Tak som sa do toho minulý týždeň pustil a - čuduj sa svete - dalo sa to spáchať celkom rýchlo. Takže takto nejako mi to vyzerá na obrazovke:
A-300 vacu, Praga XE-55, Š.4, SARO, B.34
Olda Malý píše:To křídlo zabralo víc než zbytek, což? ...
Robert Blaschke píše:Olda Malý píše:To křídlo zabralo víc než zbytek, což? ...
Napokon ani nie. Asi rovnako, ako ten zbytok.![]()
Asi to poznáš, že na tom modelovaní je veľmi zaujímavý ten proces rozhodovania sa, že ako na to. Lebo možností je vždy viac - ako začať, ako pokračovať... V poslednej dobe už veľmi veľa používam booleovské funkcie - zjednotenie, prienik, rozdiel. A tiež mi veľa pomohlo, že som sa naučil modelovať skrze plochy... človek sa stále učí.
A ešte je zaujímavé, ako myseľ pracuje v noci - človek sa ráno zobudí hneď s nápadom, že ako poriešiť to, čo včera večer nefungovalo... Takže sa mi napokon stalo aj to, že toto krídlo som prakticky riešil s využitím takých postupov a pomôcok, ako ešte nikdy predtým.
Bína Josef píše:Navrhuji zkusit alternativně vytisknout křídla, VOP a SOP coby konstrukci - překližkou kryté náběžné hrany, nosníky, žebra, výztuhy. Ve 3D by to nemusel být takový problém. Po potažení mikroténovou nebo podobnou fólií by nosné i ocasní plochy měly realistický průsvit. Fólii lze postihnout předem v potřebné barvě (a třeba i s imatrikulací), po přilepení na hranách by ji bylo možno teplým vzduchem vypnout (jako u funkční modelařiny).
Bína Josef píše:Navrhuji zkusit alternativně vytisknout křídla, VOP a SOP coby konstrukci - překližkou kryté náběžné hrany, nosníky, žebra, výztuhy. Ve 3D by to nemusel být takový problém. Po potažení mikroténovou nebo podobnou fólií by nosné i ocasní plochy měly realistický průsvit. Fólii lze postihnout předem v potřebné barvě (a třeba i s imatrikulací), po přilepení na hranách by ji bylo možno teplým vzduchem vypnout (jako u funkční modelařiny).
Alfred Riedel píše:Bude i 1/48? Já bych ho chtěl, já mám rád větroně 1/48 prosím.
Zpět na 100 let československého letectví
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků