Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Yamaha YZR-M1 2004

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Yamaha YZR-M1 2004

Příspěvekod Mause » 12 črc 2025, 18:44

373_4_11zon.jpg
374_5_11zon.jpg
376_7_11zon.jpg
377_8_11zon.jpg
378_9_11zon.jpg
všechny díly z doplňků od Tamky na vidli seděly dokonale, nebyl nikde žádný problém, mnou vyrobené díly také padly na své místo bez problémů, nikde žádná kolize nenastala, instalace proběhla hladce a bez problémů. Disky na kola bylo potřeba obrousit na lepené ploše, lepil jsem extrathinem. stejně tak miska v kole, kvůli udržitelnosti geometrie. Límec pod řídítky jsem chtěl ještě upravit v dosedací ploše a rozlomil se mi na dva díly, až po sestavení vidle a usazení všech dílů jsem zjistil, že by bývylo nebylo nutno nic upravovat, díl pod řidítky, takový kryt mezi límcem a obloukem podběhu pod čelním štítem, je dostatečně vysoko oproti usazení límce, takže kdybych to nechal být, už by byl na místě bez problémů a bez kolize těchto dvou dílů, nicméně stalo se. Udělal jsem tedy z něj 2 ks a budu každý usazovat extra. Dle foto jsem zjistil, že dosedá až na okraj chladiče, takže vše bude nutno dolícovat a pak dolepit ještě detaily, vše už mám nachystané a foto dodám po instalaci. Po této činnosti, otestuji čelní kapotu, palubka už je také na místě a vše sedlo, na foto je už vidět usazený kanál vzduchu v originál provedení Tamky, pro jistotu jsem ještě tedy do bedny elektroniky pod palubkou navrtal díry, kdybych tam musel přeci jenom usadit nějaké fajky s kabely, ale věřím, že nebude třeba, tedy doufám. Pak už dám finálně řídítka a začnu doplňovat veškerou viditelnou kabeláž, na to se moc těším, spojovací prvky už mám v barvě stačí natahat káblíky.
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 13 črc 2025, 20:10

379_1_11zon.jpg
380_2_11zon.jpg
381_3_11zon.jpg
382_4_11zon.jpg
instalace límce byla dost komplikovaná, pravá strana nakonec sedla dobře, levá má špatný proporce v místě u chladiče, ve zlomu, chtělo by to zde díl celý předělat, ale na to už nebyla síla, takže jsem provizorně upravil držák, aby to vypadalo logicky, nastavil jej páskem, usazení navíc bylo na poprvé špatně, takže jsem vše musel opravovat, jako byl to horor, jak jsem předpokládal, nejhorší část celé stavby, jak výroba tohoto dílu, tak jeho usazené, uf jako, je to tam a mohu tahat kabely a doplňovat detaily
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 13 črc 2025, 20:13

383_5_11zon.jpg
384_6_11zon.jpg
385_7_11zon.jpg
386_8_11zon.jpg
také rovnou jsem udělal pár foto přední části s palubkou, zkusmo jsem nasadil celní díl kapoty se štítkem a vše zatím ok, bohužel bude nutno doplnit kabeláž i zde, nakonec to z boku od řidítek vidět bude, ne moc, ale částečně ano, takže kabely se budou usazovat, ještě, že jsem navrtal vícero těch děr, fajfky mám, tak snad to tam nějak dostanu, bude to prdel, teď už by to vše mělo být ok, teď to začne být teprve zábava, to nejhorší mám za sebou
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 13 črc 2025, 20:17

motorku mám již v montážním stojanu a mohu začít dávat detaily a tahat kabely, zatím chystám spojky kabelů a konektory, pokusím se natáhnout vše na viditelných místech, řídítka zatím nasazovat nebudu, jelikož budu muset dávat motorku ještě na bok, až tohle vše bude hotové, pak nasadím řídítka a zapojím zde všechny nutné kabely, pokud vše půjde hladce, snad do konce týdne bude základ komplet a budu moci začít chystat kapotu
Přílohy
387_9_11zon.jpg
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 15 črc 2025, 21:12

první várka detailů na pravém boku, dolepení držáku konektorů a osazení šrouby, pak druhý držák mezi baterkou a konektory, pak baterka, kabely a konektory, připravené kabely také senzorů potrubí výfuku, na zadním kole matice schovala ten křížový šroub na ose kola, stejně dolepené šrouby na rámu a schovaný šroub připevnění motoru do rámu
Přílohy
394_7_11zon.jpg
393_6_11zon.jpg
392_5_11zon.jpg
391_4_11zon.jpg
390_3_11zon.jpg
389_2_11zon.jpg
388_1_11zon.jpg
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 17 črc 2025, 17:01