Moc díky za podklady kolegům z MF - viz vlákno ZDE
Výlisky zná asi každý, mají exclentní povrchovku, ale s modelem je docela dost práce. Dílů je hodně, přesnost při stavbě je důležitá, přesto je potřeba i sem tam něco doladit. Mě hodně potrápily vkládané segmenty kulometů, protože jsou užší než je tloušťka křídla.
Kovovky jsem použil kompletně od MRP- základ Super Silver 003 s trochou titanové. Dělají krásný jemný povrch, ale při maskování imatrikulace na horním křídle mi páska strhla na jednom panelu barvu a musel jsem opravovat. Kde byla chyba nevím, povrch jsem důkladně odmašťoval... Druhá aplikace stejných vrstev (černý Gunze surf - lesklá černá Gunze - MRP) a vše drželo jak přibité. Tak nevím... No říká se konec dobrý všechno dobré, tak snad chyba nebyla v barvách, ale u mne, a tak asi přístě půjdu opět do MRP

Druhý problém nastal při loupání obtisků - obtisky sestřelů na červeném nose šly dolů i s lakem. Naštěstí mi EDUARD zaslal náhradní, které už po aplikaci a loupání držely bezvadně. Kde byla chyba nevím, ale mám podezření na šarži obtisků, protože bílá na tom původním archu kryla mnohem hůře než ta na nových obtiscích.
Kdo by měl zájem o další fotky a to i ze stavby a o popis úprav na modelu, jako vždy je najde na mém blogu WARBIRDS-BLOG.CZ
Naposledy upravil Pavel Škoda dne 07 črc 2024, 18:15, celkově upraveno 1