Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-18 1/32

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

F-18 1/32

Příspěvekod j.Sadilek » 21 pro 2004, 17:58

Kolegové chystám se stavět tohohle krasavce v 1/32. Plánuji udělat sklopená křídla. Nemárte někdo nějaké postřehy ze stavby? Uvítal bych i scan článku o stavbě od Jakuba Vilingra co vyšla v Revi. Díky
j.Sadilek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 22 pro 2004, 08:01

A stačilo by tohle?
http://www.revi.cz/images/recenze/f18_rec.htm

To je ten článek co vyšel v REVI + další drobnosti jsou zde:
http://www.revi.cz/images/modely_2/hornet/f18_1.htm
http://www.revi.cz/images/modely_2/hornet/f18_2.htm
http://www.revi.cz/images/modely_2/hornet/f18_3.htm

Kdyby bylo potřeba tak jsem kdykoli k dispozici na další otázky ;-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

F-18 1/32

Příspěvekod j.Sadilek » 22 pro 2004, 08:39

Díky tyhle články znám. fotky jsou fakt dobrý,i model jsem viděl na několika soutěžích a vypadá ještě líp než na fotkách. Jen jsem myslel jestli v Revi nevyšel nějakej podrobnější stavební postup. Te článek bych bral. A pak nevím, která obtisková verze z krabičky patří k verzi F-18 C early nebo late. Z návodu jsem zjistil, že jsou nutné nějaké drobné odlišnosti těchto verzí. Pak mě zajímá jak dobře jdou složit křídla a jak je to s použitelností plkechů od Edy a jestli jsou třeba nějaké resiny či jiné doplňky. Jaké jste použil gumy- ty gumové nebo plastové?Jak moc třeba je vyvážit předek modelu aby stál na všech 3 kolech. A dělá někdo k tomu ještě v tomto měřítku nějaké doplňky-třeba takovej ten muniční traktůrek, tahač atd. díky
j.Sadilek

• Odpovědět s citací

Re: F-18 1/32

Příspěvekod Jakub Vilingr » 22 pro 2004, 09:21

j.Sadilek píše:Díky tyhle články znám. fotky jsou fakt dobrý,i model jsem viděl na několika soutěžích a vypadá ještě líp než na fotkách. Jen jsem myslel jestli v Revi nevyšel nějakej podrobnější stavební postup. Te článek bych bral. A pak nevím, která obtisková verze z krabičky patří k verzi F-18 C early nebo late. Z návodu jsem zjistil, že jsou nutné nějaké drobné odlišnosti těchto verzí. Pak mě zajímá jak dobře jdou složit křídla a jak je to s použitelností plkechů od Edy a jestli jsou třeba nějaké resiny či jiné doplňky. Jaké jste použil gumy- ty gumové nebo plastové?Jak moc třeba je vyvážit předek modelu aby stál na všech 3 kolech. A dělá někdo k tomu ještě v tomto měřítku nějaké doplňky-třeba takovej ten muniční traktůrek, tahač atd. díky

V REVI vyšlo jen tohle a pak pojednání o leptech. V návodu jsou celkem 3 kamufláže a mám za to, že to tam je určený k čemu jaký úpravy patří. Nevím, musel bych projít návod. Co vím určitě je to, že obtisky to chce sehnat třeba od Two Bobs, protože ty Academácký sou fakt brutální. S těma sem se fakt vyvztekal... Ale nakonec to šlo při použití Hypersolu od Agamy. Možná že kdybych to stavěl teď a použil lesklej lak C184 a ne X-20A od Tamiye, tak mohl být výsledek ještě mnohem mnohem lepší...
Co se týče leptů, tak se vyplatí určitě barevný do kokpitu ty jsou vážně bombastický, samostatně se dělají lepty na vystřelovací sedačku, pak se v každým případě vyplatí výtokový trysky, ty sou vážně bombastický, pak tam jsou lepty na závěsníky a zbraně a to je docela nářez dát dokupy, to si nejsem jistej, jestli bych tuhle sadu doporučil, dále je sada barevnejch tabulek z nichž ne všechny se dají použít. Některý po přilepení vypadají dost tlustě... Dál se dělají mřížky, ale to si myslím, že je taky zbytečnost...
Resiny dělá podle mě Cutting Edge, nebo Black Box a něco snad chystá Aires. Já jsem ke stavbě ale použil jenom lepty.
Pneu sem použil gumový, vypadaj vážně skvěle.
Co se týče sklápění křídla, tak to je dost dobře vyřešený, protože mezi samostatnými díly je to ozubení + samostatný mechanismus co je vidět po sklopení. Já jsem to nedělal, ale tvářilo se to dost dobře.

A vykat si snad nemusíme, ne?
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Návštěvník » 22 pro 2004, 09:57

OK, Díky, Je fakt. že i tu trysku- teda hlavně zevnitř- máš skvěle napatinovanou. Jak si jí barvil? Na ty kola jsem se ptal kvůli tomu, že jsem slyšel, řa guma uvolňuje nějaké výpary po kterejch měkne plast.
Jinak v návodu jsou jen uvedeny varinty/třeba u směrovky/ ale není tam už uvedeno jestli obtisková varianta z krabice je na tu verzi časnou nebo pozdní.
Po těch novejch dekálech se ještě podívám.
Návštěvník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 22 pro 2004, 10:03

Anonymous píše:OK, Díky, Je fakt. že i tu trysku- teda hlavně zevnitř- máš skvěle napatinovanou. Jak si jí barvil? Na ty kola jsem se ptal kvůli tomu, že jsem slyšel, řa guma uvolňuje nějaké výpary po kterejch měkne plast.
Jinak v návodu jsou jen uvedeny varinty/třeba u směrovky/ ale není tam už uvedeno jestli obtisková varianta z krabice je na tu verzi časnou nebo pozdní.
Po těch novejch dekálech se ještě podívám.

No trysku jsem nejdříve nastříkal base white od GSI a pak jsem dovnitř fouknul tensocrom a rozfoukal po povrchu. Nakonec sem to ošmrdlal bílou olejovkou a částečně ten tensocrom setřel a vytvořili se čmouhy. Zvenku jsem trysku stříkal pastama od Agamy s tím, že je na tom asi 5 odstínů vzájemně do sebe rozleštěnejch. Ty pasty sem ale stříkal pistolí a s výsledkem jsem vážně spokojenej.

No a co se týče toho návodu, tak nevim, musel bych se do toho znova ponořit...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

J.Sadílek

Příspěvekod F-18 » 22 pro 2004, 19:36

Jo ta tryska je fakt dobrá... I ty dekály mi připadaj, že seděj dobře, Hlavně ta vlajka, To fakt čumím tak složitej dekál na tak blbou plochu a sedí perfektně. Proto já spíš uvažoval o tom žlutým drakovi, ale asi se natvou radu podívám po jinejch dekálech. Ještě mě zajímá jestli si při lepení mám dát na něco bacha, jestli něco nepasuje nabo mám postupovat jinak než píše návod...Dík
F-18

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 23 pro 2004, 07:06

No takhle, ty obtisky nejsou špatný, ale je nutný je dávat na co nejhladší lesklej povrch a to já sem neměl, takže v tom byl problém č.1. Jinak ta vlajka nevyšla a nebejt Aleše Myškeříků, tak sem byl v pr.... jako Baťa s dřevákama. Aleš mi dal ze svýho Horneta svou vlajku a protože to na čumáku o 3 mm nevyšlo, tak sem tu druhou rozřezal a chybějící pruh tak zaplácnul. Nebyl sem totiž schopnej namíchat úplně stejnou barvu... Podle mě, by asi bylo nejlepší dávat ty obtisky do vařící vody a ve spojení s už zmíněným lesklým hladkým povrchem avodičkama na dekály by to mohlo bejt dobrý. Obtisky mi moc nechtěly zapadnout do rytí ale pak stačilo ostrým skalpelem obtisk proříznout a projet štětcem s filmovým lepidlem.

Model je naprosto oukej stavebně, jedinej závažnější problém je napojení nasávačů k trupu, tam to zubovalo, ale napravit to broušením jde. Jo a ještě sem si vzpomenul, že boky trupu od trysek před VOP jsou skoro bez rytí, pravděpodobně z technologických problémů, tak tam se to musí dorejt. Jinak fakt pohoda. Ještě bych asi doporučil po přilepení přední podvozkový šachty ty škvírky co tam vzniknou vymazat třeba Miliputem.

Jinak držím palce a sem zvědavej na výsledek tvýho snažení ;-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Jan Sadílek

Příspěvekod j.Sadilek » 24 pro 2004, 10:26

Díky,
Testor vodičky nemám, jen Gunze, ty by měla bejt OK, ne?
Jinak já jsem jen lepič do vitrýnky. Pro mě je úspěch když to není moc upatlané a navíc v poslední době stavím spíš tecjniku a tam se to upatlání stratí nebo se to dá zamaskovat.
Jo a jakej odstín Tensocromu jsi použil na trysku?Použil jsi i Tensocromy na patinu kokpitu? jakej odstín? A stříkáš ho? nebo nanášíš štětcem? A před stříkáním ho naředíš? čím?
Jo a šťastné a veselé pánové, a bohatého modelářského ježucha.
Honza
j.Sadilek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod iowa » 16 čer 2018, 15:34

Vážení kolegové, přátelé modeláři využívám tohoto tématu a rád bych požádal o zaslání oskenovaného návodu na F/A-18C od Academy (2101) 1/32 na mail: iowa@seznam.cz, popřípadě jeho zapůjčení na oskenování. O původní návod jsem přišel během stěhování. S pozdravem plast-slast. Iowa
iowa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Trojan » 16 čer 2018, 18:52

https://www.super-hobby.com/products/F- ... 05536.html
Obrázek
Jarda Trojan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod iowa » 16 čer 2018, 19:26

Jarda Trojan píše:https://www.super-hobby.com/products/F-A-18C-Hornet-105536.html

Tisíceré díky, co jsem dlužen? Pokud budete něco potřebovat Vy, kontaktujte mne.
iowa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 17 čer 2018, 01:54

Na stránkách Academy jde spousta návodů stáhnout v PDF. Link na návod pro Hornet je tu: http://www.academy.co.kr/6q/data/1p/32_FA-18C_HORNET.zip
Lavi

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse