Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2024
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E Day Milovice 27.-28.9. 2024

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: E Day Milovice 27.-28.9. 2024

Příspěvekod Vl.Šulc » 29 srp 2024, 17:06

Jak z rozhodnutí Vládi Šulce? Byla celou dobu v tabulce, kterou odsouhlasila komise! (:)

X1 Sci-Fi, Fantasy, Warhammer a jiné (všechna měřítka) 

Děkuji Tome za upozornění a omlouvám se za zmatek. Ani ve snu mě nenapadlo, že to z publikovaných propozic vypadlo. Je fakt, že to jde za mnou, protože jsem jejich finální verzi odsouhlasil (:) Vždycky všechny varuju, že nejsem dobrý korektor (:)

V každém případě, pokud máte další otázky, jsem vám k dispozici.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Kuna » 29 srp 2024, 18:25

Vl.Šulc píše:Jak z rozhodnutí Vládi Šulce? Byla celou dobu v tabulce, kterou odsouhlasila komise! (:)

X1 Sci-Fi, Fantasy, Warhammer a jiné (všechna měřítka) 

Při zapracování kategorií do soutěžního portálu jsem si dovolil změnit název na "Jinam nezařaditelné", který mám zde standardně zavedený a přeložený - na rozdíl od původního názvu. Vzhledem k výrazu "a jiné" a neexistenci kategorie "Jinam nezařaditelné" jsem tuto změnu považoval za nepodstatnou, což bylo špatně. Takto zpracované kategorie jsem rozeslal. Dnes jsem po telefonátu přidal kategorii Sci-Fi, Fantasy a Wargaming (Jinam nezařaditelné zůstalo - navíc oproti původnímu rozpisu).

X1 - Sci-Fi, Fantasy a Wargaming (všechna měřítka)
XX - Jinam nezařaditelné (všechna měřítka)

Omlouvám se všem za způsobené obtíže
ObrázekObrázek"There are 10 types of people in this world. Those who understand binary and those who don't"
Luboš Kuna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rancor1223 » 29 srp 2024, 19:19

Tahle diskuze nad propozicemi byly skutečně horská dráha emocí. Už ani nevím kolikrát jsem tenhle komentář přepisoval abych vzal v potaz další vývoj "vyšetřování" kam se podělo scifi. Ale ok, záhada vyřešena (:)

Ale jestli to tedy správně chápu, tak jste původně zrušili kategorii "Jinam nezařaditelné", ne? Což teda musím říct, je taky zvláštní rozhodnutí. Chápu, že je to relativně malá kategorie, ale bez ní by se na výstavě asi těžko objevilo něco jako ten krásný orloj minulý rok.

Za mě je Váš obor ten, od kterého bych jakékoli protesty na diskriminaci neočekával, nevidím k nim důvod

Tady nešlo o ten Warhammer, jako spíš o to domnělé sloučení s Jinam nezařaditelné. Už takhle jsou Scifi a Fantasy dva velmi rozdílné obory, především použitými technikami (zatímco scifi se bude zpracováním blížit technice, fantasy bude blíže figurkám/bustám), což dělá objektivní hodnocení přinejmenším velmi náročné. Není to otázka diskriminace. Za mě je vůbec existence takové namixované kategorie takové (české?) specifikum, které mi nedává smysl, ale chápu že je to jistý kompromis.

Otázka na ostatní, mimo téma E-Day - kde na MF by bylo nejlepší takovou věc diskutovat? Jde mi o to, že řada těchto hůře definovatelných "nových" kategorií (například také what-if a průnik figurkářství a wargamingu) nemá jasně definované hranice a pak tam kolikrát skončí věci, které alespoň dle mého názoru nedávají smysl. V praxi téměř nikde přesouvání modelů mezi kategoriemi nefunguje, takže možná nehodnotí (ale kdo ví, nikdy tam snad není žádná zpětná vazba pro modeláře že to zařadil blbě). Přiznám se, že na MF chodím jen kvůli zprávám o soutěžích. Zajímal by mě názor ostatních na to co ty kategorie znamenají. Nabízí se Off-topic, ale tohle je velmi modelářský "topic". Pište mi klidne SZ, kde že tohle diskutovat, ať tady neřešíme něco co sem nepatří.

Ještě k té špatné komunikaci, Rancore. Skoro bych si to vzal i osobně, ale chápu, že jste z jiného oboru, tak si to osobně brát nebudu. Ale víte, já jsem vám tady sepsal vysvětlení našeho počínání, zabralo mi to skoro hodinu, snažil jsem se být co nejpřesnější, a to jsem udělal druhý den poté, co se tady ty námitky objevily. Co je na tom špatně?

Já chápu, že komunikace s lidmi není jednoduchá a s některými je náročnější než s jinými (ehm, Renda). Ale můj dojem je, že vy na ni nemáte trpělivost. Budu vás trochu chytat za slovo, ale opravdu je třeba hned v první větě všem vysvětlit že nad věcí nepřemýšlí? Nevyzněla by celá věc přívětivějším sympatičtějším tónem, kdyby jste si takové uštěpačné komentáře nechal pro sebe?

Druhá věc je, chcete aby jsme si nechali vysvětlit vaše důvody, a aby jsme nevymýšleli katastrofické scénáře. Co jste udělal pro to aby jste tomu předešel? Proč jste tyhle důvody neměl sepsané dopředu a nepublikoval je na nějakém veřejném místě (tedy například zde a na oficiálním webu) spolu s publikací propozic? Jistě víte jak lidé reagují na změny. Opravdu není možné tuhle komunikaci nějak koordinovat? Nikoho nenapadlo, že vaši zákazníci/návštěvníci budou chtít slyšet nějaké vysvětlení proč, než k vám pojedou utrácet peníze a trávit tam svůj volný čas? Tohle jsou spíše rétorické otázky jelikož si myslím, že na to odpověď znám - není čas, nejsou lidi, nejste primárně firma co dělá soutěže. Na druhou stranu, neděláte tu soutěž poprvé, že? Ano, druhý den jste zareagoval a vcelku srozumitelně to vysvětlil. I to scifi se nakonec doplnilo. Dobrý.

Berte to prosím jako upřímnou kritiku, ne snahu Vás urážet.

A ještě bych se tedy rád vrátil k otázce, kterou jsem položil dříve - Proč to jemné rozdělení dle měřítek a ne dle tematiky? Například v kontextu těch vrtulníků? Proč raději neseskupit vrtulníky do jedné kategorie bez rozdílu měřítka?
Naposledy upravil rancor1223 dne 29 srp 2024, 20:32, celkově upraveno 1
rancor1223

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 29 srp 2024, 20:28

Dobrá práce Luboši =D> =D>
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 29 srp 2024, 20:42

Jsem rád za změnu ve vyhlašování výsledků.
Přesně tak, jak jsem navrhoval loni, abych si přihřál polívčičku. (:)
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 29 srp 2024, 21:29

Zdendo škoda že jsi nevytrval :wink:
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 29 srp 2024, 21:49

Tak já jsem rejpal.... Ne jen rád mluvím narovinu.

Dobře, ale po loňské akci jste řekl, že s ozvučením haly to nepůjde - pokud si dobře pamatuji, takže to mě třeba odrazuje a po tom, co bylo řečeno, nevěřím ve zlepšení.
Pak mě odrazuje konec vyhlašování, no a chování p. Padara - loni tomu dalo korunu. Určitě víte o čem je řeč.
Takže za mne jen na nákup a po obědě v restauraci, ne u toho hnusnýho stánku, pryč.
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 29 srp 2024, 23:24

No vidíte, já zase ve zlepšení věřím. Ozvučení celé haly samozřejmě nepůjde, v to nevěřím ani já. Ale půjde ozvučit prostor Kotle, v to věřím.

Co Vám provedl Pádár nevím, tuším, že šlo o odnesení modelu před stanoveným termínem, ale možná se mýlím. Co Vás odrazuje na konci vyhlašování taky nevím, ale zajímalo by mě to.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr K » 30 srp 2024, 07:37

Jsem rád, že se to s tím scifi vyjasnilo, furt je ovšem škoda, že je tam k němu nacpané to fantasy. Přeci jenom to jsou figurky a u scifi se počítá k technice a k vesmíru. Fantasy by prostě mělo být součásti kategorie figurek. Bohužel v Čechách se to takto ustavičně míchá a nikdo neví proč. :wink:
Petr K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 srp 2024, 08:21

Je to tak. My jsme to také v této podobě převzali, není to náš výmysl. Taky jsme do toho teď při reformě kategorií nesahali - já osobně se k takovému zásahu necítím být kompetentní, nerozumím tomu tématu. Já rozumím letadlům, trochu lodím a tankům (:)

Jako laik se na to dívám tak, že technicky by nemělo nic bránit tomu, aby si modelář přihlásil sci-fi nebo fantasy figuru do figur. Ale možná tomu někdo opravdu brání. Na druhou stranu bych se bál, že odchod těch figur ze sci-fi (X1) do figur (O) by mohl způsobit nedostatek modelů v kategorii sci-fi. Ale nemám k tomu data, nevím, kolik figur v kategorii X1 je.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rancor1223 » 30 srp 2024, 12:03

Proto jsem to nadhodil, to rozdělení kategorií je ... komplexní. Fantasy i scifi se určitě tematicky prolínají s figurkami. Předevěším právě skrze wargaming (klasický Warhammer ve fantasy a Warhammer 40k ve scifi). Ovšem z pohledu techniky malování a patinování, už se ten průnik mění. Wargaming (jak scifi tak fantasy), bude mít větší průnik s klasickými figurkami, zatímco "hard" scifi se typicky maluje a patinuje jako jakákoliv jiná technika, tam ten průnik s figurkami bude minimální. Ale, zrovna jsem se bavil s figurkáři v Dobříši, kteří se divili proč mé scifi modely nejsou ve figurkách ... no, nejsou jako figurky malované. A vlastně chápu, že se to technikářům nechce řešit, když těm rozdílům vlastně nerozumí.

Scifi Builders CZ/SK SIG stůl přecijen na E-Day bude, takže pokud to chce někdo prodiskutovat, ať se u stolu zastaví. Myslím, ale že by bylo dobré aby nad tím co je sci-fi, what-if, fantasy a figurky vznikl nějaký větší konsenzus.
rancor1223

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 srp 2024, 12:40

Můžeme si o tom popovídat, u kafe. Pokud bude na E-dayi čas, ale trocha by ho být mohla. Zajímá mě to, ale jak říkám, necítím se kompetentní provádět v této věci nějaké změny, nevím o tom skoro nic (:)

Ještě jsem Vám neodpověděl na ten dlouhý kritický příspěvek. Možná Vám může přijít, že nemám trpělivost na diskusi. Třeba to tak je, ale na druhou stranu v mém tématu Dotaz na Eduardy diskutuji s modeláři už devět let, mám tam nějakých 45 000 příspěvků na více než 3000 stránkách.Ne netrpělivého člověka to není tak špatné, ne? (:)

Z mého pohledu nikoho neokřikuji, požádal jsem jen zdejší kritiky, aby zachovali klid a nejprve se seznámili s obsahem změn, než začnou lamentovat a nadávat. Není to o nedostatku komunikace, my komunikujeme myslím nadstandardně, nakonec, žádná jiná firma tady téma k dotazům na svou činnost nemá. Máme samozřejmě i jiné komunikační kanály, ale to tu nemá cenu řešit. Problém není v nedostatku komunikace z naší strany, nebo nějaké neochoty diskutovat. Komunikujeme, a ti, kdo tu nadávají, to velmi dobře vědí. Vědí, kde se mohou ptát i koho se mají ptát. Ale neptají se, radši si zalezou sem a tady si notují, jak to bude všechno špatně. Myslím si, že změna není moc o mě, nemám pocit, že bych mohl dělat ještě víc, než dělám.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Šubr » 30 srp 2024, 18:47

Na rozdíl od scifistů mám důležitou otázku. :?
Vyřešil majitel haly pro letošní rok občerstvení,nebo to bude jako vloni? :( :x #-o
Pavel Šubr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MACHR TOM » 30 srp 2024, 19:18

Pavel Šubr píše:Na rozdíl od scifistů mám důležitou otázku. :?
Vyřešil majitel haly pro letošní rok občerstvení,nebo to bude jako vloni? :( :x #-o

Když tam původně nebyla kategorie sci-fi, tak to nebyla důležitá otázka? Jedete se tak podívat na modely a nebo najíst? Doporučuji si udělat doma dostatečnou zásobu řízků a stánek s jídlem nemusíte řešit. :lol:

Jinak samozřejmě děkuji panu Šulcovi za vyřešení našeho problémů a určitě, pokud bude možnost si s vámi na toto téma na akci popovídáme a nebo se můžete strávit u našeho sigoveho stolu se scifi modely. :D
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 srp 2024, 20:57

Najdeme se tam. Budu tam toho mít poměrně hodně na práci, ale kus času urvem. A třeba něco chytrého vymyslíme (:)
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2024