pak přišel základní nástřik, vše od ruky, bylo to náročnější různými způsoby jsem povrch moduloval, takže to chvíli času zabralo, než jsem se dostal tam, kam jsem chtěl
akrylové filtry, resp. nástřik filtrů tamiáckými XF barvami, základ je voda a v ni trochu barvy na štětec, udělá to krásně matný povrch (po několika vrstvách), je to jiné, než oleji
wearhering už jsem prováděl oleji, jsem stará škola, takže olej Umton, nebo úplně nejlépe Abteilung 502 a white spirit, nejsem příznivcem barev AK, nebo Mig washů a filtrů, protože to koupíte, otevřete je tam škraloup a vychá z toho smrad jako ze zkažené syntetiky, při delší práci s namíchaným olejem dojde k jeho srážení, takže vlastně přípravky AK jsou sražené barvy, za mě nepoužitelné, čerstvé oleje jsou nejlepší, toliko můj postřeh
kola, pásy - podvozek. Pásy byly krátce asi o 1 cm, bylo potřeba je opatrně natáhnout. V té doébě ještě nebyl 3D tisk, friuly nebylo mořno sehnat, musel jsem si vystačit s tím co je a drží to do dnes
příprava podložky pod model - postupné vrstvení zůzné druhy vegetace, posypový materiál do podkladu, na to mechy, nízká statická tváva a vysoká a postupné barvení nástřikem, dole jako základ je ještě papiermaché, dnes už jsou dostupné různé tměly Vallejo, AK, Síra hobby atd, nebo modelovací hmoty jak DAS, nebo Koh-I-Nor, i když ten papír je pořád za mě super
k podložce se snažím vždy doplnit nějakékravinky, aby to nebylo prázdné, ploty, ukazatele, telefrafní sloupy, nebo patníky, smírčí kříže, boží muka atd. čeho soudruh zamane, figurka je nutností, chvíli trvalo než jsem se je naučil malovat a ani v současné době nemohu proslásit, že bych to už uměl je to boj, aby to bylo koukatelné, tahle je produkce od Miga. Figurky předmaluji nástřikem světel a stínu za použití airbrushe, hodně to pomůže, zbytek užse jen domaluje lehce štetcem