Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Crusader Mk. I

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Crusader Mk. I

Příspěvekod Surefootson » 15 říj 2007, 10:44

Pro narušení převahy německých pancéřů na zdejším fóru něco „made in UK“. Stavebnice „made in Italy“ sedí poměrně přesně, tmelení se nevyhnete na čelní desce, která je univerzální pro všechny verze a pár otvorů tudíž nebudete potřebovat. Při stavbě jsem se řídil recenzí z Greatmodel, podle které jsem vynechal několik beden, přídavnou nádrž a na záď věže doplnil servisní otvor a příslušné nýty. Rám na kanystry na zádi jsem dělal dokonce dvakrát, poprvé jsem z lenosti použil konstrukci ze sady kanystrů Italeri, podruhé už byl postaven dle fotek z Evergreenů. Posádku jsem „vylodil“ z Tamiyáckého Churchilla, bagáž je z plastových a rezinových doplňkových sad + gáza + papírové kapesníky.
Přílohy
PA140053.JPG
že bych z toho jednou udělal dioráma?
PA140052.JPG
PA140048.JPG
P2250013.JPG
P2250016.JPG
PA140042.JPG
Surefootson

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Surefootson » 15 říj 2007, 10:46

Jěště dva.
Přílohy
P2250010.JPG
ještě s původním držákem přídavných nádrží - tak to dopadá, když je člověk línej hledat.
PA140044.JPG
Surefootson

• Odpovědět s citací

Příspěvekod curahee » 15 říj 2007, 10:56

Příjde mi,že korba je víc zasvěněná než samotný podvozek-vana je úplně čistá,ještě bych trošku dobarvil lano,stříbrný celý,mno nevím..
"Máte právo říkat, co chcete, ale nemáte právo, aby vás přitom někdo slyšel." (c) 2024 generalissimus pro pravdu Otakar Foltýn
curahee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PANZERMEYER » 15 říj 2007, 10:58

Zdar, tank se mně moc líbí, pěkná práce. Škoda jen snad těch "vykulených"očí figurek, ale opravdu zajímavý a pěkný zpracování.
PANZERMEYER

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Surefootson » 15 říj 2007, 11:07

Díky za připomínky. Na poličce model ženské části domácnosti připadal zaprášený až až, ale podvozek mu ještě přepudruju. Lana už dělám trochu jinak, tady se mi drybrush vymkl z ruky a přešel ve "wetbrush".
S těma očima figurek mi poraďte - jsou moc velké celé, nebo jen panenky?
Naposledy upravil Surefootson dne 18 říj 2007, 08:43, celkově upraveno 1
Surefootson

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PANZERMEYER » 15 říj 2007, 12:15

Zkusil bych zmenšit ty panenky a uvidíš, jakej bude efekt. Já je dělám špendlíkem. Jinak s tím co psal Curahee nezbývá než souhlasit, korba vypadá skutečně zaprášenější. Na druhou stranu ten kontrast mezi podvozkem a korbou je podle mě efektní, mně se to prostě líbí, i když to není moc logický.
PANZERMEYER

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 15 říj 2007, 15:45

Paradni model, az bude dodelany podvozek, bude to super !
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Anděl » 16 říj 2007, 10:26

Model se mě moc líbí jen tam máš pár kompromisů- kola, pásy úplně čistý oproti vrchu, -některý detaily perfektně zmáknutý, síť, celty,bednu....a některý :? -stříbrný lana a lopata, jóó technika z afriky má své kouzlo.
Jiří Anděl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MirekK » 17 říj 2007, 07:55

OBA Crusadery se mě moc líbí, konečně někdo kdo dělá spojence! v záplavě Sdkfbflmpsvz.... :lol: je to oživení.
MirekK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Anděl » 17 říj 2007, 10:50

Prosímtě, jaký barvy jsi použil, další model chci dělat stuarta a pořát nevím odstíny. Dík.
Jiří Anděl

• Odpovědět s citací

Crusader Mk. I

Příspěvekod Milan Mynář » 17 říj 2007, 17:32

Velice pohledný model , ty figurky se docela hodí ,vypoulenost očí u figurek neřeším.
Milan Mynář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Surefootson » 18 říj 2007, 08:41

To Dusan: jelikož v návodu uvedené barvy ModelMaster nepoužívám, jsou Crusadery nastříkané barvami GSI H71 middle stone, H56 intermediate blue + H53 neutral gray v poměru 2:1 a H77 tire black, kterou jsem u Mk. III "vyrudnul" přidáním H47 red brown v poměru 3:1. Někde na internetu jsem ale našel sadu barev na caunter scheme snad od Aeromasteru, a písková je tam rozhodně světlejší, jako další barvy jsou uvedeny slate grey, která je spíš do zelena a jako poslední silver grey, která mi přišla skoro černá, takže mnou použité odstíny bych rozhodně nebral jako dogma. Jinak když jsem stavěl Stuatra, použil jsem místo černé H78 olive drab (2), která je tak hodně tmavá takže pochybuju, že by si Britové přidělávali práci s přetíráním. Mirage má na svých Stuartech z pouště kamufláž v kombinaci písková/olive drab, tak myslím, že tahle úvaha je celkem oprávněná.
Surefootson

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gralex » 18 říj 2007, 11:23

Moc podarena afrika a navic moje oblibena narodnost :D Jediny nad cim skripu trochu zuby sou figurky. Do afriky proste patrej kratasy a protiprachovy brejle, ale vzhledem k tomu ze pokud vim tak je zadnej vyrobce v plastu nedela tak je to stejne jedno. Aspon to figruky skvele ozivily :D Super prace :P
Aleš "Gralex" Gregorek 23 let - ŠTĚTEČKOVÁ GALAXIE
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
gralex

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 18 říj 2007, 12:11

gralex píše:... Jediny nad cim skripu trochu zuby sou figurky. Do afriky proste patrej kratasy a protiprachovy brejle, ale vzhledem k tomu ze pokud vim tak je zadnej vyrobce v plastu nedela tak je to stejne jedno....

Možno ťa trochu poteším, ale na súťaži (tuším to bolo v Mošoni, fakt si nepamätám) nejaký Poliak predával rezinové figurky, ktoré si vyrobil sám, a boli tam aj tankáni z 8.PD, 6 figuriek. Tie figury mali fuckt sqvelú kvalitu, a oblečení boli podľa toho, čo tu píšeš - t.j. kraťasy, ponožky, slnečné okuliare. BTW - jeden z nich bol do pása nahatý (samozrejme horná časť, to je vysvetlenie pre prasákov), a na hlave mal namiesto baretu taký kapesník s uzlíčkami :) No skrátka super, škoda, že som už vtedy nemal chechtáky, kvalitou by som ich radil kdesi k produkcii firmy Tank. Len ich mal málo - z každej figurky IBA JEDEN KUS!!! No - možno skúšal ako pôjdu na odbyt a za akú cenu (v prepočte to bolo okolo 100,-Sk za figurku). Snáď sa objaví na Plastikovej zime u nás v Bratislave, v Brne ani neskôr som ho nevidel (a potrebujem ho, pretože mal náááááááááááááááádhernééééééééééééé figurky granátnikov z Charkova a tiež sovietov v zimných uniformách)
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Surefootson » 18 říj 2007, 14:04

Smůla je, že narazit na toho chlapíka s těma figurkama příště bude bude asi dost velká náhoda. Figurky tankistů od Pouštních krys, navíc ještě v nějakých zajímavých pozicích se podle toho co vím nedají sehnat.

To Gralex: jako polehčující okolnost uvádím, že protiprachové brýle má aspoň v ruce ten maník na věži. A proti těm tankistům na Matildě, kteří si nechali i vestu, jsou ti moji docela nalehko. Ale mít figurku jen v šortkách a s kapesníkem na hlavě, neváhal bych.
Přílohy
matilda_ii_03.jpg
Surefootson

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky