Taak, konečně jsem se odhodlal k založení svého stavěcího vlákna německé techniky v měřítku 1/35. A nebude to jen tak obyčejné vlákno. Nazval jsem si ho "REAL SCENES", co vlastně přímo odkazuje na to, co zde budu prezentovat. Brouzdáním po netu a v knížkách totiž člověk narazí na spoustu zajímavých fotek z války a některé z nich mne natolik zaujmou, že si je uložím do svých námětů na stavby a přesně ty budou předmětem tohoto vlákna. "Vdechnout život" reálné fotce a postavit co nejvěrnější podobu toho, co je na té fotografii, včetně kousku terénu. Navíc, protože se vždy zajímám o pozadí nebo "příběh", který se za tou fotkou skrývá a snažím se zjistit co nejvíce informací ohledně místa, času, operace, jednotky a nějaké širší historické souvislosti, bude mít toto téma menší přidanou hodnotu o to, co se mi podaří k té či oné fotce vypátrat. Hledání těchto věcí je zábava, ale na druhou stranu jsem si vědom, že některé ty informace někdy nemusí být (a nebudou) úplně 100% jistě pravdivý, jako spíš třeba pravděbodobný nebo jedna z možností, jak to mohlo být, ke které se osobně přikláním atd. ALE! vždy k tomu uvedu zdroj. Přesto bych byl rád, pokud tady napíšu nějakou blbost, nepravdu nebo budete někdo vědět více, tak mi sem neváhejte napsat a uvést věci na pravou míru. Za to budu opravdu vděčnej. Celkově to budou určitě projekty na dlouhou trať, tempo je pořád pomalé (a zítra vychází Kingdome Come II, sakra

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To by tak bylo úvodem a rovnou představím svůj první projekt:
STURMGESCHÜTZ III AUSF.B EARLY
Zde link na první debatu k fotce, určení jednotky a stroje. Děkuji mockrát cencul.sk a branik za pomoc a další supr fotky

viewtopic.php?f=2&t=154757
Nejtěžší věc na tomto projektu spatřuji v tý vodě, kterou sem ještě takhle velkou plochu nedělal, tak to je opravdu výzva na začátek, ale to je za dlooouho a určitě si nejdřív něco zkusím bokem nebo v nějaké vinětce. Příště se trochu rozepíšu o těch věcech okolo a snad ukážu první postup na modelu. Tak držte palce

Naposledy upravil rudovlas dne 03 úno 2025, 23:34, celkově upraveno 1