Pěkný, pěkný, ale jen do té doby, než to po vás začne střílet!
28 let, rozestavěno Ki-61, Ki-84 a Pz.IV
28 let, rozestavěno Ki-61, Ki-84 a Pz.IV
Surefootson píše:Podle publikace J. Fišera Jednotky Jap. armádního letectva byla hnědá (barva čaje) používána na Ki-43 a Ki-46, potencionálně i na Ki-45 a Ki-84. O Ki-61 se nezmiňuje.
V Monografie Lotnicze 5. jsou u Ki-61 popsána tři kamuflážní schémata: N-barva kovu, S-zelená/světle šedá nebo barva kovu a B-zelené skvrny na kovovém povrchu.
Pro úplnost Hasegawa požadovaný odstín hnědé uvádí jako směs GSI H84/H37 (C42/C43) v poměru 40:60. GSI má na letadla Kawasaki speciální odstín barvy C130, který bych na Ki-61 bez rozpaků použil.
Radek Typlt píše:Ki-61 jsem v barvě čaje neviděl, a nepřijde mi to pravděpodobné. NMF nebo celozelené nebo NMF se skvrnami , hady a jinými zvěrstvy.
viděl jsem Ki-44 Tojo v NMF přestříkané hnědou barvou tak blbě , že prosvítala a na mnoha místech se i loupala , takže odstín moc nejde určit.
Radek Typlt píše:To Torju: Mohl bych poprosit o celý článek. Tohle jsem zrovna nečetl.
Martin F píše:přátelé, hlavně nečerpejte žádné informace z tak špatných zdrojů jako jsou polské publilkace a kniha pana Fišera.
Kawasaki používala k nástřiku stíhaček specifický odstín khaki, který byl opravdu na pomezí zelené a hnědé a jen povětrnostní podmínky upravily povrch někdy víc do zelena, jindy víc do hněda. POkud chcete vidět fakt dobrou barevnou fotku Ki-61, tak si otevřte REVI 27, je tam jedna mašina posazená na břicho.
ke zbarvení Ki-61 si lze pořídit velmi dobré publikace - třeba Model Art nebo Gakken
pro p. Typlta: tahle mašina (údajně se čtyřlístkem, ale ve skutečnosti to byla kresba ptáka - trochu jsme to s M. Léblem protáhli 3D SW a nestačili se divit) nikdy neopustila Japonsko.
Miloš Völkl píše:Martin F píše:přátelé, hlavně nečerpejte žádné informace z tak špatných zdrojů jako jsou polské publilkace a kniha pana Fišera.
Kawasaki používala k nástřiku stíhaček specifický odstín khaki, který byl opravdu na pomezí zelené a hnědé a jen povětrnostní podmínky upravily povrch někdy víc do zelena, jindy víc do hněda. POkud chcete vidět fakt dobrou barevnou fotku Ki-61, tak si otevřte REVI 27, je tam jedna mašina posazená na břicho.
ke zbarvení Ki-61 si lze pořídit velmi dobré publikace - třeba Model Art nebo Gakken
pro p. Typlta: tahle mašina (údajně se čtyřlístkem, ale ve skutečnosti to byla kresba ptáka - trochu jsme to s M. Léblem protáhli 3D SW a nestačili se divit) nikdy neopustila Japonsko.
Díky za informace![]()
. Dalo by se to nějak zveřejnit???? Tahle Ki 61 je jak nekonečný příběh......
Martin F píše:ne, tohle není ten čtyřlístek, jde úplně o jinou mašinu
mašina s údajným čtyřlístkem byl vyfocena v Chófu, tahle fotka pochází z letiště Ashiya, v pozadí jsou vidět Ki-100 z 59. Sentai, mašina asi patří k některé ze sebevražedných jednotek - mimochodem, obtisky dělá LifeLike decals
Uživatelé procházející toto fórum: Honza Z, ZdePospa a 18 návštevníků