master,.........a pak,........internet :wink:
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 15 pro 2007, 16:28

best of best je AFV modeller a Xtreme modelling ale k nám AFV myslím nikdo nedováží a XM se dá taky sehnat stěží
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Re:

Příspěvekod Petr Klaus » 31 led 2008, 21:26

Dolin píše:Steel Master,.........a pak,........internet :wink:

a v česku se ád to steel master sehnat ? :shock:
Petr Klaus

• Odpovědět s citací

Re: Časopis-pozemní technika

Příspěvekod jiří ščučka » 01 úno 2008, 10:47

jasně že dá má ho bluemax a jakab ale za těch 250 co za to chcou bych si to nekoupil

dřív sem si to vozil z belgie vyšlo to na necelých 150 ale už sem tam pár let nebyl tudíš zásoba steelmasterů se nerozšiřuje :(

osobně žeru ty diorámy fréderika ástiera do každýho čísla jednu udělá a sou fakt hodně pěkný
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 01 úno 2008, 11:29

No já osobně si myslím že český časopis o techncie - obdoba leteckého REVI tu na trhu chybí,........HPM je podle mě zkostnatělý časák, sice někdy otisknou něco od T.Jakla a občas něco o technice, ale prostě to není tak kompaktní jako REVI! Modelář je o modelech a stejně je v něm tanků furt málo 8-[ .....
ATM a tak mě teda moc nesedí, já nevím články co jsem tam viděl o WWII byli teda takové.......moc obecné.
Revi je v letadlech špička, kvalitní foto, kvalitní text i rekonstrukce,..recenze,...jen kdyby tam byli tanky!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 01 úno 2008, 12:03

Revi je v letadlech špička, kvalitní foto, kvalitní text i rekonstrukce,..recenze,...jen kdyby tam byli tanky!
zlatá slova :D :-D :D

každý redaktor ti řekne že technikářská vřejnost je moc malá ale já si myslím že technikářská veřejnost je dneska už skoro stejná jako letadlářská,ani nemusí jít o modely mám hromadu známých které zajímá bojová technika ale modelařina se jich vůbec netýká

s tím HPMkem máš svatou pravdu a co se týče ATM je to příliš povrchní časopis,spíš něco jako noviny :lol:
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Klaus » 01 úno 2008, 12:29

jiří ščučka píše:
zlatá slova :D :-D :D

každý redaktor ti řekne že technikářská vřejnost je moc malá ale já si myslím že technikářská veřejnost je dneska už skoro stejná jako letadlářská,ani nemusí jít o modely mám hromadu známých které zajímá bojová technika ale modelařina se jich vůbec netýká

s tím HPMkem máš svatou pravdu a co se týče ATM je to příliš povrchní časopis,spíš něco jako noviny :lol:

taky si myslim že by ty časáky měli zakládat na budoucnosti (čímž myslim žáky a juniory) a když se podíváš na většinu soutěží a výstav teda tam kde sem byl já tak v žákovských a juniorských kategoriích převládá ve velkém technika pro příklad např ne jedné soutěži (nejmenované) bylo v juniorech asi cca 25 modelů techniky a 4 letadel ......... co vy si o tom myslíe ? :roll:
Petr Klaus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Žiška » 01 úno 2008, 17:20

problém je spíš v tom že nejsou lidi co by ten časopis tvořili a taky těch modelů postavených by tam moc nebylo, myslím hezky postavených. osobně nechápu jak ti západáci stíhají chodit do práce a stavět modely s doplnkama a vyhrát si s povrchovkou. nehledě na to že tahounem časopisu jsou reklamy což by byl kámen úrazu protože se nezdá u nás že by se každý potrhal nakupovat doplnky. až bude někdy lepší finanční situace modelářů, bude třeba i časopis. paradox jsou japonci, tam vychází měsíčně snad 10 magazínů a to mají někdy i 100 stran
Rozestavěno:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... 71#p302171
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=19673
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=84748
Vladimír Žiška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Klaus » 01 úno 2008, 18:16

tak to se ví witti že v ČR nebude v bližší době žádný technikářský časopis ale tak nemusíme počítat jen ČR ale taky SR a na slovensku by se taky určo našly nějaký dobří technikáři + cizinci no ale stejně se mi technikáři minimálně do roku 2030 nedočkáme
Petr Klaus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 01 úno 2008, 19:58

No já jsem spíše myslel jen technikářeský, modelů minimum,..ono Revi taky není o modelelch,....jde tam jen o recenze,...HPM sice mělo našlápnuto velice dobře, ale pokud jsou tam modely je to celkem děs a běs a nevím jakým tahounem jsou britské dvojplošné letadla 30tých let, "uniformy černochů v jižní africe" a podobně,.....jsem sice předplatitel ale jen kvůli článkům květen 1945 a poválečná technika v ČSR/ČSSR.......občas se povede něco jiného a líbí se mi i medailony muzejí (obdivuji toho pána co je objíždí - D.Petz nebo tak nějak)
Ale myslím že to není ani tak chyba redakce, ale toho že spíše nemá kdo,....nicméně časopis Detektorrevue otisklo článek o želvách kolegovi papouchovi (D.Minár) a paráda!!.......
Na druhou stranu když jsem jim nabídl dobové foto tak prej jen do článků, ale jako samostatnou galerii ne,...
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Klaus » 01 úno 2008, 20:21

ale tak samozřejmně sem taky myslel ůplně to samý jako revi akorát v technikářskym atejně jako dolin :)
Petr Klaus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa » 02 úno 2008, 23:48

No já bych to neviděl tak beznadějně. Když koukám kolikrát do trafiky, tak žasnu jaký zofalosti a v jakém množství vychází. Kolik různých ,člověk by řekl, okrajových zájmů, má svoje časopisy a magazíny a některé dokonce několik a asi se prodávají. Musím tiše závidět Francouzům, když vždycky koukám ,v jejich obchodech s tiskem , na stěnu magazínů pro plastikové modeláře a historií postižené jedince. To je prostě neskutečné. Samozřejmě Steelmaster, Afv magazín nebo Model v českém provedení to by byla nirvána.
Víťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 03 úno 2008, 10:50

ono by to nemuselo bejt ani česky ono by stačilo kdyby se to u nás dalo sehnat za normální cenu 6 eur (steelmaster) a ne za tři kila

nej je stejně asi AFV modeller ale ten i v původní ceně vyjde na 400 stovky a to si bohužel dovolit opravdu nemohu :cry: :cry:

já byych spíš stál o nějaký historický časopis ale ono je to zatěžko :(
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 03 úno 2008, 12:23

Já to tedy naopak vidím hodně beznadějně. Místní elitní autorská základna schopná psát originální zajímavé články je tu skoro naprosto vycucnutá vydavateli publikací (Francev, Kopecký, Jakl, Pejčoch, Čižinský, viď Doline :lol: a další na který jsem si zrovna nevzpomněl), a ani to publikování pro ně není nijak výdělečně úžasně atraktivní, spíš koníček.
Zahraniční autoři? Jedině na základě osobních kontaktů a pokud někdo z našich něco takového sežene, stejně to radši použije v publikaci.
Reklama - a na co by byla, a proč by ji tam inzerenti měli mít chuť dávat? Historický knihy? Modely? Už tak je problém reklamu sehnat do modelářskýho časopisu, neřkuli do historickýho. V leteckým časopisu je dost reklamy do průmyslu okolo, létání může být i hobby - paragliding, UL, cestovky, letecké společnosti - je tam průnik do mnoha sfér, ale v bojovce? Civilní Humvee a Landrover (ten ne, ten vlastně zkrachoval).
Vydává se časopis o snowboardingu, kolech atd, ale v tomhle byznyse lítají jiný prachy.
Takže jestli kdy bude u nás něco takovýho vycházet, tak možná koníčkářská záležitost nějaký party lidí, kterou to po 5-10 vydáních otráví. Jinak Steelmaster se tu prodává za necelý dvě kila, což mi připadá přijatelný, navíc je poslední dobou docela dost dobrej Armor Modelling magazine - stejný vydavatelství jako Tamiya modelling magazine.
Jezevčík

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)