Testovacia stavba T-70 Zvezda. Na sériových výliskoch bude páčidlo a lopata tak ako má byť. Model bude obsahovať dve verzie masky kanóna - liatu a zváranú. A tiež dva poklopy - odlievaný a lisovaný.
ATTACK přivezl na E-Day dvě novinky malé techniky. Oba modely nabídl v balení "pytlík", kde jsou pouze plastové výlisky, návod a obtisk. Druhé balení je klasická krabička, která navíc obsahovala minileptík a odlévaná kola s výraznějším vzorkem. Protože technika u mě většinou tvoří doplňky k letadlům, spokojil jsem se s pytlíkovým balením. Jedná se o předválečné provedení armádní Tatry T57 "krátký" roadster, viz návod níže. A k tomu Tatru T57 kombi/sanita. Byl jsem lakomý a kombíka si nevzal. Čehož jsem po prohlédnutí výlisků doma zalitoval, protože po nastudování předlohy je to také moc pěkný kousek. No, příště...
Díly jsou krásně čisté, přesné. S dávnou produkcí Tatry 57K nemá tento model vůbec, ale vůbec nic společného (ale stejně ji jednou dostavím). Stavebnice už obsahuje díly i na "dlouhý" armádní roadster, takže to je jen otázka jiné SPZ. A dovolím si odhadnout, že na tomto základě je možné postavit celou řadu 57, včetně civilních. Takže se je na co těšit. A protože je model fakt pěkný, a na rozdíl od předobjednávek, které jsem na E-Day udělal opravdové překvapení, hned jsem ho rozvrtal... Zde viewtopic.php?f=58&t=154339
Firma CMK/PLANET vydala pod číslem MV137 obojživelnou verzi M29C Weasel. Je to 3D tištěná stavebnice s PE díly, průhlednou fólií a obtisky. Obsahuje označení pro čtyři vozidla: vozidlo americké armády používané jako ambulance na Rýně v březnu 1945, Weasel americké námořní pěchoty na Okinawě, vozidlo britské armády v Holandsku na přelomu února a března 1945 a vozidlo americké 5. pěší divize na Šumavě u Soumarského mostu v květnu 1945.