Díly velmi dobré kvality, místy zanedbatelné povrchové nedostatky, materiál náchylný na poškození třeba i nehtem. Díl rychloměru pod trupem přišel zdeformovaný – bylo by vhodné kolem něj vytvořit ochranou klec. Hlaveň kulometu byla též vinou zabalení prohnutá.
Díky promyšlené konstrukci snadná sestavitelnost, nicméně je důležité pasovat na sucho a hrany usazovacích prvků lehce strhnout.
Obzvlášť hodně pozornosti je třeba věnovat 2 sekci trupu –díly 3 a 4, protože tam jdou napáchat největší škody (můj případ). U hřbetu hrozí vytržení hmoty a na spodku doporučuji věnovat zvýšenou pečlivost začištění V drážky – vedou do ní tiskové podpěry. Také jsem měl díl 4 prohnutý v délce do venkovního V o cca 1,5 mm směrem dozadu. Běžné pružinové svěrky mají tendenci deformovat trup. Trup lze slepit i bez broušení pouze pomocí vteřiňáku a debonderu – já postupoval tak že jsem použil tekutý tmel GSI 500, brousítka Albion š. 3mm a tužku se skelnými vlákny. Koncový díl měl kvůli balení prohnutou jednu část VOP, srovnáno teplou vodou během 5 minut.
Křídla, ze 3hlavních dílů každé, pasují dokonale.
Prosklení – předřezané díly ve folii je třeba po vyjmutí lehce stáhnout po obvodu skalpelem kvůli otřepům, horní i lehce pilníkem protože jsou, dle mého pohledu, větší než by bylo vhodné ( 4 velké tvořily v rámech bříška), 2 boční okna na trup pod věží bylo třeba vyrobit nově – upozornění od výrobce a 4 skla do zadní části kabiny byly o cca 2 mm kratší- též nově vyrobeno ze zbytků fólie. Také bych se zamyslel nad možností zredukovat počet jednotlivých skel u pilotního prostoru – tam jsem měl největší problémy. Čelní skla bych řešil jako 2 díly vcelku a rozdělit pomocí masek stejně jako horní panely, a zvážil bych stejné řešení pro poslední řadu 4 malých okének na konci kabiny. Také doporučuji pevně lepit – 2 skla jsem sundal i s maskou.
Z motorů – otvoru pro usazení vrtule, jsem vytlačil zbytky tekutého resinu, kryty motorů jsou jen nasunuté nasucho, drží excelentně.
Obtisky na trup a SOP zkopírovaly povrch velmi dobře, velké kokardy na křídla ne, možná by stálo za zvážení je přidat na samostatný aršík dělené.
Dobrý pomocník je ultrazvuková řezačka, mechanické oddělení tiskových podpěr by mohlo dělat problémy hlavně u sedaček a některých dalších drobných dílů – záleží na (ne) šikovnosti stavitele.
Fotit neumím, omlouvám se.
A ano, kabinku jsem totálně zprasil, budiž to varování pro další stavitele.
Naposledy upravil Pepa Novák dne 22 led 2025, 07:01, celkově upraveno 3