K čemu je to dobré a jak na to?? Chci si něco koupit na e-bay a prodávající to bezpodminečně vyžaduje. Nemám s tím zkušenost, prosím poraďte mi.
Aké typy kariet sa u nás používajú
Debetné karty - sú viazané na účet klienta, z ktorého sa platby a výbery odpisujú.
Kreditné karty - prostredníctvom nich ponúka banka klientovi úver, ten sa spláca buď naraz v dohodnutých termínoch (charge karty), alebo dlžník musí splatiť aspoň minimálnu splátku vo výške 5 alebo 10 percent dlžnej sumy (revolvingové karty). Ak tak neurobí, zaplatí sankčný úrok. Druhý typ kariet je určený najmä pre solventnejších klientov.
Embossované karty - môžu byť debetnými aj kreditnými. Ich hlavným znakom je, že identifikačné znaky sú vytlačené reliéfne (dajú sa ľahko nahmatať) a na platbu nimi nie je potrebné PIN číslo. Na rozdiel od elektronických kariet sa nimi dá platiť na internete.
Virtuálne karty - sú určené iba na platbu cez internet. Klient od banky väčšinou dostane iba číslo karty a dátum jej platnosti.
matiasf píše:je fajn ze je spominany paypal a ako nan aj tu, len mi nejde velmi do hlavy preco je to v auto-moto....
jirka007 píše:Už se mi tam nějak povedlo zaregistrovat. A až na tom e-bay něco vydražím, jak ty peníze pošlu??
Sorry, že se ptám tak blbě, ale v placení přes net vůbec sem úplnej amatér.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků