Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
Hansi píše:Kojak píše:Trysku utahovat maximálně rukou![]()
![]()
![]()
![]()
stačí to a a nehrozí ukroucení-pokud to utahujete přiloženým klíčem a silou tak je jedno jestli je to Fengda nebo Hansa nebo Iwata a urvete to stejně. To že jsou na to Fengdy náchylnější je hloupost-prostě utahovat s rozumem.
A já osobně jsem odšroubovával trysku jen jednou(pistolku mám rok) a to když se mě tam zdrcla barva(měl jsem tam surf a omylem jsem do toho na čištění nalil líh-prostě jsem šáhl vedle)jnak jen naleju ředidlo, profouknu,probublám, profouknu-to 3x a čištění je konec. MAximálně vytáhnu jehlu když jde ztuha. Možná že jsem prase, ale lepší než lámat trysky
Iwata, Tamiya a iné kvalitné pištole majú trysky z nehrdzavejúcej ocele - 13 rokov doťahujem trysku v pištoli Tamiya HG-95A priloženým kľúčom - a ešte nikdy som ju neukrútil. Iba rukou ju nedotiahneš - to je nezmysel, musíš použiť priložený kľúč - koniec koncov ho preto aj výrobca prikladá ku pištoli.
Náchylnosť trysiek použitých vo Fengde je spôsobená materiálom.
ZDE.NECK píše:Prosím o radu mám pistoli Fengda BD180 a je to moje prvni pistol.Při prvním stříkání vše v pohodě potom mi ale při dalším neproudila barva celé jsem to rozebral pročistil a bylo to dobré.Dnes při stříkání base white 1000 mi to spíš tak prskalo a z ničeho nic konec.Několikrát jsem pročistil a pořád nic.Je možné že může být skřivená lehce jehla nebo čím to může být.Díky za rady
PetrBM píše:Ja mám fengdu 136 a jediné čo sa mi môžem pochváliť je cena, inak je to u mňa čínsky šmejd, mám ju 8 mesiacov,nič som s ňou neurobil, nespadla mi a podobne a farba z nej mi ide šikmo do ľava![]()
Velejjácky (akrylový)lak z nej nejde vôbec, inak funguje ako sa jej vyslovene chce, ale ak to prachy dovolia,radšej kúpim niečo iné, táto mi nesedla ani do ruky a celkový dojem z je postupne u mňa na
![]()
Martin Jursa píše:Hansi píše:Kojak píše:Trysku utahovat maximálně rukou![]()
![]()
![]()
![]()
stačí to a a nehrozí ukroucení-pokud to utahujete přiloženým klíčem a silou tak je jedno jestli je to Fengda nebo Hansa nebo Iwata a urvete to stejně. To že jsou na to Fengdy náchylnější je hloupost-prostě utahovat s rozumem.
A já osobně jsem odšroubovával trysku jen jednou(pistolku mám rok) a to když se mě tam zdrcla barva(měl jsem tam surf a omylem jsem do toho na čištění nalil líh-prostě jsem šáhl vedle)jnak jen naleju ředidlo, profouknu,probublám, profouknu-to 3x a čištění je konec. MAximálně vytáhnu jehlu když jde ztuha. Možná že jsem prase, ale lepší než lámat trysky
Iwata, Tamiya a iné kvalitné pištole majú trysky z nehrdzavejúcej ocele - 13 rokov doťahujem trysku v pištoli Tamiya HG-95A priloženým kľúčom - a ešte nikdy som ju neukrútil. Iba rukou ju nedotiahneš - to je nezmysel, musíš použiť priložený kľúč - koniec koncov ho preto aj výrobca prikladá ku pištoli.
Náchylnosť trysiek použitých vo Fengde je spôsobená materiálom.
Nemas pravdu, trysku u Febngdy staci dotiahnut rukou. Klucik tam je na to, aby si trysku vedel povolit, ked ti ju zalepi farba, ale podla mna, je tam tan klucik uplne na nic.
Ked s pistolou robis s respektom a nie ako s kusom lacneho zeleza, nestane sa ti to. Mame, mozem povedat, stavky zakaznikov, ktory maju fengdu a vobec nic sa im s nou nestalo, pretoze s nou narabaju tak, ako maju, teda s citom.
Martin Jursa píše:OK, to je jasné, kazda pistol vyzaduje citlive zaobchadzanie. Keby si vidiel ake sa mi sem tam vratia na servis, by si sa cudoval.
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků