Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

TANKIETKA TKS s 20 mm NKM vz. 38 FK

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš Chmelař » 07 říj 2007, 14:29

Díky za pochvalu. MODELMRAKOVI musím poděkovat za přívlastek super ošklivka. Když se na to člověk zadívá, tak je to opravdu "ošklivka"...
Aleš Chmelař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellcat » 08 říj 2007, 06:47

Už jsem Ti to psal v rozestavěno a zopakuji to znovu. SUPER práce. I ten pajďulák je boží. Kdybych je uměl z poloviny tak jako Ty, tak budu v sedmém nebi! Jinak nýty se mi líbí. Udělat je v měřítku tak jak jsou ve skutečnosti by bylo velmi obtížné. Takhle to bohatě stačí. Přeji hodně úspěchů s tímhle "ošklivým" krasavcem na soutězích. =D> :D
If the facts don't fit the theory, change the facts.

Albert Einstein
Hellcat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 08 říj 2007, 06:52

Ten heavy tank destroyer už jsem přechválil, takže se zaměřím na to , co je pro mě nové - Tankista je stejně excelentní jako model, super práce Aleši!!! Mooooc se těším na dio, jestli bude stejně perfektní jako tank a pajďulák, tak se máme na co těšit! :P :P
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš Chmelař » 08 říj 2007, 07:12

Děkuji Hellcatovi i Petrovi. S tou figurkou jste mě potěšili. Vždy jsem s tím měl problémy, jelikož nemám nějaké moc velké výtvarné nadání, tak jsem to přetloukal dřinou ( ani nevíte kolik padlo debondéru :D ). Na tuhle tedy ne, ale ty ostatní. Jinak na dio již dělám je v sekci rozestavěno - ostatní. Dalších figurek se dočkáte také ( mělo by jich být ještě něco kolem kusů ). Ještě jednou díky za pochvalu...
Více na :
http://www.chmelar-diorama.cz
Aleš Chmelař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rimmp » 08 říj 2007, 10:08

Samozřejmě mě taky model nadchnul,pěkně jsem se na fotkách pokochal.Na kolik příjde tato Tankietka?
rimmp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 08 říj 2007, 10:15

Ta tanketka je opravdu krásná, měl jsem tu čest ji na E-Dayi držet v tlapkách. Škoda přeškoda na té bodovačce, že to nemá žádné označení a že byl trochu zmatek v doložení kamufláže, mohla dopadnout ještě líp.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš Chmelař » 08 říj 2007, 11:18

PaKlo píše:Ta tanketka je opravdu krásná, měl jsem tu čest ji na E-Dayi držet v tlapkách. Škoda přeškoda na té bodovačce, že to nemá žádné označení a že byl trochu zmatek v doložení kamufláže, mohla dopadnout ještě líp.

Jo, jo chybama se člověk učí. Nejsem z těch lidí, kteří žehrají na rozhodčí. Dobře vím, co to obnáší a tak jsem spokojen.Co se týče označení, tam bych to viděl jako nešťastný výběr předlohy. Tyto stroje bohužel nebyly označené s vyjímkou stroje velitele čety, který měl pouze červený trojúhelník v bílém kolečku, nebo tak něco. Při vší úctě k Polákům a jejich statečnosti, ale tohle neměli zmáknuté. Je jasné, že pokud je v hodnocení kolonka popisky, dekály, obtisky a tančík nic nemá - není co hodnotit. Kamufláž je opravdu ( jak rozhodčí správně zmínili z kulometné verze ). Tyto stroje byly v průběhu února 1939 přezbrojovány z kulometné verze na 20 mm kanon, což vyvolávala obava ( jak se ukázalo oprávněná ) ze sousedního Německa. Takže suma sumárum kamufláž zůstala stejná jako u kulometné verze. Co se týče umístění nemám námitek ani neprotestuji. Na soutěže jezdím za kamarády a celkovou atmosférou. Pokud nějaké ocenění získám, tak mám radost ( kdo by neměl ), ale pokud ne, tak se z toho nezblázním. V tomto případě je chyba na mé straně ve výběru předlohy. Koneckonců stavím diorámy a jelikož mám teď kvůli malému synovi méně času, tak jsem byl nucen obsadit jinou kategorii. Ne že by mě to mrzelo, ale diorama je u mě priorita. Takže se možná ještě nad TANKIETKOU setkáme ( tentokrát v přírodě :lol: ) Až zase někdy zkusím bodovačku v technice udělám "šedivku" s trámovými kříži a čísly, nebo KV I či II s hvězdou a bude líp. Jak říkám podstatný je výběr předlohy a to jsem prostě zanedbal. Velice si ale vážím toho, že jste mi to napsal a děkuji...
Více na :
Aleš Chmelař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 08 říj 2007, 11:24

Ohledně té kamufláže - stačilo do podkladů vložit kus papíru, na kterém by bylo napsáno přesně to co tady píšete, tj. že šlo o přestavěné kulometné stroje a tudíž je kabát stejný a dělaný podle obrázků na straně č. x a xx a bylo to. Těším se na další kousky a pevně doufám že to k těm křížům nesklouzne :D
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš Chmelař » 08 říj 2007, 11:39

rimmp píše:Samozřejmě mě taky model nadchnul,pěkně jsem se na fotkách pokochal.Na kolik příjde tato Tankietka?

Jsem rád, že Tě to nadchlo, rád se z lidmi dělím o fotky. Především doufám, že to pomůže lidem kteří začínají. Sám když jsem začínal byl velký problém s technikami. Nikdo mi nechtěl nic říct, článků bylo málo, také proto mám radost, když se to někomu líbí a ještě větší, když to někoho inspiruje. Co se týče ceny je to velice složité. Samotný model stojí 199,- Kč. Takový spartánský interiér, který je za stejnou cenu také 199,- Kč, ale chce strašně moc úprav. Dále jsem spotřeboval nýty od CMK asi 12 balení po 169,- Kč a 5 balení matic po 169,- Kč dále nějaké speciální matice a šrouby od CALIBRE 35 á 350,- Kč. Potom různé profily, kdy jsem kupoval celé balení po cca 180,- Kč, dále destičky, barvy, lepty, že jsi se vůbec ptal a otvíráš mi staré rány - je to něco přes 4.000,- Kč, ale počítej, že mi zbyly nějaké ty profily a destičky. Uf, tak jsem snad dal vyčerpávající informaci pro Tebe i všechny ostatní...
Více na :
Aleš Chmelař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš Chmelař » 08 říj 2007, 11:42

PaKlo píše:Ohledně té kamufláže - stačilo do podkladů vložit kus papíru, na kterém by bylo napsáno přesně to co tady píšete, tj. že šlo o přestavěné kulometné stroje a tudíž je kabát stejný a dělaný podle obrázků na straně č. x a xx a bylo to. Těším se na další kousky a pevně doufám že to k těm křížům nesklouzne :D

Chybama se člověk učí. Dělal jsem do posledního dne jako blázen a na tohle bohužel už nezbyl čas. Jsou to ale cenné informace, ještě jednou děkuji...
Více na :
Aleš Chmelař

• Odpovědět s citací

TANKITKA TKS s 20 mm NKM vz. 38 FK

Příspěvekod Milan Mynář » 10 říj 2007, 17:48

Moc hezké od jaké firmy je ta figurka.
Milan Mynář

• Odpovědět s citací

Re: TANKIETKA TKS s 20 mm NKM vz. 38 FK

Příspěvekod Aleš Chmelař » 10 říj 2007, 19:41

Milan Mynář píše:Moc hezké od jaké firmy je ta figurka.

Figurka je od firmy HORNET. V sekci rozestavěno - ostatní mám diorámu a tuším, že jsem tam dal i obal od figurky...
Více na :
Aleš Chmelař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Anděl » 24 lis 2007, 17:37

Aleši gratuluji Ti k zlatu ze Žamberka v reálu je tankietka špičková, ty fotky ji urážej :P
Jiří Anděl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Klaus » 24 lis 2007, 18:57

bomba ale ten panák se ůplně hodí =D>
Petr Klaus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš Chmelař » 26 lis 2007, 09:15

Jiří Anděl píše:Aleši gratuluji Ti k zlatu ze Žamberka v reálu je tankietka špičková, ty fotky ji urážej :P

Jirko, děkuji za gratulaci, musím uznat, že mě to potěšilo. Fotky jsem fotil sám a musím vykřičet do světa, že nejsem dobrý fotograf a už vůbec ne s dobrým fotoaparátem. Takže pokud chcete vidět dobrého modeláře a zároveň fotografa, mrkněte na stránky Martina Schustera http://www.schusterdiorama-35.cz , tam jsou špičkové fotky z "DIVOČÁKA" i z ostatních akcí. Ještě jednou díky...
Více na :
Aleš Chmelař

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky