S těma měkkýma tryskama souhlas. Mám Infinity a nějak jsem jí nepřišel na chuť. Před pár měsíci jsem dostal k narozeninám Tamiyu HG Super fine a zatím spokojenost.
Za ty peníze za mě paráda. Infinity zatím leží v krabičce..
Nefer píše:Ahoj,
využiju staré vlákno ať nezakládám další.
Po letech služby (skoro bych řekl 10?) odešla moje fengda do pistolového nebe, a já přemýšlím, čím ji nahradit. Díval sem se jenom tak z rychlíku po Iwatách, a ty ceny jsou teda mazec - 3, 5, 8 nebo klidně i 11 000![]()
Fakt se to vyplatí, je to takový rozdíl? Přemýšlím, jestli teda zainvestovat nebo zase vzít nějakou fengdu, se kterou sem byl vlastně v zásadě spokojený. Co byste teda doporučili? Rozpočet tak do 4 000, na 5 bych se asi nechal ukecat
cencul.sk píše:Nefer píše:Ahoj,
využiju staré vlákno ať nezakládám další.
Po letech služby (skoro bych řekl 10?) odešla moje fengda do pistolového nebe, a já přemýšlím, čím ji nahradit. Díval sem se jenom tak z rychlíku po Iwatách, a ty ceny jsou teda mazec - 3, 5, 8 nebo klidně i 11 000![]()
Fakt se to vyplatí, je to takový rozdíl? Přemýšlím, jestli teda zainvestovat nebo zase vzít nějakou fengdu, se kterou sem byl vlastně v zásadě spokojený. Co byste teda doporučili? Rozpočet tak do 4 000, na 5 bych se asi nechal ukecat
Prečítal som si príspevky následujúce po Neferovej žiadosti o radu na kúpu Iwaty ?? v cene 4000 - 5000Kč, a s tých v úvodzovkách "rád" čo tu padlo, by sa jednému zatočila hlava...Snáď 2, max 3 príspevky vecné, ostatné škoda reči... To má fakt niekomu pomôcť s výberom ??
Ja som začínal s Fengdou BD-208 0.3mm. Striekalo sa s ňou dobre, ale tým, že pištol nepoužívam pravidelne, som ju musel rozoberať častejšie, než sa aj tu na MF pre čistenie radí: ..iba prebublám, trysku nerozoberám, len otriem ihlu a pod... MNE to nefungovalo, a po nie dlhom čase sa pokazili tesnenia. Tak som objednal celú sadu tesnení, všetko vymenil, ale proste 700Kč za kúpnu cenu sa prejavilo...
Potom som zainvestoval do Iwaty HP-CP 0.30 mm a to je pri čistení úplne iná liga. Pištol takmer pri každom čistení rozoberám podľa tohto VIDEA s jediným rozdielom, že trysku uťahujem iba prstami. Pištol som mal rozobratú X-krát, a dodnes žiaden problém.
Tým, že robím iba 1:72, som kúpil aj Iwatu HP-BH 0.20mm na jemné práce, lebo tam už 0.3mm tryska nefunguje, ako by som ja chcel. S čistením je to na 100% rovnaké, ako s HP-CP 0.30 mm
Ja na tvojom mieste Nefer, by som nešpekuloval, ak si bol Ty s Fengdou spokojný, a fungovalo ti to tak, ako malo, kúpil by som rovnakú pištol znovu. Neviem, ako je to s pištolami TAMIYA, Procon a pod, ale na serióznu Iwatu je 5000 Kč asi málo.
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků