Po krapet delší odmlce, zde prezentuji svůj poslední přírůstek do vitríny, v podobě tohoto krásného Intrudera z produkce čínského Trumpetýru. Jedná se o verzi A (takto je označená na krabičce) a jako takovou jsem se jí snažil postavit, i když je to takový mišmaš všech možných verzí.
Záměrně jsem tuto verzi chtěl stavět s černým čumákem (bo s černým čumákem, je to ten pravý Intruder), jehož kresba byla na krabičce. Bohužel jsem po kontrole obtisků nabyl dojmu, že je tak akorát mohu hodit do koše (nesedí označení, fonty a styl označení letadlové lodi...). Ihned jsem se začal rozhlížet po nových náhradních obtiscích a dostali se ke mně nádherné obtisky mariňáckých Intruderů od AOA decals, které mi vyloženě učarovaly (tištěné cartografem).
Samotné obtisky AOA nabízejí ke stavbě asi 30 strojů WMA 225, 242 a 533 z různých období nasazení, včetně pojednání o rozličnostech verzí A a nutných uprav modelu Fujimi. Veškeré tyto poznatky jsem se snažil aplikovat na model od Trumpety, ačkoli jsem si vědom, že to není na 100%. Osobně z toho nabývám dojmu, že je lepší stavět Ečko než Ačko (ale to už tady na fórů zaznělo od kolegů, kteří se do této stavebnice pustili…takže nic nového). Součástí návodu k obtiskům jsou i doložené výzbrojní varianty nasazených letadel dle jednotlivých squadron. Takže ano, tahle výzbrojní varianta je dle návodu…
Krom nových obtisků, jsem si zakoupil lepty od EDY (stojí skoro jako celý model, ale bez nich to není ono), kolečka Reskit, pitotky a sosák Master, TERy z Brasinu od EDY a hlavně masky NewWare (ty jsou boží a bez nich, bych žádného prouďáka nestavěl…fakt doporučuji vždy sadu expert).
Samozřejmě vím o největší chybě této stavebnice v podobě absence krytu přední části podvozkové šachty, ale žiji a budu žít v pocitu, že jí zrovna z nějakých důvodů zavřeli (pro svůj lepší pocit jsem našel i fotky strojů s takto zavřenými kryty, ale i taky si pro verzi E musím objednat ty čarokrásné doplňkové kryty, které tady prezentuje Vláďa Bagera…)
Každopádně jsem lepil i původní Fujimku a musím konstatovat, že i přes veškeré chyby, kterých se Číňané na tomto modelu verze A dopustili, je to suprovní model, za celkem sranda peníze (Ale jak píši výše, lepte raději tu verzi E)
Tak nechť se líbí…
Petr Michna
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...