Škoda by bolo nechať tak skvelo rozpracovaný kúsok v krabičke K tomu nitovaniu - nie som si istý ako to bolo u týchto neskorších variánt ale podľa Profile Publications No.52 boli pohyblivé časti chvostových plôch na Mosqiutách kovovej konštrukcie potiahnutej plátnom. Takže tie nity na výškovky by som radšej nedával
U Mosquita to vyzerá že sa poťah prichytával do plechových rebier tzv "šicím drátom" podobne ako napr. na L-410 a potom sa spoj prelepil "portou". Ale ako som písal nemám prehľad ako to bolo u neskorších sérií, našiel som foto Mk.XX z múzea s plechovou výškovkou a plátenou smerovkou: https://www.skytamer.com/1.2/2003/3170.jpg
Ta fotka z muzea je divna. Buh vi, z ceho je ta vop udelana, jen aby tam nejaka byla. Jinak pouze na casnych verzich Mosquita byla pohybliva cast vop potazena platnem. Mk.XVI uz byla urcite kovova. Smerovka platena. Casne verze mely i jinou pneu ostruhy - balonovou, pozdeji zmena na typ Marstrand s drazkou.
Zajímavá diskuze, díky všem za příspěvky. Já se plně ztotožňuji s tím, co v posledním příspěvku uvedl Michal Šourek - tedy pro verzi B.XVI pohyblivá část VOP kovová, směrovka plátěná a ostruhové kolečko typ Marstrand s drážkou. V muzeích jsou k vidění vesměs výrobně mladší stroje, které potvrzují toto provedení. Tady jsou fotky inkriminovaných částí muzejního stroje T.III TV959.
A ještě k tomu ostruhovému kolečku. Vyplatí se investovat do nějakého aftermarket produktu, protože Airfix zřejmě ztvárnil ten správný typ, ale z výsledného výlisku to moc poznat nejde. Já jsem dokoupil set od CMK, jak jsem psal už na na začátku.
Pěkná práce. Navrtat žárovky tímto způsobem mě nenapadlo a na vrtání v podélném směru jsem si kvůli malé tloušťce materiálu a velké vzdálenosti vrtání netroufl, tak jsem bez žárovek, dvířka jsem řešíl stejně.
Hindman píše:Navrtat žárovky tímto způsobem mě nenapadlo a na vrtání v podélném směru jsem si kvůli malé tloušťce materiálu a velké vzdálenosti vrtání netroufl.
Mě by to popravdě asi taky nenapadlo, ale okoukal jsem to z jedné stavby na Britmodelleru.