reJI píše:Jirka Pokorný píše:reJI píše:leštícím voskem od Tamiye...
![]()
![]()
![]()
Snad pastou, ale ne voskem!
no, tedy... milej zlatej boubelatej... na to, že jsi měl ve škole angličtinu, tak nic moc... ale wax se jako "pasta" tedy určitě nepřekládá...
Jirka Pokorný píše:reJI píše:Jirka Pokorný píše:reJI píše:leštícím voskem od Tamiye...
![]()
![]()
![]()
Snad pastou, ale ne voskem!
no, tedy... milej zlatej boubelatej... na to, že jsi měl ve škole angličtinu, tak nic moc... ale wax se jako "pasta" tedy určitě nepřekládá...
Jenže přesně tohle co jsi sem dal je onen vosk. A ten se používá až jako finiš, v podstatě na zakonzervování laku. Předtím se používaj leštící pasty, které jsou ve třech hrubostech, tu nejhrubší doporučuje Tamiya zároveň na plast. Takže milej zlatej neboubelatej, to že Wax = vosk pro mou maličkost neni žádným překvapením, Číst umim anglicky relativně dobře, a jen jsem kontroval že s tou zelenou břečkou toho moc nevyleštíš a používá v celé řadě jako poslední a pokud by jsi s ní chtěl něco leštit, tak leda kládu, pač jinak by tě strašně bolely ručičky, než by jsi se dostal nějaké ho kloudného výsledku. Chá chá chá!
Jinak asi nej jsou ty tři záležitosti od chalanů z Bratislavy, chvála jim!
Grooverider píše:mockrát všem děkuju za rady. Potřeboval bych poradit s mnoha problémama, ale to bych vás potřeboval furt u stavění.. Teď mě zlobí X-18ka. Musel jsem ji zředit a ted kryje ...ani se to neodvažujuvyslovit.. Dobře, ale... Takže si asi pořídím pasty od Tamiye. Koupím asi jen tu jemnou, protože mám plasty nastříkaný docela dost dobře (podle mě). Pak nanesu obtisky a hotovo. Je lepší to asi přelakovat, aby tam nebyly přechody obtisku na barvu, co? Nejsem detailista, ale... Kterej lak by se hodil na Tamiyi? Jo a ty pasty z Bratislavy jsou k sehnání jen na soutěžích? A není to škoda? Taky bych je uvítal, když jsou tak dobrý..
Jirka Pokorný píše:Otázka zní: leštění plastů, takže se nauč číst. Na to je opravdu ten vosk naprd. nejlepší je hrubá pasta Tamiya nebo ta od KPMB. Notabene na ten vosk už nesmíš stříknout barvu, znalče!
Grooverider píše:Ahoj všem modelářům. Přihodím časem taky nějaký svoje výtvory, tak snad potěším motocyklový nadšence. Mám dotaz. Jak nejefektivněji vyleštit plasty nastříkaný sprejem od Tamiye? Dík. Honza
Jirka Pokorný píše:Grooverider píše:Ahoj všem modelářům. Přihodím časem taky nějaký svoje výtvory, tak snad potěším motocyklový nadšence. Mám dotaz. Jak nejefektivněji vyleštit plasty nastříkaný sprejem od Tamiye? Dík. Honza
To je furt jak u blbečků na dvorečku pane reJi. Znovu a naposled. Chci-li leštit co nejefektivněji, tak nepoužiju vosk, ale brusnou pastu a ani nebudu muset žádnej vosk potřebovat. Tou pastou se totiž zbavím i drobné krupice která mi může vzniknout při stříkání ( a znovu, pokud začnu kod nejhrubší po jemnou, tak lesk jak blesk). Proto Jindro brusnou pastu a ne vosk. Ten použiju až jako finální ale jeho pomíjivost je dočasná a jediné co vyleštíš je vosk sám, ale nikoliv lak!!! Takže pokud budu mít horší lak, tak ten vosk mi ho prostě nezachrání!To že nejsem modelář ale tupý hovado, je věc známá, ale alespoň můžu s klidnou duší říct, že jsem obojí vyzkoušel.
Jinak stačí po posledním leštění pastou stříknout finální vrstvu laku a už nemusím dál jakkoliv blbnout s leštěním. Ale to nemám ze své hlavy, to jsem vyčetl z mongolské kuchařky, takže jak už jsem jednou uvedl, jsem nemodelářské hovado které nikdy nic neslepilo, nelakovalo a pasty a podobný nesmysly nezkoušelo, takže jen tak kecám do prázdna.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků