Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

TIGER II HENSCHEL TURRET

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Anděl » 25 říj 2007, 07:08

karel píše:máš to zcela OK a hledat na tom chyby by bylo drzostí

-proč jsem to napsal a píšu?!?- Na jedné bodovací soutěži, kde rozhodčí bodovali na salé jsem přes rameno vyslechl komentář k mému modelou a čuměl jsem co všechno není tak dokonalý jak jsem si myslel a na dalších modelech si už na to dávám pozor.
Myslím si že každej se chce zdokonalovat a já osobně jsem vděčnej za každou připomínku kterou mě kdy kdo řekl nebo napsal a i proto jsem dávám fotky modelů a jezdím po soutěžích.
Jiří Anděl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StaniModelar » 25 říj 2007, 16:16

Mas pravdu clovek sa snazi ten model priblizit realite asi tak ako sa da.Nikto nevidel farebne detailne foto tankov s tej doby.Ja sa len obcas chytam za hlavu ked vidim model tanku co bojoval max pol roka a je taky zahrdzaveny ako by si odsluzil dve vojny.Preto som sa snazil to robit tak mierejsie.
StaniModelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 26 říj 2007, 09:57

Dusan píše:...Na jedné bodovací soutěži, kde rozhodčí bodovali na salé jsem přes rameno vyslechl komentář k mému modelou a čuměl jsem co všechno není tak dokonalý jak jsem si myslel a na dalších modelech si už na to dávám pozor...

Njn, rozhodcovia su tiež len ľudia... Mňa dorazilo, keď mi na súťaži - ani radšej nebudem menovať kde to bolo a ako sa ten "rozhodca" volal - vyčítal, že hviezdy na Shermanovi "by měly být o něco málo bělejší" :shock: :grin: Tento výrok je pre mňa absolutny TOP :) Odvtedy staviam hlavne Nemcov a Rusov :)

P.S. Ten Koenigstiger sa ti vážne podaril :wink:
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karel » 26 říj 2007, 21:36

Dusan píše:

-proè jsem to napsal a píšu?!?- Na jedné bodovací soutìži, kde rozhodèí bodovali na salé jsem pøes rameno vyslechl komentáø k mému modelou a èumìl jsem co všechno není tak dokonalý jak jsem si myslel a na dalších modelech si už na to dávám pozor.
Myslím si že každej se chce zdokonalovat a já osobnì jsem vdìènej za každou pøipomínku kterou mì kdy kdo øekl nebo napsal a i proto jsem dávám fotky modelù a jezdím po soutìžích.

Každý z nás se má možnost na netu, v èasopisech, na soutìžích, ale i jinde podívat jak staví ti nejlepší. A skoro každý z nás má dost soudnosti a sebekritiky aby pøi srovnání s tìmi nejlepšími vìdìl kde ho ještì tlaèí bota a kde mohl nebo by mohl co ještì zlepšit. Na to nepotøebuje negativní komentáøe druhých zvláštì pokud si o nì pøímo neøekl a model sem dal jen tak aby se pochlubil co v rámci svých možností stvoøil. Navíc každý nemusí být takový puntièkáø, není to v jeho možnostech nebo se mu prostì jen nechce jít do extrémních detailù. A mnì se zase nechce nadšence a kolegy z branže kritizovat , protože sám vím nebo
karel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Anděl » 26 říj 2007, 22:16

karel píše:
Dusan píše:

-proč jsem to napsal a píšu?!?- Na jedné bodovací soutěži, kde rozhodčí bodovali na salé jsem přes rameno vyslechl komentář k mému modelou a čuměl jsem co všechno není tak dokonalý jak jsem si myslel a na dalších modelech si už na to dávám pozor.
Myslím si že každej se chce zdokonalovat a já osobně jsem vděčnej za každou připomínku kterou mě kdy kdo řekl nebo napsal a i proto jsem dávám fotky modelů a jezdím po soutěžích.

Každý z nás se má možnost na netu, v časopisech, na soutěžích, ale i jinde podívat jak staví ti nejlepší. A skoro každý z nás má dost soudnosti a sebekritiky aby při srovnání s těmi nejlepšími věděl kde ho ještě tlačí bota a kde mohl nebo by mohl co ještě zlepšit. Na to nepotřebuje negativní komentáře druhých zvláště pokud si o ně přímo neřekl a model sem dal jen tak aby se pochlubil co v rámci svých možností stvořil. Navíc každý nemusí být takový puntičkář, není to v jeho možnostech nebo se mu prostě jen nechce jít do extrémních detailů. A mně se zase nechce nadšence a kolegy z branže kritizovat , protože sám vím neboť taky stavím a kritizovaní to je to nejednoduší co bych tady mohl předvést.

Stano postavil model na dost vysokej úrovni a podle toho soudím že to je člověk kterej jednou může bejt v těch časopisech kde se presentujou ti" uplny borcia v modelarcine" (citace) a takový keci že model je ZCELA OK a o DRZOSTI!!!! jsou trochu zcestný a k ničemu nevedou (zbytek si nechám pro sebe) Já svje připomínky neberu jako JEDNODUCHOU kritikou, ale jako debatu ke konkretnímu modelu a kde můžu bejt vyvedenej z omylu a na Stanoj je jak to vezme a posoudí, zváží a jestli to přenese na další model.
Jiří Anděl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StaniModelar » 27 říj 2007, 14:47

Chalani ja som sa stal najprv nadsenec 2svetovej vojny a az potom modelarom.Viedlo ma hlavne k tomu to aby som si mohol ten tank pozriet 3D a tak mal aj realnejsiu moznost pozorovt ako ten tank vyzeral.Sam seba povazujem za priemerneho modelara a modely staviam hlavne preseba(nikdy som na sutazi nebol a ani nepojdem)Kazdopadne ako som objavil toto forum som chcel ukazat nieco s mojej tvorby.
StaniModelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 27 říj 2007, 15:36

ja by som na súťaž išiel rád pozrieť, no nejak mi ani jedna časovo nevychádza ale pravda je u mňa taká,že nebyť Modelfora, tak modely lepím bez tmelu a štetcujem ich čím mi dojde pod ruku
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 27 říj 2007, 20:12

K těm komentářům modelů od přihlížejícíh a rozhodčích,.....Dnes jsem byl na Hodonínském Hroznu a docela síla....takoý děda s manželkou (důchodci) mě komentovali E-100 a celkově převahu němců v 1:35,.....

"No šak dyť to ani nejezdilo,...Měli toho jen pár, s dřevěnýma věžema,...."...

No je to sranda,....
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StaniModelar » 27 říj 2007, 20:17

Dolin píše:K těm komentářům modelů od přihlížejícíh a rozhodčích,.....Dnes jsem byl na Hodonínském Hroznu a docela síla....takoý děda s manželkou (důchodci) mě komentovali E-100 a celkově převahu němců v 1:35,.....

"No šak dyť to ani nejezdilo,...Měli toho jen pár, s dřevěnýma věžema,...."...

No je to sranda,....

Potesi:) Ale zasa par mudrlandov sa najde.Ja som chcel ist na ten modearsky veltrh do viedne ale nemal som s kym
StaniModelar

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky