Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

B-24 Liberator Hasegawa

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 28 pro 2007, 23:06

Tady jsou další a je tam i ta Squaw z té polské publikace.
Přílohy
B-24D.78.jpg
B-24D.69.jpg
B-24D.63.jpg
B-24D.54.jpg
B-24D.50.jpg
B-24D.27.jpg
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 28 pro 2007, 23:09

Super Jardo!

Par fotiek a farebnych bokorysov je aj v polskej publikacii Ploesti.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 28 pro 2007, 23:12

Squaw
Přílohy
The%20Squaw_InA.jpg
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rumcajs » 28 pro 2007, 23:33

Martin Jursa píše:Rumcajz dik za foto Strawberry Bitch. Na tuto krasku mam doma dekaly 1/48, ale videl som uz niekolko reprodukcii tejto masiny, ze sa mi ju ani nechcelo robit.
Pritom to bol moj prvy Liberator. Bol to este stary Revell 1/72 a tuto kamo mal priamo v krabici. Ak by mal niekto tohto stareho Revella a chcel by sa ho za rozumnu cenu cenu zbavit, piste.
:-D :-D

Ja mam taky dekaly na "Strawberku" 1/72 od Mike Grant Decals, budou se hodit na novou Gawu. Ta kraska je v nech pekne udelana, mnohem verechodnej nez ta na muzejnim letoune. :D Pridavam jeste par dobovech foto.
Přílohy
sb_b24_post-8-1117162805_195.jpg
sb_us_strawberry_noseart_189.jpg
STRAWBERRYBITCH.jpg
Pozdrav
Marcin Surzyn
Rozestavěno: Bombonierove Bf 109G-6/AS/N a Bf 109G-10 bud G-14/AS
Rumcajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 28 pro 2007, 23:34

To nevadí on to sem někdo dá :) PS: Co to je za letadlo s tou
63 ? Indiánská manželka to nejspíš nebude, že by druhý liberátor z toho turné ? A co to vlastně bylo za turné ? Nebo to turné nebylo ?

PS: Myslím že po vydání modelu od Hasegawy je shánění jakéhokoliv jiného Liberátora (včetně Academy respektive Minicraftu) zcela bezpředmětné, ten model je o třídu výš než relativně nový Marauder nebo Ju-88, s největší pravděpodobností je to nejlepší model liberátora, respektive US těžkého bombardéru vůbec. Až ho uvidíte in natura asi se vám už do jiné stavebnice B-24 nebude chtít. Myslím že Hasegawa by měla vydat pokud možno co nejdřív liberátora i ve čtvrtce(a k němu i B-17 v obou měřítkách) než ho okopírují a poďobají (čti "onýtují") charlies
Naposledy upravil sir Alron dne 28 pro 2007, 23:53, celkově upraveno 1
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rumcajs » 28 pro 2007, 23:46

sir Alron píše:PS: Myslím že po vydání modelu od Hasegawy je shánění jakéhokoliv jiného Liberátora (včetně Academy respektive Minicraftu) zcela bezpředmětné, ten model je o třídu výš než relativně nový Marauder nebo Ju-88, s největší pravděpodobností je to nejlepší model liberátora, respektive US těžkého bombardéru vůbec. Až ho uvidíte in natura asi se vám už do jiné stavebnice B-24 nebude chtít.

Ano, jiste si koupim toho B-24D od Hawy.
Mam jednou B-24D od Minicraftu (nejspise udelam z ni kanadsky Liberator GR. V "Nannette") a 2 B-24H a 1 B-24M od Academy. Jestli ta Hawa je taka dobra jak pises, korejske modely budou pouzite na cviceni stavby ctyrmotoraku. :lol:
Pozdrav
Marcin Surzyn
Rozestavěno: Bombonierove Bf 109G-6/AS/N a Bf 109G-10 bud G-14/AS
Rumcajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 28 pro 2007, 23:51

Klucí, nejprve se musím omluvit za chybný údaj, co jsem zde uvedl. Ten pohled zezadu na tu mašinu, do které koulej bomby, to není Black Jack. Popletl jsem si popisky. Ještě jednou, sorry. :cry:
Posílám dalších pár barevnejc bokorysů a fotek.
Jinak jsem našel obrázek (nose art) Princezny. Pokud je to ona, 42-63962, tak se po ní ještě kouknu a pokud jí najdu, dám jí sem.
Přílohy
pink libby 1.JPG
Tak tuhle fotku mě před chvílí poslal Petr Prause. Díky moc, Petře.
Skenovaný obrázek001.jpg
Tak co, je to ta Princeznička?
Skenovaný obrázek002.jpg
Skenovaný obrázek003.jpg
B-24.9.jpg
B-24.3.jpg
Naposledy upravil Jarda Rankl dne 29 pro 2007, 00:01, celkově upraveno 1
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 28 pro 2007, 23:55

Je, ale jak tak koukám tak asi bude lepší zainvestovat do PYN upu... Jen by to chtělo ty obtisky sehnat za menší prachy než je 450Kč...
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 28 pro 2007, 23:57

sir Alron píše:To nevadí on to sem někdo dá :) PS: Co to je za letadlo s tou
63 ? Indiánská manželka to nejspíš nebude, že by druhý liberátor z toho turné ? A co to vlastně bylo za turné ? Nebo to turné nebylo ?

PS: Myslím že po vydání modelu od Hasegawy je shánění jakéhokoliv jiného Liberátora (včetně Academy respektive Minicraftu) zcela bezpředmětné, ten model je o třídu výš než relativně nový Marauder nebo Ju-88, s největší pravděpodobností je to nejlepší model liberátora, respektive US těžkého bombardéru vůbec. Až ho uvidíte in natura asi se vám už do jiné stavebnice B-24 nebude chtít. Myslím že Hasegawa by měla vydat pokud možno co nejdřív liberátora i ve čtvrtce(a k němu i B-17 v obou měřítkách) než ho okopírují a poďobají (čti "onýtují") charlies

to cislo nemalo s turne nic spolocne. Islo o volacie (poradove) cislo masiny v jednotke.

Mne je jedno, ze Hawa teraz vydala Libiho, ja chcem Revell, lebo to bol pred mnohymi rokmi moj prvy liberator, ale uz je davno v modelarskom nebi. Preto si ho chcem kupit do kolekcie. A naviac, ja robim 1/48
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 29 pro 2007, 00:19

Tak to jo. Však čtvrtky se taky dočkáme (a já se modlím aby to Eduardům vyšlo...)
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 29 pro 2007, 00:25

sir Alron píše:Tak to jo. Však čtvrtky se taky dočkáme (a já se modlím aby to Eduardům vyšlo...)

A ja sa zase modlim, ze tie moje Monogramy do vtedy aj postavim, aby som si s cistou dusou mohol nakupit Eduardy.
:lol: :lol: :lol:
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 29 pro 2007, 00:44

Že voni maj doma hangár ? (Já jsem si koupil jediný čtvrtkový bombardér - Wimpyho- a nakonec jsem se z prostorových důvodů rozhodl bombarďáky v tomhle měřítku už nebrat a zůstat raděj u dvaasedmdesátin-i když u mě je to bohužel spíše stále jen o sbírání krabic (někdy zcela záměrně). Omlouvám se za OT a mám radost že se mi po dlouhé době povedlo založit téma které se líbí. Myslím že se v budoucnu bude určitě hodit více lidem !

PS: Jak je z obrázků patrno-spojenecké letouny nejsou tak fádní jak se traduje. On to přece jen bude luftblud :)
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 29 pro 2007, 00:53

Tak vaše Lordstvo, tady je pár fotek Princezny. I když to asi nebude to pravé ořechové.
Přílohy
Princess2.jpg
PRINCESS1.jpg
PRINCE.jpg
PRINC-ASS4.jpg
PRINC-ASS3.jpg
PRINC-ASS1.jpg
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 29 pro 2007, 01:01

Děkuju, Hawa ji má totálně blbě :( Takže v budocnu si někdy střihnu raděj tu squaw.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 29 pro 2007, 01:04

Hošové, doufám, že se nebudete zlobit, když sem dám pár fotek, které se vztahují k tématu. Třeba pro inspiraci.
Přílohy
B-24D.3.jpg
B-24D.96.jpg
B-24D.28.jpg
B-24D.23.jpg
B-24D.37.jpg
B-24D.36.jpg
Jarda Rankl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse