Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby ‹ Doběhni šneka II
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Albatros D.III (Eda 1/48) - HOTOVO

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 31 pro 2007, 17:31

Díky za nápad.Vzpěry mám ale již nachystány takže jej vyzkouším až příště a dnes to ještě zkusím klasicky,tedy uchycením trupových vzpěr a následným vložením vzpěr krajních.V každém případě už Albatros má i podvozek (než doschne tak zatím ještě bez kol)
Přílohy
DSC04476_resize.JPG
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 01 led 2008, 21:41

Tak a v rámci dosavadních možností a schopností je hotovo.Zatím chybí výplety ale ty se nejdřív musím naučit na nějakém starším dvouplošníku.Fotek tu je jen pár,zítra to nafotím při denním světle a hodím do galerie modelů.
Přílohy
DSC04503_resize.JPG
DSC04507_resize.JPG
Lovci Šneků 2006 a 2007
DSC04493_resize.JPG
DSC04492_resize.JPG

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 01 led 2008, 22:03

Máš to opravdu pěkné, gratuluju. Pokud jsi si ale neudělal předem očka pro výplety, budeš je dodělávat jen těžko. Doporučoval bych ti ještě model přestříknout filtrem.
:flower: =D> :flower: =D> :flower: =D> :flower: =D>
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 01 led 2008, 22:05

Díky.Co se ukotvení pro výplet týče,je to připraveno dle návodu S.Vaňouse.Stačí to už jen natáhnout a vypnout.

Mohu-li amatérskou otázku,jaký filtr máš na mysli (odstín)?

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Filtr

Příspěvekod Sheya » 02 led 2008, 06:37

Říká se, že by měl člověk použít barvy, které jsou na modelu, takže bych asi namíchal tmavězelenou a hnědou, přidal maličko bezbarvého laku, hodně naředil ředidlem (já to ředím cca 1:20) a tím bych stříkal. Moc praktických zkušeností ale nemám.

Jinak pokud máš připravená očka, pak jsou výplety celkem pohodovou záležitostí. :)
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 02 led 2008, 10:51

Krom výpletů bych ještě spojil chladič s motorem.
Plus tedy ještě je několik dalších věcí, ale na těch má vinu Eduard svým návodem.
Mit Gott für Kaiser und Vaterland
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 02 led 2008, 11:07

Bylo by možné je zmínit?Budu na něm ještě pracovat (to dioráma z prvního příspěvku mě ještě nepřešlo) takže to můžu dopracovat přitom.

Jinak co se spojení chladiče s motorem týče tak o tom vím ale nejsem si jist kam má být spojovací trubice na chladiči zakotvena (tedy zda na střed nebo na dva prolepty na straně chladiče.

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 02 led 2008, 11:49

Na chladiči jdou trubky do těch dvou otvorů na jeho pravé straně cca v 1/3 hloubky.

Ty další věci jsou (minimálně podle toho, co si pamatuji a co mám u sebe):

- pravděpodobně chybná kamufláž levého spodního křídla (jen dvě barvy). To je ale to, co si nejsem jist.
- pokud je na horní straně trupu srdce, pak horní křídlo bylo vyměněno za verzi s asymetricky umístěným chladičem. Byly na něm také shora dva bílé pruhy, ale to si nejsem jist, jestli tam nebyly namalovány až u Jasta 5.
- u chladiče není ten voštinový lapač. Byl používán velmi vzácně.

Večer se ti na to podívám podrobněji.
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 02 led 2008, 12:07

Díky za podrobný rozbor.Pokud by jsi narazil na další podrobnosti budu velmi vděčen

Trubky ke chladiči doplním,to by neměl být problém.Horší už to bude se zbytkem.Při stavbě jsem šel zejména podle návodu a návodu k leptům (nemám dostatečné znalosti z oboru chmelnic) takže nějaký renonc tam vzniknout mohl.

Každopádně fotky,které mám k dispozici ukazují že letoun měl centrální chladič v křídle i se srdcem na horní straně trupu (Windsock Albatros D.III,foto číslo 70) ovšem bez voštinového lapače (důvěra v lepší podklady výrobce leptů,který lapače udává i pro jiné rozmístění chladičů.).Bohužel nemám foto shora na levé spodní křídlo (jen pohled šikmo ze předu kde je vidět jen spodní stranu) takže toto vyvrátit/potvrdit nemohu.

Za sebe jsem narazil ještě na jednu dost časti viděnou chybu na modelech (mám ji tam podle návoru i já) a to je černý pruh před SOP.Návod jej udává s mezerou od bílých ocasních ploch ale dle fotky,kterou jsem před chvílí vyhrabal byla bílá barva až k němu.Náprava by neměla bý problémem takže to ještě zapravím i s trubkami chladiče.

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk NOŽIČKA » 02 led 2008, 12:10

AhoJ Raptore.
Čumím jak puk. Moc pěkné. Moc.
Zdeněk NOŽIČKA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 02 led 2008, 12:18

To srdce prověřím. Plus i ty další věci. Nemám u sebe (v práci) celý archiv.

pokud jde o pruh před VOP, tak to je součást zbarvení JB. Pruh je umístěn (na Vossově mašině) v dotyku s VOP a vše za ním je bílé.
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 02 led 2008, 16:27

Parádní Albatros. S Němci z první světové nemám na rozdíl od té druhé sebemenší problém a docela jsem dostal chuť si nějaký jak rád říkám- dvouplošák střihnout :D Škoda že žádný nemám :(

Co vlastně zachycuje ta fotografie - návštěvu Vossovy rodiny u JG-1 (Matka, sestry, manželka a otec ?)
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 02 led 2008, 20:38

Hele, koukal jsem se na tu inkriminovanou fotku č.70 (shodou okolností je to ta, kterou jsem měl v práci). Nezlob se na mne, ale t fotka prokazatelně ukazuje chladič napravo. Jde to poznat podle dvou věcí. Za prvé když se podíváš na vzdálenost toho chladiče (tmavý flek) od obou baldachýnových vzpěr, respektive jejich ukotvení do křídla, tak nejsou stejné. No a za druhé, přední vývod trubky z motoru je klasika pro asymetrický chladič. Centrální míval vývod vzhůru. Projdi si fotky a výkresy v tom Windsocku, kterým operuješ. Stav je tedy stejný, jako na fotce 71.

Další věc je kužel. Jasta B ho měla černý a ne červený.

Ale jinak to není špatné.
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 02 led 2008, 22:01

Já se na tebe nezlobím,naopak ti děkuji za osvětu.Podle rozmístění trubek to nepoznám (zas tak dobře chmelnice neznám a rád se poučím).Zda toto budu opravovat je otázka protože křídlo je část u které jsem se bezpečně natrápil nejvíc.Možná někdy v budoucnu.Zatím doplním dle výkresu ty spojovací trubky (mimochodem koukal jsem se na kresbu v návodu kde je letoun sice kreslen s centrálním chladičem- postranní je vyjímka pro letoun O.Seitze od Jasty 30-ale spojovací trubka je kreslena k chladiči postrannímu,tedy s vývodem zepředu).

Co se kuželu týče tak ten je pro mě sám o sobě záhadou při které jsem nakonec dal na zřejmě OOO červeného provedení.V návodu je na něj uvedena barva German purple (tedy lze předpokládat fialovou).Vzhledem k tomu že je udáván odstín XF-7,tento jsem podle tabulek firmy Agama (http://www.agama-model.cz) převedl na jejich odstín 04M Červená.Protože nemám k dispozici barevnou fotku,nahledal jsem fotky postavených Vossových D.III, které mají všechny červené kužely.Bral jsem to jako potvrzení a použil to u modelu.

Takže nakonec koukám že z toho vzniknul pěkný kočkopes a ne D.III :)

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 02 led 2008, 22:11

Pohoda, já zas przním jiné modely. Nemůžeš za to, že Nieuport 11/13, Albatros D.II a III a Fokker D.VII jsou má absolutně nejoblíbenější letadla. :)
Marek
Marek Mincbergr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Doběhni šneka II