Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Ponorky (Submarines) ‹ Ponorky (Submarines) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

U-BOOT VIIC/41

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: uboot

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 02 říj 2007, 12:35

mitom píše:
saldy píše:Tak mě napadá ,již jsem na modelu strávil mnoho hodin a vlastně jsem se ještě nikam nepohnul,podle plánku stavby jsem na bodu nula :o

Buď kľudný, ja som po roku práce na Victory na strane 9 z 88 (a to návod začína na strane 5)... :D

P.S. Rád si pozriem priebeh Tvojej stavby. Ja som včera kúpil VIIc ne-atlantickú verziu...

To taky znam. Ja jsem na zacatku navodu taky po rocni stavbe, no neni to k :evil:
:grin: :grin: :grin: :grin:
Hlavne ze na s to bavi. :-D
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Re: uboot

Příspěvekod mitom » 02 říj 2007, 13:44

Ondřej Nadrchal píše:
mitom píše:
saldy píše:Tak mě napadá ,již jsem na modelu strávil mnoho hodin a vlastně jsem se ještě nikam nepohnul,podle plánku stavby jsem na bodu nula :o

Buď kľudný, ja som po roku práce na Victory na strane 9 z 88 (a to návod začína na strane 5)... :D

P.S. Rád si pozriem priebeh Tvojej stavby. Ja som včera kúpil VIIc ne-atlantickú verziu...

To taky znam. Ja jsem na zacatku navodu taky po rocni stavbe, no neni to k :evil:
:grin: :grin: :grin: :grin:
Hlavne ze na s to bavi. :-D

Ondrej, Ty návod ani nepotrebuješ. Ty robíš scratch build a stavebnicu používaš len ako predlohu... :D :D :D
http://www.mitom.wz.cz/Victory01.htm
http://www.mo-na-ko.net/php/portal/viewtopic.php?id=543
mitom

• Odpovědět s citací

Zásek

Příspěvekod saldy » 02 říj 2007, 23:10

Chlapi mám malý(velký)problém :cry: původně jsem myslel,že jde o tiskovou chybu,v sadě plechů od eduardů(53 015) mi chybí půlka návodu,prostě tam nebyla! :evil: konkrétně chybí strana 5/6 a 6/6 kdo může,pošlete mi na mail prosím.....jinak díval jsem se na stránky eduardů a vyšly plechy na Gato,vypadají opravdu famozně =D>
saldy

• Odpovědět s citací

Re: Zásek

Příspěvekod Hellcat » 03 říj 2007, 06:27

saldy píše:Chlapi mám malý(velký)problém :cry: původně jsem myslel,že jde o tiskovou chybu,v sadě plechů od eduardů(53 015) mi chybí půlka návodu,prostě tam nebyla! :evil: konkrétně chybí strana 5/6 a 6/6 kdo může,pošlete mi na mail prosím.....jinak díval jsem se na stránky eduardů a vyšly plechy na Gato,vypadají opravdu famozně =D>

Když už jsi se díval na stránky Eduardů, tak sis tam mohl ten návod i stáhnout. Najdi si tam tu sadu, kterou máš a u ní najdeš návod v pdf formátu. 8-) :D
If the facts don't fit the theory, change the facts.

Albert Einstein
Hellcat

• Odpovědět s citací

uboot

Příspěvekod saldy » 21 říj 2007, 23:46

Díky za radu,konečně mi byla dodána ponorná jednotka a tak mohu zas pomalu pokračovat
Přílohy
PA220027b.JPG
jog-3
PA220028b.JPG
Biber.JPG
Toto je model miniponorky Biber jako přídavný doplňek ke stavebnici-model je téměř k nesehnání
Biber2.jpg
Bíbříci frčej do boje...koncepce se ale neosvědčila,později měli operovat v kanálu La manche-já bych se tam v tomhle na konci války ocitnout nechtěl,když by ještě přišla bouře,tak to by bylo hotovo...
saldy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vilik » 22 říj 2007, 06:39

pěkný ... na kolik taková sranda prijde ? +- řádově ? :) :shock: aso dost co ?
Jezte rychle, než to rozežere chleba.
-----------------------------------------
Listerův bakteriologický sandwich
vilik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matiasf » 22 říj 2007, 09:09

vyzera to super, chcem sa len opytat... ta ponorka bude "ozivena" s tou jednotkou?
Makam na - He 111 H6
Im Krieg ist die Wahrheit das erste Opfer
matiasf

• Odpovědět s citací

uboot

Příspěvekod saldy » 22 říj 2007, 21:57

vilik píše:pěkný ... na kolik taková sranda prijde ? +- řádově ? :) :shock: aso dost co ?

tohle je pro mě srdcová záležitost jsem velký fanda do ponorek ale hlavně potřebuju odpočinek od tanků,kvalitní rc modely jsou obecně drahé,ale ta cena je relativní protože se do ní promítá mnoho faktorů,proto není fér zde vystřelovat nějaké částky,kdo s tím pracuje tak ví o čem je řeč,čeká mě ještě strašně moc práce než se to dá do pohybu,ty bíbry se před plavbou musej sundat ponorka je určitě neunese
saldy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matiasf » 23 říj 2007, 07:32

kokso ja by som sa to bal dat do vody, to chces normalne ponarat niekde na jazere?
Makam na - He 111 H6
Im Krieg ist die Wahrheit das erste Opfer
matiasf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod saldy » 23 říj 2007, 19:26

matiasf píše:kokso ja by som sa to bal dat do vody, to chces normalne ponarat niekde na jazere?

ale já s tím přece mohu frčet všude kde chci,je to obyčejná ponorka kus plastu...někdo chodí na ryby a já si budu pouštět ponorku :D pod vodu ale půjde jen v bazénu-tam jí mohu lehce zachránit,pokud se utopí...
IJN 1/700: DD Hamakaze, CL Oyodo, Sub I-400, HIJMS Mogami, CVL Ryujo
saldy

• Odpovědět s citací

uboot

Příspěvekod saldy » 25 říj 2007, 16:37

nové foto...
Přílohy
PA260047.JPG
palubní dalekohled je pouhá parodie,vše je třeba nově udělat od základu-přikládám porovnání...
PA260048.JPG
PA260049.JPG
plechaři se zde vyřáděj...
PA260051.JPG
PA260039.JPG
Lůžko pro periskop je velice zjednodušené,protože to je dominanta můstku,je třeba odělat mnoho úprav.
PA260044.JPG
saldy

• Odpovědět s citací

U-boot VIIC/41

Příspěvekod topas » 18 lis 2007, 15:10

Saldy, určite traviš príjemný deň a venku je psí počasí. Mám dotaz, ktorý z literárne spracovaných materiálov z našho trhu /modelárského/ je zdrojom pre detaily resp. čo by si doporučil . Mám od Freyera, Tarranta a Dallies-Labourdetteho literatúru. odporučil by si niečo diferencovanejšie. Vďaka za odpoveď.
topas

• Odpovědět s citací

Re: U-boot VIIC/41

Příspěvekod saldy » 18 lis 2007, 22:59

topas píše:Saldy, určite traviš príjemný deň a venku je psí počasí. Mám dotaz, ktorý z literárne spracovaných materiálov z našho trhu /modelárského/ je zdrojom pre detaily resp. čo by si doporučil . Mám od Freyera, Tarranta a Dallies-Labourdetteho literatúru. odporučil by si niečo diferencovanejšie. Vďaka za odpoveď.

Já čerpám především z dobových foto(jinak ani nelze)žádný výkres ani malůvka není dostatečně detailní-bohužel i dochovaná ponorka v Kielu již není mnoho objektivní,ve fázi války kdy vyplouvala verze 41(42)již němci na focení ponorek náladu neměli-přesto jsem několik kvalitních raritních foto sehnal-seznam knih:např.U bootwaffe 1939-1945 ,Anatomy of The Ship The Type VII U-boat,Pirates Of The Kriegsmarine,German Type VII Submarines,U-Boot VII vol.1/2....úplné přesnosti dosáhnout asi nelze,neboť každá věž byla originál a s rekonstrukcí kamo bude též problém :? momentálně se ale soustředím na vnitřní ústrojí a tam čerpám přímo z návodu autora.
saldy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vilik » 19 lis 2007, 22:20

moc ti držím palce tohle je mimo moje možnosti ,ale strašlivě se mi to líbí .. uvidíme časem

už se těším na fotky prvního ponoru :D :D :D :D
Jezte rychle, než to rozežere chleba.
-----------------------------------------
Listerův bakteriologický sandwich
vilik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod m.Ptak » 20 lis 2007, 15:51

pocitam ze tohle http://www.msichicago.org/exhibit/U505/virtualtour/index.html znas ale kdyby ne treba by ti to mohlo pomoct... :)
m.Ptak

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Ponorky (Submarines) Rozestavěno