Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Tiger I Ausf. E Revell 1/72

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Tiger I Ausf. E Revell 1/72

Příspěvekod Ježeček » 08 pro 2007, 23:32

Zdravím kolegové.Dostal jsem do sbírky tenhle kousek. Protože ale nejsem znalec přes "čolky" nechám si rád poradit.Docela rád sleduji vaše rychlé stavby, kdy až po slepení barvíte. Na téhle číče bych rád vyzkoušel poprvé pistoli.
Uvítám jakékoliv rady.Třeba i fotky. Vlastním onu stavebnici s gumovými mutanty.
Kamo jsou zde žlutá se zimním nátěrem s červenou 213 a tříbarevná s číslem 912
Jak je to se zimmem, jaké jsou třeba úpravy na modelu.Měl jsem dnes v rukou Dragona se zimmem a ty modely se moc nedají srovnávat.
Budu rád i za solidní podklady(linky kde se dají nasosat)
Díky všem za ochotu
Ježeček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 09 pro 2007, 09:38

Tiger od Revellu je špičková stavebnice...jestli máš tu první verzi tak ty jezdily bez zimmeritu. Fotky jsou zde na foru v sekci Německá technika a pak všude, stačí jen dát do vyhledávače Tiger. Na webu jej mám nafocenýho i s nějakým popisem stavby.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ježeček » 09 pro 2007, 11:48

Jan Pavlík píše:Tiger od Revellu je špičková stavebnice...jestli máš tu první verzi tak ty jezdily bez zimmeritu. Fotky jsou zde na foru v sekci Německá technika a pak všude, stačí jen dát do vyhledávače Tiger. Na webu jej mám nafocenýho i s nějakým popisem stavby.

Vaše Kočky jsem viděl. No takovou kvalitu ani nečekám, ale pokusím se moc toho nezbabrat. Právě,že ve stavebnici nejsou zmínky o zimmeritu.Navíc obě jsou to neznámé jednotky(dle návodu). Jedna Kursk jaro 1945(to jim asi fronta ujela) A ta trojbarevná je léto 1944 tudíž ta trojbarevná bude nejspíše se zimmem a verze v krabici tudíž Late.

Tady na fóru jsem hledal.Je mě napadlo jestli by někdo neměl opravdu konkrétní tipy například na obtisky a kamo bez zimmu.
Ježeček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 09 pro 2007, 12:20

Tady má nějaké kamufláže Bison...odklikej si Tigery a vybereš si určitě,

http://www.angelfire.com/pro/bison/35.html

Tady nějaká fota..

http://www.alanhamby.com/tiger.html

Tady máš kamufláže...jen si musíš vybrat podle abteilungu.

http://www.legendoftiger.com/common/mai ... Index=2011
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ježeček » 09 pro 2007, 13:45

Jan Pavlík píše:Tady má nějaké kamufláže Bison...odklikej si Tigery a vybereš si určitě,

http://www.angelfire.com/pro/bison/35.html

Tady nějaká fota..

http://www.alanhamby.com/tiger.html

Tady máš kamufláže...jen si musíš vybrat podle abteilungu.

http://www.legendoftiger.com/common/mai ... Index=2011

Díky za info.Tohle jsem tak trochu potřeboval.No asi začnu shánět obtisky a podle nich potom foto.

Ještě jeden dotaz.Jak barvíte na slepených modelech obruče kol???Máte nějaký fígl?Existují masky???
Ježeček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 09 pro 2007, 13:57

Obruče kol barvím až na modelu, který je celý nastříkán...někdo to dělá, tak, že si kola a spodek nabarví a napatinuje předem. Záleží na tom jak se cejtíš. Masky kol nejsou. Při patině se pak nějaký ten přetah štětcem na obruči schová.
To vykání není nutné... :)
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ježeček » 09 pro 2007, 14:14

Jan Pavlík píše:Obruče kol barvím až na modelu, který je celý nastříkán...někdo to dělá, tak, že si kola a spodek nabarví a napatinuje předem. Záleží na tom jak se cejtíš. Masky kol nejsou. Při patině se pak nějaký ten přetah štětcem na obruči schová.
To vykání není nutné... :)

Dobře Honzo díky. Zeptám se tedy jakým stylem tím dvojsložkovým tmelem byl dělán? Koupil jsem nedávno nějaký polský dvojsložkový tmel.Možná bych se o tom mohl pokusit.Potom by výběr kamo byl větší.

No tak už jsem se snažil o pár podvozků a vždy to ztroskotalo na kolech a jejich obručích(ty jsem barvil před přilepením,ale to není ono). Modely byly stavěny pro kluky od kolegyň v práci takže mě to tak nepálilo,ale tohle bych chtěl prostě lepší.
Vyzkoušet na něm ony nové postupy, které vídám tady na fóru

A propos, možná hloupá otázka. vyrábí někdo ty výmetnice zadýmovacích granátů? Ve stavebnici jsem si jich nevšiml
Ježeček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 09 pro 2007, 14:35

Výroba zimmeritu na model je zde skoro v každém tématu o jím vybavených tancích řešena, nebo focena, dále v sekci Jak na to také.
Dvousložkový tmel je na to použitelný, uděláš si kuličku, rozválcuješ na model, vyhladíš, seřízneš podle pancíře skalpelem a hodinářským šroubováčkem nebo něčím podobným odspoda nahoru znázorníš. Je dobré plast zdrsnit, aby tmel neujížděl a občas jej namáčet prstem. Zkus si to někde na destičce nebo vraku nějakého tanku. Rozdělej si vždy jen malé množství tmelu a nanášej po částech na pancíř, nech zatvrdnout a pak pokračuj druhý den dalším kusem pancíře.
Výmetnice v 1/72 jsou v leptech Eduard a nevim zda je dělá i Etech, Part ? Dají se udělat i z trubičky patřičného průměru.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ježeček » 09 pro 2007, 14:58

Jo jo výroba zimmeritu je tady v každém tématu.Jsem rád,ale že jsi to napsal jak to děláš Ty.
Ok pokusím se tedy.
Ježeček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ježeček » 09 pro 2007, 17:34

Na burzu asi moc lidí nekouká.Tak tu prosbu na obtisky hodím i sem. Kdyby někdo měl zbytky nějakých obtisků na tuhle číču hoďte mi info.Určitě bych je vzal.
Ježeček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Anděl » 09 pro 2007, 22:17

Výmetnice dělám z kovovejch elektrikářskejch dutinek (zamačkává se na drát ,aby se netřepil) a zimerit se prej pěkně vymačkává víčkem od petflašky.
Jiří Anděl

• Odpovědět s citací

tiger I

Příspěvekod mtoman9 » 10 pro 2007, 17:17

no teda. nedavno som skoncil presne tento isty model. celkom sa podaril. ja som mal bielu kamuflaz zvanu ako z CHARKOVSKE ZOO.par pindrlaku.
chcel som pridat aj moje fotky zo stavby ale su moc velky format.
Ku stavbe:1.s pistolou to neni tazke. ak farbis jednou farbou.
2.velmi dobre na tento model su pigmenty tamiya
3.zacuozeni okolo vyfukov a hlaven.
4.blato snad vie vytvorit na modele kazdy modelar.
5.k tanku sa hodi aj mala bojovka.
6.filter neni tazky. ahlavne nie na malych modeloch.
7.najdolezitejsie je urobit dobre pasy.Mne sa s tym prplat nechcelo tak som posadil panaka vedla tanku blizko pasov a AKOZE OPRAVUJE PASI A KOLA.vyzera to zaujmavo.

end... :D :-D :) :grin: :roll: :P 8-) :lol: 8) :o
Přílohy
5.jpg
mtoman9

• Odpovědět s citací

Re: tiger I

Příspěvekod Ježeček » 10 pro 2007, 21:15

Vrabec píše:no teda. nedavno som skoncil presne tento isty model. celkom sa podaril. ja som mal bielu kamuflaz zvanu ako z CHARKOVSKE ZOO.par pindrlaku.
chcel som pridat aj moje fotky zo stavby ale su moc velky format.
Ku stavbe:1.s pistolou to neni tazke. ak farbis jednou farbou.
2.velmi dobre na tento model su pigmenty tamiya
3.zacuozeni okolo vyfukov a hlaven.
4.blato snad vie vytvorit na modele kazdy modelar.
5.k tanku sa hodi aj mala bojovka.
6.filter neni tazky. ahlavne nie na malych modeloch.
7.najdolezitejsie je urobit dobre pasy.Mne sa s tym prplat nechcelo tak som posadil panaka vedla tanku blizko pasov a AKOZE OPRAVUJE PASI A KOLA.vyzera to zaujmavo.

Zdar Vrabčáku. No snažím se porozumět všemu co píšeš.Ale díky za postřehy. Ještě si to nechávám projít hlavou.Když se o podaří tak tady na fóru bude tahle stavba v rozestavěno.

end... :D :-D :) :grin: :roll: :P 8-) :lol: 8) :o

Ježeček

• Odpovědět s citací

Změna vlastním i Tigera od Dragonu se Zimmeritem

Příspěvekod Ježeček » 23 pro 2007, 15:06

Je to náhoda??? Nebo mě má někdo rád??? Nevím, ale najednou se mi do skladu dostal i Teger I Ausf. E Mid production se Zimmeritem od Dragonu

Tudíž zvažuji do koho se dříve pustit (čeká mě i čtvrtkový od AFV)

Po tom co jsem koukl do několika publikací mám trochu guláš co se týká jejich camo. Ta 112 i 122 od 510. Abt. je v publikacích vedena jako bez Zimmu.Tak jaká je pravda?
Omlouvám se.O Tigry se teprve začínám zajímat.
Ježeček

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse