Takže zakládám chlíveček.Možná mu ještě časem přibudou spolubojovníci ale zatím nebudu předbíhat a počkám jak rychle se s ním poperu.Zbarvení bude,jak už jsem předeslal srdcový D.III Vernera Vosse.Albatrose vylepším o lepty Eduard, otevřené krytky na motoru a když to dobře půjde tak i o nějaké diorámové okolí ať ve vitrině nestojí jen tak sám (záměr viz zde: http://www.earlyaviator.com/archive/sch ... ros_kh.jpg).
Přílohy
Naposledy upravil Raptor dne 01 led 2008, 21:41, celkově upraveno 1
Jak říkám,když vyjde čas tak to zkusím ale myslím že budu rád když zvládnu toho Albatrose.Pokud bych se ale do této diorámy pustil tak samozřejmě budou všichni.
Tak decentní začátek.Odvrtal a vystrouhal jsem kontrolní krytky a otvory chlazení (budou z venkovní strany překryty plechy,krytky otevřené) a začal jsem s vnitřní konstrukcí motorového prostoru (konstrukci v kokpitu ponechávám).Jakmile dokončím přepážky (čelní nebude vidět-vynechávám,za motor přijde na nezkrácený díl motorového lože nádrž) s naznačením přepážky,předchozí dvě budou) tak se pustím do výroby prvního dříví
Začínám dřevit a kůžit oleji.Není to nic moc ale vypadá to lépe než jsem napoprvé čekal.Nemá někdo náhodou nějaký skvělý tip jak uchovat namíchanou olejovou barvu (nebo zda ji lze po zaschnutí zpětně rozředit sikativem nebo terpentýnem)?Namíchal jsem ji víc a nerad bych při dřevění druhé strany absolvoval znova půlhodinové martyrium s mícháním stejného odstínu.
Základ na dřevo si měl moc hustý jsou vidět výrazné tahy stětcem, ale uvnitř to nebude moc vidět a věřím že na vnějším povrchu se už poučíš a bude to perfektní
Držím palce
Díky.Pokračování,zvýraznění žeber a druhá strana přepážek bude zítra.Teď si dám brambory na krk a půjdu chrnět a doufat že to bude do rána suché na nalakování.
Dej velký pozor při nalakování. Pokud to uspěcháš a dáš větší vrstvu laku, tak ti to při schnutí popraská do takových obdélníčků.
Jinak co se týká toho většího množství barvy, čím to nanášíš? Neděláš to rovnou štětcem?
Chce to natupovat jedním molitanem (a ne souvislou vrstvu), druhým roztáhnout a nakonec suchým štětcem opatrně velmi jemným "šmrdláním"nechat "zdřevnatět".
Držím ti moc palce.
No,právě že dělám .První vrstvu jsem vzal s dost velkým množstvím protože jsem to pořádně neodhadnul (je to poprvé co dělám s olejovkama a poprvé co zkouším dřevo).Při druhé jsem už byl podstatně opatrnější a nanášel jsem ji v podstatě jako drybrush (zlehka namočit,ošmrdlat a až potom na model).U druhé strany přepážek už budu opatrnější a vyzkouším ten molitan.
Dnes to bude trochu kratší protože přepážky a trup dostaly dvě vrstvy Sidoluxu a nechám je do rána vyzrát (navíc jsem měl celkem kopr takže jsem se věnoval studiu).Dorazil jsem ale podlahu kabiny,nosné konzole sedačky,a připravil si k montáži přepínačový panel a zásobníky munice.Na podlážce kabiny je potom položený základ kniplu,který půjde zítra spolu s dalšími částmi do šedého kabátu (berany přidám až nakonec).