Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 14 z 125 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 125
  • Odpovědět s citací

Re: pistole Fengda

Příspěvekod PetrBM » 26 led 2008, 10:54

Ja mám fengdu 136 a jediné čo sa mi môžem pochváliť je cena, inak je to u mňa čínsky šmejd, mám ju 8 mesiacov,nič som s ňou neurobil, nespadla mi a podobne a farba z nej mi ide šikmo do ľava :? :? Velejjácky (akrylový)lak z nej nejde vôbec, inak funguje ako sa jej vyslovene chce, ale ak to prachy dovolia,radšej kúpim niečo iné, táto mi nesedla ani do ruky a celkový dojem z je postupne u mňa na :agrh: :bad:
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 26 led 2008, 11:25

Hansi píše:
Kojak píše:Trysku utahovat maximálně rukou :!: :!: :!: :!:
stačí to a a nehrozí ukroucení-pokud to utahujete přiloženým klíčem a silou tak je jedno jestli je to Fengda nebo Hansa nebo Iwata a urvete to stejně. To že jsou na to Fengdy náchylnější je hloupost-prostě utahovat s rozumem.
A já osobně jsem odšroubovával trysku jen jednou(pistolku mám rok) a to když se mě tam zdrcla barva(měl jsem tam surf a omylem jsem do toho na čištění nalil líh-prostě jsem šáhl vedle :D )jnak jen naleju ředidlo, profouknu,probublám, profouknu-to 3x a čištění je konec. MAximálně vytáhnu jehlu když jde ztuha. Možná že jsem prase, ale lepší než lámat trysky :lol:

Iwata, Tamiya a iné kvalitné pištole majú trysky z nehrdzavejúcej ocele - 13 rokov doťahujem trysku v pištoli Tamiya HG-95A priloženým kľúčom - a ešte nikdy som ju neukrútil. Iba rukou ju nedotiahneš - to je nezmysel, musíš použiť priložený kľúč - koniec koncov ho preto aj výrobca prikladá ku pištoli.
Náchylnosť trysiek použitých vo Fengde je spôsobená materiálom.

Nemas pravdu, trysku u Febngdy staci dotiahnut rukou. Klucik tam je na to, aby si trysku vedel povolit, ked ti ju zalepi farba, ale podla mna, je tam tan klucik uplne na nic.
Ked s pistolou robis s respektom a nie ako s kusom lacneho zeleza, nestane sa ti to. Mame, mozem povedat, stavky zakaznikov, ktory maju fengdu a vobec nic sa im s nou nestalo, pretoze s nou narabaju tak, ako maju, teda s citom.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 26 led 2008, 11:26

ZDE.NECK píše:Prosím o radu mám pistoli Fengda BD180 a je to moje prvni pistol.Při prvním stříkání vše v pohodě potom mi ale při dalším neproudila barva celé jsem to rozebral pročistil a bylo to dobré.Dnes při stříkání base white 1000 mi to spíš tak prskalo a z ničeho nic konec.Několikrát jsem pročistil a pořád nic.Je možné že může být skřivená lehce jehla nebo čím to může být.Díky za rady

Asi bude posunute, alebo prasknute tesnenie na tryska, vymen ho a uvidis. Je to take uplne malinke na tryske.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 26 led 2008, 11:28

PetrBM píše:Ja mám fengdu 136 a jediné čo sa mi môžem pochváliť je cena, inak je to u mňa čínsky šmejd, mám ju 8 mesiacov,nič som s ňou neurobil, nespadla mi a podobne a farba z nej mi ide šikmo do ľava :? :? Velejjácky (akrylový)lak z nej nejde vôbec, inak funguje ako sa jej vyslovene chce, ale ak to prachy dovolia,radšej kúpim niečo iné, táto mi nesedla ani do ruky a celkový dojem z je postupne u mňa na :agrh: :bad:

Ci to nebude len tym, ze je nespravne zlozena a difuzor nesedi nad tryskou tak, ako ma. Pokial strieka, ale farba ide na jednu stranu, bude to tym. Pozri sa na nu z predu a uvidis, ci "neskuli". Popripade mi ju dones na predajnu a pozriem sa na nu.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 26 led 2008, 13:10

Martin Jursa píše:
Hansi píše:
Kojak píše:Trysku utahovat maximálně rukou :!: :!: :!: :!:
stačí to a a nehrozí ukroucení-pokud to utahujete přiloženým klíčem a silou tak je jedno jestli je to Fengda nebo Hansa nebo Iwata a urvete to stejně. To že jsou na to Fengdy náchylnější je hloupost-prostě utahovat s rozumem.
A já osobně jsem odšroubovával trysku jen jednou(pistolku mám rok) a to když se mě tam zdrcla barva(měl jsem tam surf a omylem jsem do toho na čištění nalil líh-prostě jsem šáhl vedle :D )jnak jen naleju ředidlo, profouknu,probublám, profouknu-to 3x a čištění je konec. MAximálně vytáhnu jehlu když jde ztuha. Možná že jsem prase, ale lepší než lámat trysky :lol:

Iwata, Tamiya a iné kvalitné pištole majú trysky z nehrdzavejúcej ocele - 13 rokov doťahujem trysku v pištoli Tamiya HG-95A priloženým kľúčom - a ešte nikdy som ju neukrútil. Iba rukou ju nedotiahneš - to je nezmysel, musíš použiť priložený kľúč - koniec koncov ho preto aj výrobca prikladá ku pištoli.
Náchylnosť trysiek použitých vo Fengde je spôsobená materiálom.

Nemas pravdu, trysku u Febngdy staci dotiahnut rukou. Klucik tam je na to, aby si trysku vedel povolit, ked ti ju zalepi farba, ale podla mna, je tam tan klucik uplne na nic.
Ked s pistolou robis s respektom a nie ako s kusom lacneho zeleza, nestane sa ti to. Mame, mozem povedat, stavky zakaznikov, ktory maju fengdu a vobec nic sa im s nou nestalo, pretoze s nou narabaju tak, ako maju, teda s citom.

Martin, to čo som napísal, platí pre Iwatu a Tamiye - nie pre Fengdu. Tam je ten kľúč opodstatnený - bez toho trysku nedotiahneš.
Ad Fengda - vyžaduje si rovnako ako každá iná pištoľ - citlivé a primerané zaobchádzanie.
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 26 led 2008, 16:50

OK, to je jasné, kazda pistol vyzaduje citlive zaobchadzanie. Keby si vidiel ake sa mi sem tam vratia na servis, by si sa cudoval.
:-D
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 26 led 2008, 23:50

Martin Jursa píše:OK, to je jasné, kazda pistol vyzaduje citlive zaobchadzanie. Keby si vidiel ake sa mi sem tam vratia na servis, by si sa cudoval.
:-D

To si celkom dobre dokážem predstaviť ... :shock: :shock: :shock:
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 27 led 2008, 11:17

nejlepší jsou ti co před prvním stříkem udělají kompletní rozborku,a pak už to jde samo.... :(
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MATUS SVIBA » 27 led 2008, 11:42

ja som od martina kupil pistol fengda bd203 0,30 mm a som s nou velmi spokojny a ked s tym clovek robi opatrne tak to musi frcat :-D
Naposledy upravil MATUS SVIBA dne 28 led 2008, 20:11, celkově upraveno 1
MATUS SVIBA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 27 led 2008, 13:26

kamoš má ruský zmysel pre opravy, na všetko musí stačiť kladivo a jemu šlape bez problémov, ja s tej mojej Fengde chovám ako k frajerke a ani za boha neposlúcha, tak asi prejdem na ruský štýl :grin:
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 28 led 2008, 08:03

Teda zajímavé reakce :shock: ......mám Fengdu203, před každým stříkáním prostříknu S6006 a po ukončení práce umyju álal Kubrt - teda celková rozborka,....sice nevydělávám jehlu, jen ji vysunu do prostoru v nálevce a štětcem namočeným v acetonu dokonale vydrhnu, ale jinak vždy důkladně umyju. Rozebírám jen rukou - všecko. Ta vykrajovaná clona na jehle de v pohodě a kryt jehly pod ní taky,..vše odrhnu tvrdším štětcem (jehla je vtažená dovnitř)....
V průběhu stříkání několikrát umývám,....a barva musí být čistá! - bez hrudek a tak. Používám staré zásoby Revellek a Humbrolů a musím filtrovat přes siloku :( ......přesto spokojenost,..ještě kdybych měl kompresor jaký chci bylo by to OK,...
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petis » 28 led 2008, 10:29

Jo, se starými revelkami se nedivím . . . [-( Ty už používám jen na detaily štětcem.
Já od doby, co používám akryly, taky pouze profukuji. Jen zvýším tlak na kompresoru,
vytřu ubrouskem nálevku a několikrát pročistím a probublám daným ředidlem, až je čisté.
Pak vyndám jehlu a otřu ji na ubrousku navlhčeným ředidlem, aby nepřischla.
U všech pistolí už rok bez problému. . . :-D
Petis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 606_hayes » 28 led 2008, 19:12

ja mam taky fengdu 130E, hadam najlacnejisi model dvojcinnej fengdy ak sa nemylim, no a pracuje dobre. pri svojej nesikovnosti som ohol jednu ishlu takze sa striekalo tazsie ale zase mam novu a ide to perfektne.
akrylove farby tam riedim vo velkom style spokojne aj 1:4 niekedy aj viac a strieka to podla mna aj dostatocne tenky linky aj velke plochy.
treba sa s tym naucit robit a nie to udsudzovat hned na zaciatku. nehovorim ze je to svetova klasa ale daju sa s tym porobit paradne veci.
ten kluc pouzivam dokonca aj na zatahovanie ale s takym citom ze je to az nepekne. :D
Chceš zdravý rozum? Dám ti svůj, Bůh ví, že ho nepoužívám
viewtopic.php?f=57&t=115467
viewtopic.php?f=7&t=106183
viewtopic.php?f=6&t=109830
viewtopic.php?f=7&t=96254
606_hayes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matuss » 28 led 2008, 20:32

ja som si kupil na Modellbrno 130 a je to pohodicka co som to kukal... este som sice nestriekal, ale chystam sa akonahle dorobim kompresorak 8)
matuss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 29 led 2008, 09:10

Jsem rád, že jsem objevil toto vlákno.
Mam Fengdu BD 130 a po nějaký době stříkání mi prostě začne jít ztuha pohyb jehly a nedovírá. A to i při stříkání jednou barvou. Používám akryly Tamiya a ředim cca 1/4 lihem a stříkám při tlaku cca 0,5 bar. Všechno je v pohodě, stříká pěkně, jen po nějaký době se to zasviní barvou v zadním těsnění a ztuhne ovládání jehly. Po rozborce je v místě toho O - kroužku co je mezi nádobkou a spouští jehla zasraná od barvy a vevnitř je to zablitý taky. A to že se mi podařilo ohnout a opětovně narovnat špičku jehly na to vliv asi nemá. Mohl by mi někdo prosim poradit co s tim? Dokonce jsem jemně přeleštil jehlu a furt to samý. Napadlo mě taky dát nový těsnění, ale nevim jestli to pomůže...
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 14 z 125 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 125

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna