Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/72 novinky modelů letadel od všech výrobců

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 17180 • Stránka 1134 z 1146 • 1 ... 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136, 1137 ... 1146
  • Odpovědět s citací

Re: 1/72 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod Desertmen » 30 dub 2025, 10:27

Degu píše:Nevíte, co nového by mohla chystat Arma Hobby po Curtissu H-75 A-1/2 Hawk ??

Psalo se o Schwalbině (Me-262A) v 72

Laďa
Rozestavěno: - 1/72
FW 190 A-8/R-2, Hellcat F6F-5N, Hurricane Mk.I early

Hotovo: - 1/72
Bf 109 K4, Bf 109 G6/R6, Fiat G.50bis AS ,,Freccia'', M.Magister, Re.2001, Ki-43-I, Habicht
Desertmen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dido » 30 dub 2025, 10:28

Degu píše:Nevíte, co nového by mohla chystat Arma Hobby po Curtissu H-75 A-1/2 Hawk ??

Byla tady zprava o Me 262A
dido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 30 dub 2025, 10:41

Looking simply from hard business point of view with “dry numbers” Muzikant will sell a lot of MiG-21F-13 kits in the coming months, years. People will buy the KP kits simply because it is already available, it has some (a lot of different) colourful paint schemes and also because for most modellers “It looks like a MiG-21”. Just as many would argue that the Edu MiG-21MF/bis Hybrid for them “It looks like a MiG-21bis” and they don’t care about details!

If and when the aftermarket company in Most will produce a 72nd scale version of the MiG-21F-13 a considerable number of potential buyers/modellers will already have the KP kit and will think twice if they want to invest in another Efka kit!

Z pohledu „suchých čísel“ se Muzikant v nadcházejících měsících a letech prodá spoustu stavebnic MiG-21F-13. Lidé si budou kupovat stavebnice KP jednoduše proto, že jsou už k dispozici, mají několik (spousty různých) barevných schémat a také proto, že pro většinu modelářů „vypadají jako MiG-21“. Stejně jako mnozí by namítli, že hybrid Edu MiG-21MF/bis pro ně „vypadá jako MiG-21bis“ a nestarají se o detaily!

Až a pokud aftermarketová společnost v Mostě vyrobí 72. měřítko MiG-21F-13, značný počet potenciálních kupců/modelářů již bude mít stavebnici KP a dvakrát si rozmyslí, zda chtějí investovat do další stavebnice Efka!

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 30 dub 2025, 10:43

Uvědomte si že 96% lidí kteří si takové modely koupí nebo obecně koupí od různých firem jsou domácí modeláři, kterým je u prdele jestli je tam korektní čumák, klapky atd. Je to za dobrou ceny, slušně to vypadá, mraky kamufláží. To pořád jen my čtyřprocetní (:) držkujeme. 8-) A my opravdu neděláme bussines těmto firmám, ale právě těch 96% ne tolik náročných modelářů, zejména je to markatní v zahraničí, kde staví hodně, ale i třeba s daleko nižší kvalitou. A berou to opravdu jako hobby a zábavu.
Já mám to F od KP taky, nejdřív mě chtěl o něj připravit mladej, že se mu to líbí, řekl jsem ne, to je moje...doma po Mošoni, vybalení a zkouknutí mu to radši dám at si to zpatlá a učí se na tom třeba stříkat stříbrnou a pořídím si Modelsvit, nebo budu doufat v zázrak a u Eduardů udělají veletoč....ostatně, nebylo by to u nich poprvé. (:)
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 30 dub 2025, 11:10

Martin Černý 'Černoch' píše:Uvědomte si že 96% lidí kteří si takové modely koupí nebo obecně koupí od různých firem jsou domácí modeláři, kterým je u prdele jestli je tam korektní čumák, klapky atd. Je to za dobrou ceny, slušně to vypadá, mraky kamufláží. To pořád jen my čtyřprocetní (:) držkujeme. 8-) A my opravdu neděláme bussines těmto firmám, ale právě těch 96% ne tolik náročných modelářů, zejména je to markatní v zahraničí, kde staví hodně, ale i třeba s daleko nižší kvalitou. A berou to opravdu jako hobby a zábavu.
Já mám to F od KP taky, nejdřív mě chtěl o něj připravit mladej, že se mu to líbí, řekl jsem ne, to je moje...doma po Mošoni, vybalení a zkouknutí mu to radši dám at si to zpatlá a učí se na tom třeba stříkat stříbrnou a pořídím si Modelsvit, nebo budu doufat v zázrak a u Eduardů udělají veletoč....ostatně, nebylo by to u nich poprvé. (:)

Ahoj Martin!

What I was saying is that 96% will buy the Muzikant kit, but from a business stand point the remaining 4% will hardly make a production of a Most made kit profitable in few years time (if at all)!

Just as you, I also did buy the KP kit. For 17 Euro it was a good price but also since it has the F-7 parts. I don’t believe the aftermarket company will ever make the F-7 kit, for them it is so extremely MARGINAL version. I do have a plan with an F-7 and will keep the decal which has Hungarian markings as a spare for later use. For the F-7 I want to do there is absolutely no problem if not everything is right. But of course I will do some corrections / extras / new ejection seat . . . :) (:) (:) 8-) 8-)

Říkal jsem, že 96 % si koupí stavebnici Muzikant, ale z obchodního hlediska zbývajících 4 % sotva za pár let (pokud vůbec) zajistí ziskovost výroby stavebnice od Mostu!

Stejně jako vy jsem si také koupil stavebnici KP. Za 17 eur to byla dobrá cena, ale také proto, že obsahuje díly z F-7. Nevěřím, že aftermarketová společnost někdy vyrobí stavebnici F-7, pro ně je to extrémně MARGINÁLNÍ verze. Mám plán s F-7 a nálepku s maďarskými znaky si nechám jako náhradu pro pozdější použití. U F-7, kterou chci vyrobit, není absolutně žádný problém, pokud nebude všechno v pořádku. Ale samozřejmě udělám nějaké opravy / doplňky / nové vystřelovací sedadlo...

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 30 dub 2025, 11:41

Ahoj Gabore, souhlas, své kupce si tento model najde, my máme naštestí volby v Modelsvitu a třeba v budoucnu ....kdo ví?
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 30 dub 2025, 11:46

A proč tedy lidi znovu a znovu kupují Spity, Mustangy, Bf, FW.... když je jich plno a od různých firem? Za pár let po F-13/KP neštěkne ani pes.
Když už zmíněna Arma, tak bych se zeptal na IBG. Na stránce mají katalog 2024 a poslední zpráva je o Go 242. Jak jdou zvěsti o řadě Spitů, Macchi, IARů... se mi zdá, že je to plán na pětiletku. Ví někdo z Mošoně víc?
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 30 dub 2025, 13:45

Prodavala se tam Go 244.. :) Víc nevím.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 30 dub 2025, 13:51

Martin Černý 'Černoch' píše:Já mám to F od KP taky, nejdřív mě chtěl o něj připravit mladej, že se mu to líbí, řekl jsem ne, to je moje...doma po Mošoni, vybalení a zkouknutí mu to radši dám at si to zpatlá a učí se na tom třeba stříkat stříbrnou a pořídím si Modelsvit, nebo budu doufat v zázrak a u Eduardů udělají veletoč....ostatně, nebylo by to u nich poprvé. (:)

Vidíš já jako 4% (modelář, ne ten gender) si po zhlednutí přes igelit a odfocení kolegum jen řekl, tohle nikdy.. Ale pravda je, že syslum je to jedno, a neznalá mládež pokud to lepí stylem jako já v těch 8 by stejně lepší stavebnici nijak nedocenila. :lol:
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 30 dub 2025, 14:22

Jarek S. píše:Prodavala se tam Go 244.. :) Víc nevím.

Presne tak, z čerstvých noviniek bola v predaji Gotha a potom prebaly. Ukázali výlisky Dromadera v 1/48 a Spitfiry boli len na roll-upoch.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pelikan » 30 dub 2025, 16:31

Když už jsme viděli fotky výlisků MiG-21F od KP nejsou prosím někde fotky Bf-109 verzí A-D od dceřiné firmy AZ?
http://kpmrokycany.rajce.idnes.cz/
pelikan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 dub 2025, 19:35

Hmm, taky nevím, co ti lidé na našem stánku vlastně hledali. Když tam nebylo nic zajímavého...Bisy byly vyprodané už někdy ve dvanáct (:)

Ale proč Ty ses našemu stánku vyhýbal jak čert kříži a dělal jsi, že mě nevidíš, to je mi celkem jasné, Gábore. A tím, že by Tě nezajímal MiG-21 to asi nebude, viď?
Přílohy
MOŠOŇ 2.jpg
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 30 dub 2025, 20:58

