Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jak na to???

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Jak na to???

Příspěvekod šindy » 30 dub 2019, 22:07

kolegové, potřebuji poradit. Přelakovávám model, který je v červeném plastu a i po třech vrstvách surferu i plniče, mi pořád červená vylézá ven. Potřebuji to mít čistě bílé, protože tam jde bílá perleť a už nevím, co bych měl ještě vyzkoušet. Nikdy se mi to nestalo. Nemáte někdo nějakou radu ? Moc dík.
šindy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 30 dub 2019, 22:56

To občas červený plast dělá. Já to řešil tmavou barvou.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 30 dub 2019, 23:24

Zero dela tenhle sealer, ktery by mel zabranit migraci pigmentu z plastu do vrstev barvy
https://www.car-model-kit.cz/pre-thinne ... ero-paints

Nekde na webu jsem cetl, ze pomaha podkladovy nastrik stribrne metalizy, napr Tamiya spreje Gloss Aluminium nebo Mica Silver. Pres tu vrstvu metalizy se pigment do vrchni barvy nedostane. Vyzkousene to ale nemam
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 30 dub 2019, 23:25

Jestli můžu poradit, tak toto se mi stalo 2x. v 2016 s Ferrari 248F a nyní čerstvě s 69´Mercury Cougar. Obě stavebnice v červeném plastu a obě jsem částečně barvil bílou. A červená prosakovala do bílé ve formě oranžovonožloutlé. Nepomohly ani 2 silné vrstvy šedého surfu 1200 a 2 silné vrstvy černého surfu 1500. Jediné co pomohlo, bylo přelakovat to 2K lakem a na něj jsem pak dal po 1 lehké vrstvě šedého surfu bílou barvu a bylo po problému. Bílá jako sníh. A u F1 drží doteď, Cougara jsem zatím neopravoval. A jenom pro úplnost, u běžného jednosložkového laku bohuže nevím snad taky umí zadržet červenou z plastu, možná ne, ale ten jsem nezkoušel. Tak snad to pomůže.
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Porsche 959 RSR viewtopic.php?f=165&t=88539
Porsche 911 GT1 viewtopic.php?f=165&t=85656
Porsche 917K viewtopic.php?f=165&t=83040
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod šindy » 12 kvě 2019, 16:41

Tak na první pokus jsem vyzkoušel trik se stříbrnou, vše se zdálo OK, i bílá bylo pěkně čistá, ale po nanesení perleti, ta červená zase vylezla ven. Tak mne čeká další pokus, všem díky za rady.
šindy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 03 črc 2022, 11:58

Zdarec. Mam dotaz.

Zkousim tamiya lp a kdysi mi u ts49 potkalo ze po case zacal pigment lezt skrz dekaly. Plati to i tady? Jedna se mi o bright red.
Premejslim jestli na to fouknout lehce 2k. Dekalu na modelu je malo a tak bych rad vynechal mezikrok.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 03 črc 2022, 13:24

Bez problémů. Nic takového nepozoruju.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 03 črc 2022, 15:28

Supr. Dik za info. Zitra jde tedy ducati 1199 znovu do dekalu
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.Ch » 31 bře 2023, 17:00

Helou kamarádi...jdu poprvé do 3D doplňků a chci se zeptat...je potřeba to odmastit.?..a může se na to normálně se surfem?
Hanz.Ch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 31 bře 2023, 17:05

Ok budeš mať ruky mastné od klobásy, tak by si mal. Podklad aký chceš.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 30 dub 2025, 09:53

Ahoj lidi jsem tu nový a potřeboval bych poradit, pokud to není na jiném vláknu (pokud ano, prosím, odkažte mne na to konkrétní, kde najdu info), je tu někdo, kdo by uměl kvalitní 3D tisk, štouby, nejty, všech velikostí, popřípadě i řetězy, nebo nějaké doplňky a vylepšení (pokud se tím již někdo zabýval, nechchci, aby se to asi celé kreslilo, pokud to již někdo má a nebo má nasosané data z internetu) a to nejen na 1/12 modely (nějakou komerční zásobu již doma mám), ale také něco na motorky do Menga 1/9, nebo staré Revell/Italeri 1/6. Něco jsem sháněl v Mošoni, ale bez úspěchu, nenašel jsem tam žádného prodejce doplňků 1/9, takže v úvahu připadá tisk zvětšený z 1/12 do 1/9. Jaké s tím máte kdo zkušenosti? Aktuálně stavím 1/12 YZR M-1 2004 - španělku, nějaký materiál jsem sehnal, něco si odlejvám, ale škrouby odlejt nejdou. Pokud máte někdo nějaké odkazy, nebo to někdo umí, prosím o kontakt a nějak se domluvíme (práci zaplatím), díky všem předem za reakce. MM.
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 30 dub 2025, 16:00

https://www.banondesign.eu/
nebo Charon :-D
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondreee » 01 kvě 2025, 16:58

Diki Šuma ;)
Ahoj Mausiku. Popozeraj ten nas Banon. Coskoro pribude dalsich roznych 50-60 srobikov, ktore som nakreslil pri tvorbe setu na Superleggeru, ktory prave dokoncujem. Set na 1199 si mohol vidiet na mojej motorke v Mosoni. Tam bola aj nasa retaz, kolesa a vyfuky (mimochodom, dostal som za nu zlato- skromne ;) )
Set na M1 2004 je v plane tiez, rovnako ako vsetky motorky, ktore sa momentalne robia v 1/12 aj v 1/9. Na tie mengovky sa celkom tesim. Len to zere kua vela casu.
ondreee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 01 kvě 2025, 17:49

ondreee píše:Diki Šuma ;)
Ahoj Mausiku. Popozeraj ten nas Banon. Coskoro pribude dalsich roznych 50-60 srobikov, ktore som nakreslil pri tvorbe setu na Superleggeru, ktory prave dokoncujem. Set na 1199 si mohol vidiet na mojej motorke v Mosoni. Tam bola aj nasa retaz, kolesa a vyfuky (mimochodom, dostal som za nu zlato- skromne ;) )
Set na M1 2004 je v plane tiez, rovnako ako vsetky motorky, ktore sa momentalne robia v 1/12 aj v 1/9. Na tie mengovky sa celkom tesim. Len to zere kua vela casu.

Ahoj, jo Atosík se mi o tobě zmínil a mašinka v Mošoni byla parádní, očumoval jsem :-) Asi budu znít jako úplný mimoň, ale nevím co je Banon, musíš na mě jak na male děcko, teprve se začínám ve světě motorek orientovat :-) Ale to, že se chystáš s nějakými doplňky na 1/9 zní luxusně, to se budu moc těšit, já na to koukal a to se dá vše sehnat v Japonsku u nás nikde nic, pokoušel jsem se něco najít v Mošoni a prd. Je to mrtvé téma na doplňky.
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 01 kvě 2025, 17:52

ondreee píše:Diki Šuma ;)

... a k výhře samozřejmě gratulace veliká ....
Mause

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse