Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 novinky modelů letadel od všech výrobců

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 17893 • Stránka 1189 z 1193 • 1 ... 1186, 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193
  • Odpovědět s citací

Re: 1/48 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod Atlis » 29 dub 2025, 12:09

Ak toto bolo na mňa, tak vzhľadom na to, že som sem dával moje fotky z Mošone, tak to bol výstrel do tmy. Na druhú stranu značná časť ľudí na modelárske akcie z objektívnych alebo subjektívnych dôvodov nechodí, takže fotky sa hodia tak či tak. Koniec-koncov kto sa má čim pochváliť, tak to v rámci podpory predaja urobí čo najskôr. Doby, kedy sa nakupujú mačky vo vreci, sa dávno skončili.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Navrátil » 29 dub 2025, 19:15

Mischio píše:Ta Avia B.135 Sabre Kits se skládá z AZ Model křídla. Nový trup s opravenými chybami + nové drobné díly. 2x lept 3D tištěné výfuky + knipl a detaily chladiče. Stříkaná kabina a k ní masky. Stačí nesedět u kompu a navštěvovat modelářské akce. Majitel Sabre Kits rád podává informace. V Mošoni byli vidět krabičky a nějaké díly.

Atlis má v jednom pravdu, je fajn prezentovat celý model. Ber to jako nápad pro prezentaci tvých modelů na tvém webu. Je tam jen boxart a kamufláže. Hodily by se i fotky tisků/výlisků. Vím, že se dají dohledat jinde, ale proč? Výrobce by měl preznetovat celý produkt, aby to zákazník nemusel nikde hledat.
Navrátil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mischio » 30 dub 2025, 16:36

To bylo mířeno jinam než na Atlise. Ono je jednoduché hejtovat výrobce a pak dávat mylné informace. A divit se že výrobce sem nic nedává,když byl ,,napadán" jenom proto,že spolupracuje s AZ/KP. Někteří vědí proč se chytit za nos.
A k mému modelu : chápu,že někdo je líný jet na Panthers Cup či Prostějov (kde byli výtisky vidět i možno ošahat) chce abych místo prodeje v Mošoni nafotil výtisky nejlépe i se stavbou. Vůbec si neuvědomuje,že tyhle firmy jsou onemanshow. Kdo chce tak si najde,někdo potřebuje vodit za ručičku.
https://zlejruda2.blogspot.com/
Mischio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Navrátil » 30 dub 2025, 17:09

Kecy až to bolí. Minimálně toho frantíka máš vytisknutýho už nějaký pátek. Dramatická vložka o tom, jak bys musel zrušit Mošoň a jak má někdo dorazit na nějakou soutěž, když ty nabízíš a chceš prodávat, tak ta není ani úsměvná. Udělat 3-4 fotky stavebnice, který už beztak máš, aby případný zájemce jen kouknul a objednal, když bude interes, tak to je problém. Teď přesně jsi prošvihnul vhodný okamžik, kdy jsi měl mlčet, když jsi neměl co říct :-&(
Navrátil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 dub 2025, 17:37

Sice nechápu smysl této diskuse ani důvod ataku pana Navrátila, ale pokud je řeč o Breguetech v 1/48 a 1/32, tak to jsou moc hezké a zajímavě udělané stavebnice. Je to i dobře vytištěné. Pokud je to one man show tak tedy klobouk dolů.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Blaschke » 30 dub 2025, 18:41

Myslím, že pánovi Navrátilovi nejde o stavebnice samotné, ale o spôsob ich prezentácie/propagácie na webe výrobcov.
A-300 vacu, Praga XE-55, Š.4, SARO, B.34
Robert Blaschke

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mischio » 30 dub 2025, 20:03

Pro pořádek se mě nelíbilo to zbytečné okopávání Sabrekits,protože je to modní,když spolupracuje s KP. Než si něco zjistit,je lepší plkat polopravdu a zesměšňovat.
To Navrátil : jsem rád,že mi vidíš pod ruce. Že víš že vše bylo vytištěné v předstihu. Celý vývoj nám zabral 4měsíce intenzivní práce. Chápu že jako supermodelář bys to dal s prstem v nose. Jen pro tvou informaci. Komponenty se sešli ve čtvrtek večer. Balil jsem první várku do půl jedné. Spal 4h a jel do Mošoně. Chápu,že pro tebe jako jasného kupce lačnícího po informacích,jsem neměl jít spát a měl raději nafotit a nejlépe ještě sestavit nabarvit model. A dát na stránky.

P.S. Na Nymbecu jsou fotky od p. Malého
Mischio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šafi2 » 30 dub 2025, 20:09

Jirko, beztak si toho Frantíka koupíš a Fonderine zadupeš do země :D
Šafi2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Navrátil » 30 dub 2025, 20:20

Vl.Šulc:
Vůbec nebyla debata o kvalitě stavebnice, ale o její prezentaci. Ještě jednou a pomalu, aby se to neztratilo. Na webu výrobce je jen box art a kamuflážní schéma. Na spoustě míst jsou k vidění fotky tisků od výrobce. Na můj komentář, že by bylo fajn, kdyby na webu výrobce byla kompletní prezentace stavebnice, což snad ani vás nepohoršuje, jsem se dozvěděl snůšku kravin o tom, že to je blbost a že mám jezdit po soutěžích, a že by přidání jednotek kusů fotek, které existují na web, by prakticky znemožnilo prezentaci výrobce v Mošoni, atd. Takže ještě jednou a pooomaaluuu, byla to reakce na můj, dle mého věcný příspěvek, který výrobce odbyl snůškou bezcenných keců. O kvalitě stavebice, nebo o hodnotě "one man show" nebylo řeči. Je to k pochopení, nebo to mám vzít ještě víc zvolna? Jen tak, mimo soutěž, vy prezentujete své modely bez fotek výlisků? Je to podle vás fakt kravina dát to výrobci jako námět na zamyšlení? Přijdou vám argumenty výrobce k absenci 3-4 fotel, které má jako relevantní?
Robert Blaschke:
Vyhráváš 2 bludišťáky za chápání psaného textu!!!!!! =D> =D> [-o< [-o<
Šafi 2:
Nekoupím, raději to proleju s velkým Jirkou a Kikinem v zelený na chatě :)
Mischio:
Ty fakt nevíš, kdy je lepší neříct nic, než zvracet, že?
Navrátil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mischio » 30 dub 2025, 22:14

To Navrátil: Smysl je v tom,že jsem reagoval na chytráka,který do všeho rejpe a naváží se do všech kolem. Místo aby si něco sám zjistil,tak tu rádobyvtipným dehonestováním Sabrekitu plká blbosti a nepravdy.
Na to naskočíš ty a začneš mi tu cpát chytrystiky,jak to mám dělat a plkat o mém webu. Mám šest set položek na eshopu a skladem. Jseš jediný komu vadí,že nemám nafocené produkty do detailu. Zvláštní,že jen za dva dny i bez fotek výlisků mi přišlo přes dvacet objednávek na Breguety. A i přesto jsem jich v Mošoni prodal 17náct. Prostě to sám nestíhám a dělám to jak dělám. Sorry jako.
Nesnáším tohle okopávání kotníků komukoliv z výrobců. Ať velkých či malých či nás garážových. Klidně se tou zelenou zalkni. Mě o jeden neprodaný neubude. Mám zkušenosti,že ti co nejvíc křičí,tak stejně nekupují. Jen potřebují alibi,proč model vymění za zelenou.
Mischio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boticka5 » 01 kvě 2025, 06:31

Musím se zastat Michala tohle okopávání a blbý kecy od chytraku dokážou hodně rychle otrávit a nasrat. Mám s tim velké zkušenosti z jiného oboru, pokud je člověk zamestnanej a dělá ještě nějakou vedlejší činnost (pro nás výroba doplňků a modelů) tak si zaslouží obdiv a ne tyhle kecy. Samozřejmě že to dělá i kvůli penězům ale také že ho to baví ( mimochodem má tu možnost každý). Pokud v tomhle gardu pojedete ještě nějaký čas pánové tak vám zaručuju že bude mít lidí plný zuby a skončí což si myslím že by byla pro nás velká škoda. Prostě bylby kecy si nechte na koledu a radši predvedte co umíte vy
boticka5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 01 kvě 2025, 08:25

Jediné o čom sa tu hovorí, je, že by bolo pekné, ak by výrobca nafotil svoj produkt a ten materiál bol dostupný všetkým. Argumentovať tým, že si to má niekto prísť pozrieť na súťaž je úplne mimo misu. Klientov snáď majú nielen z ČR však? A keď niekto strávi mesiace prípravou modelu, tak neverím, že si nevie nájsť 20 minút na to, aby odfotil fotky produktu na svoj FB alebo webové stránky. Ibaže je to nejaká tajná stratégia one man show výrobcov, ktorej hlboký zmysel mi uniká. Teda okrem toho, že nechcú aby niekto vedel čo predávajú.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šafi2 » 01 kvě 2025, 08:36

boticka5 píše:Mám s tim velké zkušenosti z jiného oboru, pokud je člověk zamestnanej a dělá ještě nějakou vedlejší činnost

Určitě myslíte chotěbořský lemply z fabriky který seděl po putikach a nadavaj na vše a přitom v ty fabrice jsou hezky prachy pokud človek chce a umí
Šafi2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boticka5 » 01 kvě 2025, 08:45

Tak to jsem rozhodně nemyslel. Nehledě na to že takový lidí jsou v každém městě. Já jsem mluvil o lidech kteří se o něco snaží a hejteri jim vezmou veškerou chuť a sílu a to v jakémkoli oboru včetně toho mého
boticka5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 kvě 2025, 09:41

Tak já jsem se na toho Bregueta šel v Mošoni podívat proto, že už jsem ho předtím viděl někde na internetu, a to opakovaně. Kritizovat výrobce za to, že svůj výrobek nepropaguje, mi přijde trochu ujeté, protože on nejspíš propaguje, jen to kritik minul. Takže bychom teď mohli kritizovat kritika, že to minul (:)

No a také to můžete, pane Hradecký, brát jako svým způsobem povýšení do vyšší ligy, když jste dostal tak pěkně přihlouplé hejty. To zase každý nedostane, na to už musíte něco umět (:)
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 17893 • Stránka 1189 z 1193 • 1 ... 1186, 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193

Zpět na Diskuse