Tak jak si tu čtu Gáborovy ‘představy’, o tom jak funguje obchod s modely, tak nevím, zda se smát nebo plakat. #-o Ale přijde mi, že z každého jeho příspěvku čiší špatně skrývaná snaha kopnout si do Eduardu. Nejlepší je, jak tvrdí, že se s Martinem Janouškem ‘shodli’, ale každý napsal něco diametrálně odlišného. Tu nenávist jsem tu už zažil, podobně se choval Stoupa. Dost mi ho to připomíná.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 30 dub 2025, 21:18

I am sure your comment is some kind of Czech humour which we OTHERS outside the Czech Republic don’t understand.

I did say Hello and speak to EVERY representative of the aftermarket company apart from the young lady behind the counter. I spoke to everyone who has no problem in speaking to me and likes to have a chat.

Please read your own comments few months ago where you expressed how deeply offended you are when speaking to me and how big a problem it is for you to listen to my bullshit nonsense comments.

From my side there was nothing really to speak about with you. So why should I had any interest in speaking to you??? I don’t usually speak to people who don’t like to speak to me!

Throughout the day from before 8AM in the morning until well after 6 PM I was speaking to hundreds of modellers at the show, to traders, to company representatives, publishers as well as at my workshop presentation in the afternoon. Including in-detail discussion (pointing to things on the KP MiG-21 frames) with Martin Janousek.

As to the so called 21bis kit which is in fact a Hybrid MF/bis kit once again, so why should it interest me? Speaking of MiG-21 the KP MiG-21F-13 was of far more interest at the show!
A friend did buy one Overtrees and shown it to me (just as I have shown the KP MiG-21F-13 kit to Martin Janousek), but no real new information about the so called “21bis” apart from the very nasty visible surface sink mark defects and a lot of flash on K frame. Nothing to be proud of in 2025!

Jsem si jistý, že váš komentář je nějaký druh českého humoru, kterému my OSTATNÍ mimo Českou republiku nerozumíme.

Pozdravil jsem a promluvil si s KAŽDÝM zástupcem aftermarketové společnosti kromě mladé dámy za pultem. Mluvil jsem se všemi, kteří nemají problém se mnou mluvit a rádi si popovídají.

Přečtěte si prosím své vlastní komentáře před pár měsíci, kde jste vyjádřil, jak hluboce vás uráží, když se mnou mluvíte, a jak velký problém pro vás je poslouchat mé nesmyslné komentáře.

Z mé strany s vámi vlastně nebylo o čem mluvit. Tak proč bych měl mít zájem s vámi mluvit??? Obvykle nemluvím s lidmi, kteří se mnou neradi mluví!

Po celý den, od 8. hodiny ranní až do 18. hodiny večerní, jsem mluvil se stovkami modelářů na výstavě, s obchodníky, se zástupci firem, vydavateli a také na mé workshopové prezentaci odpoledne. Včetně podrobné diskuse (poukazování na věci na rámech KP MiG-21) s Martinem Janouškem.

Co se týče takzvané stavebnice 21bis, která je ve skutečnosti opět hybridní stavebnicí MF/bis, tak proč by mě měla zajímat? Když už mluvíme o MiGu-21, tak KP MiG-21F-13 byl na výstavě mnohem zajímavější! Kamarád si jeden Overtree koupil a ukázal mi ho (stejně jako jsem já ukázal stavebnici KP MiG-21F-13 Martinu Janouškovi), ale žádné nové informace o takzvané „21bis“ kromě velmi ošklivých viditelných povrchových vad a spousty odlesku na rámu K. V roce 2025 není na co být hrdý!

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 30 dub 2025, 21:24

Alfred Riedel píše:Tak jak si tu čtu Gáborovy ‘představy’, o tom jak funguje obchod s modely, tak nevím, zda se smát nebo plakat. #-o Ale přijde mi, že z každého jeho příspěvku čiší špatně skrývaná snaha kopnout si do Eduardu. Nejlepší je, jak tvrdí, že se s Martinem Janouškem ‘shodli’, ale každý napsal něco diametrálně odlišného. Tu nenávist jsem tu už zažil, podobně se choval Stoupa. Dost mi ho to připomíná.

Ono se snadno shodne, když nerozumíte, co ten druhý říká.
Radek A

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 17180 • Stránka 1134 z 1146 • 1 ... 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136, 1137 ... 1146

Zpět na Diskuse